DayTrading: Środa 05.07.2017
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Środa 05.07.2017
Indeks jena-jpy_i
do dołu to usdjpy do góry,
proste,
gbpjpy tez
do dołu to usdjpy do góry,
proste,
gbpjpy tez
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Tomasz196407 pisze:Ja nie jestem w myślach tysiecy, setek , milionów inwestorów na całym świecieŚwieżak44 pisze:No i zarabiam. W końcu dziś zarabiam. Tylko dlaczego nie od rana? Najpierw robie głupoty a potem odrabiam przez resztę dnia.
-- Dodano: 05 lip 2017, 10:34 --
A tak patrząc na większym interwale, to DAX jest w tarapatach. Klepneli bardzo szybko ten poziom co był poprzedni dnem czyli gdzieś 12496 i jak teraz przebij 1400 to prędko się nie zatrzymają. Raczej nie na 12360..
tak samo nikt inny,
wszystko mogą zrobić
a Ty mozesz to obserwowaći zadecydowac jak wiekszosc z tych milionów
bo musisz myslec tak jak oni

Aha, właśnie tak. A jesli wyjdziemy z założenia, że ruch planet, ich aktualna pozycja, czy aspekt w jakim się znajdują oddziałuje na ludzi, to wychodzi na to, że to jaką decyzję podejmiemy w określonym czasie jest kontrolowane przez wpływ planet. Z jednej strony mamy wolną wolę i możemy podjąć różną decyzję, z drugiej strony, to jaką decyzję podejmiemy jest z góry ustalone przez położenie planet w czasie podejmowania decyzji, a więc też decyzję o kupnie bądź sprzedaży. Jeżeli mamy do wyboru, wybór A lub wybór B, to układ planet w czasie w którym podejmujemy decyzję spowoduje wybór A, a jeżeli decyzję podejmowalibyśmy powiedzmy 2 dni później w czasie innego ułożenia planet, to moglibyśmy wybrać B. Jeżeli tak jest, to wychodzi z tego wniosek, że te setki, tysiące i miliony inwestorów z całego świata są pod wpływem tych samych planet i podejmują decyzję będąc pod ich wpływem, a to sprowadza się do teorii, że dogłębnie poznając zależności między położeniem planet i ich wpływem na ludzi w przeszłości, można by z wyprzedzeniem poznać jak inwestorzy zachowają się w przyszłości, kiedy znów dany układ planet się pojawi, a położenie planet można sprawdzić i setki lat w przód.
Mówi o tym Księga Koheleta 1:9 (WD Gann się na ten werset powoływał) jeśli uznamy, że pismo święte jest podręcznikiem astrologii:
"To, co było(układ planet - przyczyna), jest tym, co będzie(znów ten sam układ planet kiedyś nastapi - ta sama przyczyna),
a to, co się stało(podczas danego układu - skutek), jest tym, co znowu się stanie(kiedy znów dany układ się pojawi - ten sam skutek):
więc nic zgoła nowego nie ma pod słońcem. "
I 3:15
"To, co jest, już było,
a to, co ma być kiedyś, już jest;
Bóg przywraca to, co przeminęło."
Werset z mojego podpisu również ma zastosowanie w tradingu, ale szczegółów nie bede tu pisał. W trakcie testów i za wcześnie na to.

Jeżeli dodamy do tego, horoskop urodzeniowy każdej osoby, która rodzi się w czasie danego układu planet, to słuszną decyzję napewno podejmą ci, dla których układ planet podczas podejmowania decyzji jest przychylny do układu z ich horoskopu urodzeniowego. Inna sprawa, że jest to temat bardzo rozległy, a pod uwagę trzeba brać mase czynników i zmiennych dotyczących planet i ich ruchów, a więc i na studiowanie trzeba poświęcić masę czasu i energii.
A przykład Tomaszu, pośle ci na priv, bo tu zagranica patrzy

