DayTrading: Środa 07.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 maja 2014, 00:00

Wzrost
10
34%
Bez zmian
2
7%
Spadek
17
59%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: DayTrading: Środa 07.05.2014

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

zaczynamy...to znaczy ona zaczyna :wink:

FED: Yellen Q&A begins.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

teraz t osobe poczkam jak JELONKA skonczy bajere w kongresie

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

FED: Yellen was asked about end-time for QE, answer is 'measured steps' if see
continued labor mkt improvement and low infl. Said it's contingent.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

któryś już raz jestem większość dnia poza kompem i jak wracam i przychodzi mi czytać cale forum to po 3 stronach się na wymioty zbiera... ogarnijcie się do cholery bo zaczyna to wyglądać jak wewnętrzne forum gimnazjum a nie daytradingu...
Ja tez od jutra zaczynam dodawać do ignorów bo szkoda czasu na czytanie 100 postów o tym "kto ma większego" . 15 minut straciłem żeby dojść do 13 strony i obejrzałem w tym czasie tylko około 4-5 niezłych analiz... masakra jakaś
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

atlanticos pisze:któryś już raz jestem większość dnia poza kompem i jak wracam i przychodzi mi czytać cale forum to po 3 stronach się na wymioty zbiera... ogarnijcie się do cholery bo zaczyna to wyglądać jak wewnętrzne forum gimnazjum a nie daytradingu...
Ja tez od jutra zaczynam dodawać do ignorów bo szkoda czasu na czytanie 100 postów o tym "kto ma większego" . 15 minut straciłem żeby dojść do 13 strony i obejrzałem w tym czasie tylko około 4-5 niezłych analiz... masakra jakaś

:clap:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze: czytanie 100 postów o tym "kto ma większego" . 15 minut straciłem żeby dojść
Żaba i kto ma większego - podobno niektórzy mężczyźni już po dwóch minutach dochodzą - 15 - niezły wynik :564:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

atlanticos pisze:... po 3 stronach się na wymioty zbiera... 15 minut straciłem żeby dojść do 13 strony i obejrzałem w tym czasie tylko około 4-5 niezłych analiz... masakra jakaś
daj spokój, szkoda nerw :wink: :564:

FED: Yellen dodged all Qs about tightening - no timetable, depends on data.

FED: Yellen reiterated Fed exit strategy, said does not expect to sell MBS
except perhaps if have a residual amount. Reinvest to cease first.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 16:49 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:któryś już raz jestem większość dnia poza kompem i jak wracam i przychodzi mi czytać cale forum to po 3 stronach się na wymioty zbiera... ogarnijcie się do cholery bo zaczyna to wyglądać jak wewnętrzne forum gimnazjum a nie daytradingu...
Bo tu powinny panowac pewne zasady w stylu:
- analiza (screen)
- komentarz
- dyskusja (dlaczego sie zgadzam, dlaczego nie i argumenty)
ktorych nie przestrzeganie powinno skutkowac warnem i banem

A jak przychodzi taki nowy i wali po 60 postów dziennie bzdur i o niczym i moze to robic bezkarnie no to sie nie dziw ze sie chce rzygać.

No ale nie mamy w zasadzie moderatorow a jak juz to daja warny tylko za obrazanie i bluzganie dlatego ten plan w zycie nie wejdzie i kazdy i kazdy moze tu robic bezkarnie co chce.

Ja tez swiety nie jestem i przepraszam za wdawanie sie w bezcelowe dyskusje ale jestem dosc impulsywny i tak tez reaguje jak widze ze ktos robi smietnik. Wczoraj postanowilem ze nie bede juz zwracal uwagi na tego typu rzeczy i czytal posty tylko niektorych ludzi dlatego dalem kilkunastu osobom ignory. Koniec wywodu i to moj ostatni post nie na temat w tym dziale.

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Więc tak,

Na moje mamy support (który dość dobrze trzyma) i opór nad czapka.
Wyjście górą - imo dolecimy co najmniej do 1.3966.
Wyjście dołem - 1.3880 - również co najmniej.

Ja z racji tego, że wykresik rano nie wpadł pod wsparcie, wykorzystałem to zawirowanie do podkupienia.
Jak widać opadająca nie utrzymała, więc w zasadzie mam 2 kreski, belke i świeczkę na swoją korzyść.
Sznurek akurat do mnie teraz nie mówi, bo w konsolidacji lubi kłamać. No i ogólnie formacja flagi się maluje - ale to pewnie każdy widzi. Oczywiście SL w gotowości ;).

Ps. Nie czekałem aż ta babka skończy gadać, bo osobiście uważam że wykres czasami gada więcej i wcześniej ;).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany