DayTrading: Środa 08.04.2015
Re: DayTrading: Środa 08.04.2015
Dzisiaj to u mnie krucho z graniem, ale był ładny sygnał na S po 1,2470ech755 pisze:Dlatego ja mam ustawione na oczekujacym na sell od 1,24695Woolf pisze:USD/CAD też już zamknięty - tylko z małą stratą. Wydaje mi się, że robi się sygnał na S. Wczoraj dwukrotnie nie mogli przebić górą poziomu 1,2520.

TsunamiPL pisze:No masz wyczucie rynku trzeba uczciwie przyznać. GratulacjeRafcyk pisze:Kto brał Wti wczoraj conajmniej jak ja po 53,6 to ma prawie 100 pips a będzie lepiejpo danych
Poniżej 1,09 tylko S na Edku do 1,08
dziwne zeby nie probowac S na takich oporach z bliski sl http://stooq.pl/q/?s=cl.f na ropie

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2015, 12:30 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
posiedzisz 10 lat to też będziesz miał jakieś zadowalające wyniki, np kupisz najkorzystniejszy kredyt :]
-- Dodano: śr 08-04-2015, 12:31 --
minutki dzisiaj, niby powinni oddalić zacieśnianie, ale pojawiają się ostatnio też głosy o sile amerykańskiej gospodarki, np że mają najsilniejszy sektor bankowy
czyli mogą nie uciekać "pod wiatr" by osłabić dolara, bo i tak wróci do góry, może wolą go zostawić na mniej więcej stałym poziomie 120,00 do jena
-- Dodano: śr 08-04-2015, 12:32 --
konsola 42,00-55,00 długo tak posiedząNowy123 pisze:TsunamiPL pisze:No masz wyczucie rynku trzeba uczciwie przyznać. GratulacjeRafcyk pisze:Kto brał Wti wczoraj conajmniej jak ja po 53,6 to ma prawie 100 pips a będzie lepiejpo danych
Poniżej 1,09 tylko S na Edku do 1,08
dziwne zeby nie probowac S na takich oporach z bliski sl http://stooq.pl/q/?s=cl.f na ropienie gram na tym ale moze zaczne bo jadnie buja
-- Dodano: śr 08-04-2015, 12:33 --
POLAND'S REGISTERED UNEMPLOYMENT RATE FELL TO 11.7 PCT IN MARCH VS. 12.0 PCT IN FEBRUARY - LABOUR MINISTRY ESTIMATE
zaraz będzie płacz o Naszych eksporterów...,
mi to pasi, bo brałem kredyt hipoteczny w EUR, w marcu 2009 po 4,6 EUR/PLN
więć Mario do dzieła, dawaj te QE, jak dojdzie do 3,80 to spłacę wszystko i zarobię 20% na kredycie,
pozdrowienia dla frankowiczów
[/quote]
ja po 4,15 w maju 2010
mieszkanko 52m w dobrej lokalizacji, kredyt do emerytury rata 122euro stała przez cały okres kredytowania gitara
właśnie przez ten kredyt zainteresowałem się foreksem
[/quote]
Ja brałem tylko 110.000 kredytu i mam stałą ratę 106 EUR,
generalnie przy takich ratach to Mi zwisa, czy EUR będzie po 3,8 czy 4,8
mi to pasi, bo brałem kredyt hipoteczny w EUR, w marcu 2009 po 4,6 EUR/PLN

więć Mario do dzieła, dawaj te QE, jak dojdzie do 3,80 to spłacę wszystko i zarobię 20% na kredycie,

ja po 4,15 w maju 2010
mieszkanko 52m w dobrej lokalizacji, kredyt do emerytury rata 122euro stała przez cały okres kredytowania gitara

