Kreślisz choinkę na wykresie....spójrz trzeźwo na wykres. Zobacz H1. Ładna linia wsparcia na rysującym się trendzie wzrostowym. Po jej przełamaniu SELL. Za sygnał dla BUY traktował bym przebicie ostatniego szczytu z 19 września.Bemowo1 pisze:ejek,
ma ktoś koncepcję na tę parę, u mnie wychodzi kolejna fala impulsu wzrostowego z targetem sky?????????
nie kumam obecnie tej pary
DayTrading: Środa 02.10.2013
Re: DayTrading: Środa 02.10.2013
Solą życia jest kasa.
personov pisze:Kreślisz choinkę na wykresie....spójrz trzeźwo na wykres. Zobacz H1. Ładna linia wsparcia na rysującym się trendzie wzrostowym. Po jej przełamaniu SELL. Za sygnał dla BUY traktował bym przebicie ostatniego szczytu z 19 września.Bemowo1 pisze:ejek,
ma ktoś koncepcję na tę parę, u mnie wychodzi kolejna fala impulsu wzrostowego z targetem sky?????????
Ja osobiście widzę L. Na dziennym odbicie od LT pięknym młotkiem (o ile tak się dzień zakończy

Ale .. rynek zweryfikuje

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
technicznie LLL
fundamentalnie SSS
----------------------
suma KONSOLA
fundamentalnie SSS
----------------------
suma KONSOLA
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Ben juz gada?Czy to za godzine?
RGR na M 5 na SP500
Piter80 pisze:Ben juz gada?Czy to za godzine?
21:20 USA Wystąpienie szefa Fed z St. Louis (James Bullard)
wrzesień
21:30 USA Wystąpienie publiczne szefa Fed (Ben Bernanke)
wrzesień
przy Okazji jeszcze sie przywitam jako nowy

Czy ktoś jeszcze czeka z nadzieją ,że Ben skoryguje kurs ? wszedłem w punkt praktycznie na korekte o 15:30:51 ,przy 1.3604 , ale jakos przeczucie mam żeby jeszcze czekać.
Ja ostatnio jak mialem przeczucie to stracilem 50% depo 

- LarryGoldberg
- Gaduła
Zastanawiam się jaki efekt może mieć ta przemowa. Czy kabel może przebić dzisiejszy szczyt? W kalendarzu impact określony jako medium, wydaje mi się ze nie powinno to bardzo zamieszać, albo raczej mam nadzieje, bo sl ustawiony troche nad dzisiejszym max.
-
- Uczestnik
Kangury już coś wiedzą ? 

Nie widzę podstaw do buy i nie widzę podstawy do sell dlatego nie podejmuję decyzji jak czegoś nie kumam, po prostu nic na siłę tylko młotkiem.rafmax pisze:Bemowo1 pisze:ejek,
A jak nie kumam czego mozesz nie kumacspojrz jeszcze raz na swoj wykres, wszystko na nim pieknie widac...
Jak dalej nie widzisz to zadaj sobie pytanie na jakiej podstawie (warunku) mogłbys podjac obecnie decyzje SELL badz BUY.
na niskim tf na 55% jestem za S - retest tl z D, co nie pasi mi z eliotem