DayTrading: Środa 02.04.2014
Re: DayTrading: Środa 02.04.2014
w koncu rzeznik ruszyl 

to wiem, tylko sie zastanawiam, czy w przypadku g/u nie zapomnieli ze tam tez sie dodruk bedzie konczyl i stopy beda podnoszone...Nowy123 pisze:to long term pod zamkniecie kurkow z dodrukiem i ponoszeniem stop % w USA
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Ciapul pisze:to wiem, tylko sie zastanawiam, czy w przypadku g/u nie zapomnieli ze tam tez sie dodruk bedzie konczyl i stopy beda podnoszone...Nowy123 pisze:to long term pod zamkniecie kurkow z dodrukiem i ponoszeniem stop % w USA
mysle ze dolec zacznie juz po calej lin sie umacniac koncem 2014 i przyspieszy w 2015 jesli sie nic nie zmieni z dodrukiem
172.30 - 172.10 ... dalej narazie nie pojdzie...Nowy123 pisze:w koncu rzeznik ruszyl
wieksza korekta na sp, musiałaby chyba isc, zeby przypipsiło na tym spadku ...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
pierwsze kroki na fx stawiałem w 2006 roku ale to jak wszyscy szybko się zraziłem że rynek nie chodzi tak jak chcęCiapul pisze:już to kilkukrotnie pisałem - największym problemem nowych ludzi na FX jest uleganie złudzeniu kreowanym przez brokerów że można na tym rynku zrobić fortunę z niczego... im mniej masz kasy na start tym łatwiej ją stracisz - zwłaszcza w takim miejscu w jakim jesteś, gdzie masz zwrot 500% - zaczyna się brawura, kończy się rozsądek i następuje stop outlukpiasek pisze:jak będę miał wiekszy hajs to też mi wystarczy 20% a może i 10% póki co robie kapitał (próbuje) no i najważniejsze ja nadal się uczę więc nie oczekujcie nie wiem czego pewnie wielu z Was jest dużo lepszych więc będę miał sie od kogo uczyć
i jeszcze jedno - zysk masz wtedy jak zamkniesz pozycje nie wcześniej.

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- harymilloki
- Maniak
Tak sobie teraz myślałem i doszedłem do wniosku że nie warto tu wdawać się w jakieś dyskusje bo i tak jeden będzie chciał być lepszy od drugiego. Od dzisiaj zamieszczam tylko swoje wizje w postaci wykresów. Szkoda czasu na głupoty ... Lepiej książkę jakąś mądrą czytać
oczywiście o FX

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
Dobry jesteś wiesz że trzeba kombinować i to robiszDavidFx pisze:szczęście początkującego+syndrom boga+zbieg okoliczności
a gdyby tak zrobic aby zawsze byc swiezakiem i trzaskac miliony![]()

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- harymilloki
- Maniak
A teraz coś odnośnie SP500 ... Koniec wzrostów.
"cierpliwość popłaca..."
dane jeszcze wiec nie ma co sie ekscytowac na razie tak czy siak piwot okolice powinni testowacpedro pisze:172.30 - 172.10 ... dalej narazie nie pojdzie...Nowy123 pisze:w koncu rzeznik ruszyl
wieksza korekta na sp, musiałaby chyba isc, zeby przypipsiło na tym spadku ...
wyglaa na to ze USD JPY itd sprowadzane sa do poziomow z US sesji przed ich wejsciem
-- Dodano: śr 02-04-2014, 12:41 --
harymilloki pisze:A teraz coś odnośnie SP500 ... Koniec wzrostów.
ale o czym piszesz FUTACH tam maksy byly 1886-7 a ich nie przebili jesli by mieli testowac je to musli by kasowy podbic do 1900
dla lubiących info o fundamentach związanych ze złotem
http://jimrickards.blogspot.com/ ... w tym msc, wychodzi druga książka, : )
jeden z wpisów przytocze:

jeden z wpisów przytocze:
Jim Rickards pisze:
China and Russia are Buying Gold for the Upcoming Currency War
Russia has increased its gold reserves 70%. China has increased its gold reserves several hundred percent. No one knows the exact number, but clearly two or three or four times what they say they have.
And it was recently disclosed that in 2008 during the financial crisis, Russia called China and suggested coordinating, dumping their stock and bonds and Fannie Mae to make the financial crisis worse. This was actually disclosed by Hank Paulson who was Treasury Secretary at the time, in an interview he gave a couple of days ago actually to the BBC.
So here we have all the evidence of what we talked about. That China buying gold, Russia buying gold. China and Russia coordinating their efforts to the detriment of the United States and the US dollar. This is all documented facts. When we said it in 2009 people laughed at us, but since then it’s all played out.
So I have a lot of things in the new book. I don’t think it will be laughed at. I think people will take it seriously and I would just say, I think it would take the reader forward, taking the story forward, and giving people some glimpse of the shape of things to come.
- Source, Sprott Money:
http://www.sprottmoney.com/news/ask-the ... march-2014

Jutro też jest dzień.