Ja myślę, że jak przebije w góre poziom 4.0253 to poleci do góry do poziomu 4.0885ceofx pisze:Nie. Na oscylatorach jest skrajne wykupienie, poza tym jak mamy iść w kanale to tu nas czeka odbicie może i docelowo pod 4.11-4.12 ?
-
- Stały bywalec
Marcin,Marcin30 pisze:
mi to pasi, bo brałem kredyt hipoteczny w EUR, w marcu 2009 po 4,6 EUR/PLN![]()
Po pierwsze ciesze się, że dla Ciebie EUR idzie w dobrym kierunku. Tak trzymać

Po drugie, ja mam kredyt w CHF (Nordea, obecnie PKO BP) i nie narzekam. Od lutego moja rata spadła z 750 CHF na 680 CHF, więc wzrost kursu franka prawie został zbilansowany.
Niech moc PLN będzie z Tobą.

Dokładnie tak samo to widzę ;-) tylko zakładam, że jak przebiją dzisiaj po minutkach 1,10 to może być fajny squeeze ;-) im wyżej dojadą przed 20:00 tym bardziej scenariusz prawdopodobny.atlanticos pisze:edek h4
https://www.tradingview.com/x/bc112qAA/
eurcad h4
https://www.tradingview.com/x/GpW1bnl7/
ja po 4,15 w maju 2010Marcin30 pisze:zaraz będzie płacz o Naszych eksporterów...,
mi to pasi, bo brałem kredyt hipoteczny w EUR, w marcu 2009 po 4,6 EUR/PLN![]()

tak to kwestia 50 zł wte czy wewte
nawet pod pewnymi warunkami gorszy kurs jest lepszym uwarunkowaniem z punktu widzenia znalezienia pracy, właśnie u tego eksportera który nachapie się marżą, a potem będzie musiał utrzymać gadżety jak kurs się pogorszy
Na dzień przed planowaną wizytą premiera Grecji - Aleksisa Tsiprasa w Rosji, w mediach pojawiły się spekulacje na temat kształtu potencjalnego porozumienia pomiędzy Atenami a Moskwą. Jak wynika z informacji opublikowanych na początku tygodnia przez rosyjski dziennik "Kommiersant", Władimir Putin może złożyć szefowi Syrizy propozycję obniżenia cen gazu, a także udzielenia kredytów na preferencyjnych warunkach w zamian za poparcie w sprawie zniesienia sankcji nałożonych przez kraje Unii Europejskiej oraz dostęp do greckich aktywów. Już w zeszłym tygodniu Tsipras w krytyczny sposób odniósł się do polityki Zachodu podkreślając, że sankcje nałożone na Rosję są "ślepą uliczką", a stanowisko Grecji - której poprzedni rząd udzielił poparcia tym "bezsensownym" działaniom - może w najbliższym czasie ulec zmianie. Fiasko negocjacji w sprawie przedłużenia programu pomocy finansowej, będzie oznaczało dla rządu w Atenach konieczność znalezienia innego źródła finansowania - w Stanach Zjednoczonych, Chinach lub właśnie Rosji.
Nad ranem uwagę inwestorów przyciągnęły wiadomości napływające z Dalekiego Wschodu, gdzie został opublikowany komunikat z ostatniego posiedzenia BoJ. Zza Odry dotarły natomiast informacje obrazujące dynamikę zamówień w przemyśle. W ciągu dnia poznamy także wiadomości na temat sprzedaży detalicznej (prognoza -0.2% m/m) w strefie euro oraz treść protokołu z marcowego posiedzenia FOMC.
Nad ranem uwagę inwestorów przyciągnęły wiadomości napływające z Dalekiego Wschodu, gdzie został opublikowany komunikat z ostatniego posiedzenia BoJ. Zza Odry dotarły natomiast informacje obrazujące dynamikę zamówień w przemyśle. W ciągu dnia poznamy także wiadomości na temat sprzedaży detalicznej (prognoza -0.2% m/m) w strefie euro oraz treść protokołu z marcowego posiedzenia FOMC.