Miałem tylko dwa słowa napisać

//Żeby nie było spamu, to dorzucam wykres ropy, odbiła od oporu i leci.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
-
- Fanatyk
Dżieki że to mnie wspomniałes w tym tekscie o planetach,xhDog pisze:Tomasz196407 pisze:Ja nie jestem w myślach tysiecy, setek , milionów inwestorów na całym świecieŚwieżak44 pisze:No i zarabiam. W końcu dziś zarabiam. Tylko dlaczego nie od rana? Najpierw robie głupoty a potem odrabiam przez resztę dnia.
-- Dodano: 05 lip 2017, 10:34 --
A tak patrząc na większym interwale, to DAX jest w tarapatach. Klepneli bardzo szybko ten poziom co był poprzedni dnem czyli gdzieś 12496 i jak teraz przebij 1400 to prędko się nie zatrzymają. Raczej nie na 12360..
tak samo nikt inny,
wszystko mogą zrobić
a Ty mozesz to obserwowaći zadecydowac jak wiekszosc z tych milionów
bo musisz myslec tak jak oni![]()
Aha, właśnie tak. A jesli wyjdziemy z założenia, że ruch planet, ich aktualna pozycja, czy aspekt w jakim się znajdują oddziałuje na ludzi, to wychodzi na to, że to jaką decyzję podejmiemy w określonym czasie jest kontrolowane przez wpływ planet. Z jednej strony mamy wolną wolę i możemy podjąć różną decyzję, z drugiej strony, to jaką decyzję podejmiemy jest z góry ustalone przez położenie planet w czasie podejmowania decyzji, a więc też decyzję o kupnie bądź sprzedaży. Jeżeli mamy do wyboru, wybór A lub wybór B, to układ planet w czasie w którym podejmujemy decyzję spowoduje wybór A, a jeżeli decyzję podejmowalibyśmy powiedzmy 2 dni później w czasie innego ułożenia planet, to moglibyśmy wybrać B. Jeżeli tak jest, to wychodzi z tego wniosek, że te setki, tysiące i miliony inwestorów z całego świata są pod wpływem tych samych planet i podejmują decyzję będąc pod ich wpływem, a to sprowadza się do teorii, że dogłębnie poznając zależności między położeniem planet i ich wpływem na ludzi w przeszłości, można by z wyprzedzeniem poznać jak inwestorzy zachowają się w przyszłości, kiedy znów dany układ planet się pojawi, a położenie planet można sprawdzić i setki lat w przód.
Mówi o tym Księga Koheleta 1:9 (WD Gann się na ten werset powoływał) jeśli uznamy, że pismo święte jest podręcznikiem astrologii:
"To, co było(układ planet - przyczyna), jest tym, co będzie(znów ten sam układ planet kiedyś nastapi - ta sama przyczyna),
a to, co się stało(podczas danego układu - skutek), jest tym, co znowu się stanie(kiedy znów dany układ się pojawi - ten sam skutek):
więc nic zgoła nowego nie ma pod słońcem. "
I 3:15
"To, co jest, już było,
a to, co ma być kiedyś, już jest;
Bóg przywraca to, co przeminęło."
Werset z mojego podpisu również ma zastosowanie w tradingu, ale szczegółów nie bede tu pisał. W trakcie testów i za wcześnie na to.![]()
Jeżeli dodamy do tego, horoskop urodzeniowy każdej osoby, która rodzi się w czasie danego układu planet, to słuszną decyzję napewno podejmą ci, dla których układ planet podczas podejmowania decyzji jest przychylny do układu z ich horoskopu urodzeniowego. Inna sprawa, że jest to temat bardzo rozległy, a pod uwagę trzeba brać mase czynników i zmiennych dotyczących planet i ich ruchów, a więc i na studiowanie trzeba poświęcić masę czasu i energii.
A przykład Tomaszu, pośle ci na priv, bo tu zagranica patrzy![]()
Miałem tylko dwa słowa napisać![]()
//Żeby nie było spamu, to dorzucam wykres ropy, odbiła od oporu i leci.
skoro takie piękne filozoficzne testy dodajemy do DT to też dodam tekst naszego rodaka:
"Wolnosc jednego człowieka konczy sie na wolności drugiego,"
i od siebie
pieniądz jest rzeczą nabytą, i nie jest Twoją istotą życia
- fx-technik
- Fanatyk
Kiedyś też myślałem, że takie coś jest niemożliwe, lub tylko fuksem.
Tu jeszcze wszedłem za wcześnie, ale nadal dobrze. -- Dodano: 05 lip 2017, 14:15 --
Czy możesz siedzieć "w głowie milionów inwestorów"?
Tak, oczywiście, wykres jest tego obrazem.
Wystarczy zrozumieć wykres i zrozumieć siebie.
-- Dodano: 05 lip 2017, 14:20 --
Obawiać się należy nie milionów inwestorów, tylko tego jednego, o którym nie wiemy
jak za moment może zamieszać wszystkim.
Tu jeszcze wszedłem za wcześnie, ale nadal dobrze. -- Dodano: 05 lip 2017, 14:15 --
Czy możesz siedzieć "w głowie milionów inwestorów"?
Tak, oczywiście, wykres jest tego obrazem.
Wystarczy zrozumieć wykres i zrozumieć siebie.
-- Dodano: 05 lip 2017, 14:20 --
Obawiać się należy nie milionów inwestorów, tylko tego jednego, o którym nie wiemy
jak za moment może zamieszać wszystkim.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
jakbym słyszał Yode
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
zaczyna tu być coraz zabawniej
- fx-technik
- Fanatyk
Tobie ja, Dziękuję!Kermit pisze:jakbym słyszał Yode
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
-
- Fanatyk
Piotrze jeżeli moje słowa tu dzis pisane są dla Ciebie zabawne to spróbuje je wycofać,Zolo pisze:zaczyna tu być coraz zabawniej
W poscie do Świeżaka zawarłem czesc słow pisanych z ksiązki Prechtera,
chciałem żeby było to pozbawione złudzeń że jestesmy sami że wiemy wszystko o rynku,
wzorowałem sie na imo dobrym autorze oczywiscie nie uznanym przez nowoczesne teorie,
dokładnie jest napisane że ruchy na rynku są odzwierciedleniem emocji inwestorów
które są opisane jako FE.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2017, 14:29 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawe skąd wiesz że Ciebie miałem na myśli. Wypowiedzi było kilkanaście, a ja nikogo nie zacytowałem. Coś w tym musi byćfx-technik pisze:Tobie ja, Dziękuję!Kermit pisze:jakbym słyszał Yode