DayTrading: Środa 05.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 sie 2015, 00:00

Wzrost
9
35%
Bez zmian
6
23%
Spadek
11
42%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 05.08.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ponieważ dużo gadam o Apple...
to tak z grubsza....

oporem jest 119... generalnie dla zmyły mogą go wywalić i ubrać ludzi w eLki....
nic nie jest gwarantowane.... ani nawet to, ze apple spadnie niżej niż był (112 dzisiaj).
to jest najbogatsza spółka na świecie! :D

i jeszcze monthly kanał wzrostowy.. .zakładając, że czasówka i kanał są OK - to poziom $86-87 za Apple wypada maksymalnie na koniec października. A może nawet do końca września.
Czyżby podwyżka stóp w USA mogła wywołać taką zwałę?

widoczne 101 jako poprzedni szczyt = wsparcie... przełamanie go wywoła panikę i wyprzedaż ;)

Korekty są szybkie, niespodziewane i gwałtowne - szczególnie w trendzie wzrostowym....
Więc w 2 miesiące zwała ze 133 na 87 jest całkiem możliwa, choć sporo ludzi będzie miało narobione w gaciach ;)

-- Dodano: 05 sie 2015, 21:43 --

edit: a "moja" TESLA po wynikach jest 6% w dół... aj niedobrze - mam również target na spadki do $150 za akcje (jak apple to i wszystko!), ale liczyłem na dobre wyniki i zapakowanie się wyżej.....
Generalnie z akcji tylko Apple i Tesla - i tak już za dużo instrumentów ;) edit2: już tylko minus 3%... jeszcze się jutro na zielono otworzy ;) wyniki lepsze od oczekiwań, a jedyny powód spadku to to, że ma być 50-55tys aut w 2015, a nie 55 tys. czyli niby spadek o 5 tys samochodów... dobra kończę ;) bo już jest niecały minus 1%.... ;) jutro otwarcie na zielono - moja analiza jest gites...;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 05.08.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

jutro na parach z funtem tsunami sie zapowiada
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany