DayTrading: Środa 05.07.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lip 2017, 00:00

Wzrost
0
Brak głosów
Bez zmian
3
38%
Spadek
5
63%

Liczba głosów: 8

Michał - TopTrade

Re: DayTrading: Środa 05.07.2017

Nieprzeczytany post autor: Michał - TopTrade »

fx-technik pisze:
e-trader.biz pisze:
d4mian7 pisze: A skąd wiesz ze to juz jest dołek?:)
Istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że tworzy się dołek.
Zdradź jak to PP policzyłeś?
Tu nie mowa o matematycznym prawdopodobieństwie jak zapewne pomyślałeś.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

e-trader.biz pisze:
fx-technik pisze:
e-trader.biz pisze:
Istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że tworzy się dołek.
Zdradź jak to PP policzyłeś?
Tu nie mowa o matematycznym prawdopodobieństwie jak zapewne pomyślałeś.
No to bazować na jakimkolwiek innym PP jest tym samym co wróżeniem z fusów.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Michał - TopTrade

fx-technik pisze: No to bazować na jakimkolwiek innym PP jest tym samym co wróżeniem z fusów.
Wstawiłem zdjęcie ze zbieżnością kilku analiz, więc na tej podstawie tak twierdzę. Wyraziłem się, że prawdopodobnie jest dołek, czyli nie daję stu procentowej pewności co do tego. Jeśli ktoś mówi Ci, że jest wysoce prawdopodobne, że pójdzie dziś do kina to chyba nie pytasz się tej osoby jak to wyliczyła i jeśli opiera się na innym prawdopodobieństwie niż matematyczne to w tym momencie wróży z fusów. Wyraziłem się potocznie i tyle. Chcesz to wylicz sobie prawdopodobieństwo matematyczne i ładuj sell, ja nie jestem pewien co to usdcad na sell i prawdopodobnie się wstrzymam od trejdu na tej parze, chociaż nie daję na to stu procentowej pewności, gdyż coś może się zmienić.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

e-trader.biz pisze:
fx-technik pisze: No to bazować na jakimkolwiek innym PP jest tym samym co wróżeniem z fusów.
Wstawiłem zdjęcie ze zbieżnością kilku analiz, więc na tej podstawie tak twierdzę. Wyraziłem się, że prawdopodobnie jest dołek, czyli nie daję stu procentowej pewności co do tego. Jeśli ktoś mówi Ci, że jest wysoce prawdopodobne, że pójdzie dziś do kina to chyba nie pytasz się tej osoby jak to wyliczyła i jeśli opiera się na innym prawdopodobieństwie niż matematyczne to w tym momencie wróży z fusów. Wyraziłem się potocznie i tyle. Chcesz to wylicz sobie prawdopodobieństwo matematyczne i ładuj sell, ja nie jestem pewien co to usdcad na sell i prawdopodobnie się wstrzymam od trejdu na tej parze, chociaż nie daję na to stu procentowej pewności, gdyż coś może się zmienić.
Statystycznie rynki w 90% retestują podłogi/sufity kiedy są w trendzie.
Dlatego jestem w shorcie od oporu.
Jeżeli wsparcie zostanie obronione, to będę w longu.
Na podstawie faktów statystycznych.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Michał - TopTrade

Widzisz tutaj mogę zapytać z jakiego okresu czasu te 90% wyliczono?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

e-trader.biz pisze:Widzisz tutaj mogę zapytać z jakiego okresu czasu te 90% wyliczono?
Od kiedy ludzie wykresy studiują.
Dow o tym już pisał.
A każdy to na wykresach zobaczyć może.
To nie jest schowane przed wzrokiem.

Rafal154
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Rafal154 »

fx-technik pisze:
e-trader.biz pisze:
Statystycznie rynki w 90% retestują podłogi/sufity kiedy są w trendzie.
Dlatego jestem w shorcie od oporu.
Jeżeli wsparcie zostanie obronione, to będę w longu.
Na podstawie faktów statystycznych.

Dadas nie poszło ci dziś że się tak znów próbujesz na wszystkich wyżywać ?

2 dni temu zaliczyłeś wpadkę z trejdem na EUR/USD , powiedz czy ktoś się do Ciebie o to dopierdol... ?

Od dziś się deklaruje przyglądnąć dokładnie twoim wejścią i wyliczę te twoje mega super skuteczności .

Chłopie zacznij się leczyć

-- Dodano: 05 lip 2017, 20:43 --
fx-technik pisze:
e-trader.biz pisze:Widzisz tutaj mogę zapytać z jakiego okresu czasu te 90% wyliczono?
Dow o tym już pisał.
A każdy to na wykresach zobaczyć może.
To nie jest schowane przed wzrokiem.

Dawaj link do tych 90 % . Gdzie o tym można poczytać

Michał - TopTrade

fx-technik pisze:
To nie żaden konkret. Twierdzenie Twoje nie można uznać za prawdziwe, gdyż nikt nie przeprowadził statystyk wszystkich wykresów ze wszystkich lat. Więc 90% jest ale na pewnych wykresach w pewnym okresie czasu a na innych może być 60%. Dodatkowo licząc w okresie ostatniego miesiąca może być 90% a ten sam wykres z ostatniego tygodnia może być 30%. Pisząc, że posiadasz statystyki wszystkich wykresów odkąd zaczęto studiować wykresy jest niepoważne. Ewentualnie podaj wiarygodne źródła do tych statystyk to może Ci uwierzę.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Rafal154 pisze: Dadas nie poszło ci dziś że się tak znów próbujesz na wszystkich wyżywać ?

2 dni temu zaliczyłeś wpadkę z trejdem na EUR/USD , powiedz czy ktoś się do Ciebie o to dopierdol... ?

Od dziś się deklaruje przyglądnąć dokładnie twoim wejścią i wyliczę te twoje mega super skuteczności .

Chłopie zacznij się leczyć
Poszło mi w porządku.
Wpadki nie zaliczyłem.
Być może zaliczyłem SL, ale dzień skończyłem na zysku.

Ja się nie wyżywam - chłopie.
Tylko coś komuś uświadamiam.
Szczególnie, że ten ktoś ma aspiracje na e-trader.biz

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Dokładnie tak :) granie na wsparcie i opór bo cena musi tam zawrócić w 90% konczy sie wpadkami:) to moje twierdzenie

Zablokowany