harymilloki pisze:Co tu analizować, kolejne pieprzenie dla tych którzy czytają takie pierdoły. Niech teraz każdy zamieszcza wypowiedzi swoich guru ze środowiska "analityków" i zrobimy z forum niezłą kopalnie BZDUR !!! A może ktoś teraz poranny komentarz pana R z BOSIA zamieści? Poczytamy i będziemy brać z niego przykład:)
Przede wszystkim ta analiza nie powinna się tu znaleźć bo:
1) nie ma znaczenia dla DT bo fundamenty mają wpływ na trendy długoterminowe (IMO oczywiście)
2) Jest nie zgodna z regulaminem działu ( pkt.1 i 2 )
Natomiast jako osoba, która coś do tego forum wnosi udzieliłeś (IMO oczywiście) odpowiedzi w stylu troli i krzykaczy którzy to forum często zaśmiecają - na to zwróciłem uwage.
harymilloki pisze:
I mam pytanka do ciebie panie ciPul?
1. Co rozumiesz przez skrót TF:)
2. Co miałeś na myśli pisząc że "to bez sensu..."
ad.1 time frame - czyli interwał ale prościej, podobnie jak LT, RGR itp...
ad.2 jako bezsensowne uważam argumenty typu - "zapakowałeś się po uszy w.... i dlatego taka analiza" bo w ten sposób jesteś w stanie każdą analize obalić nie podając żadnego konkretnego powodu. Wiesz, jeżeli spędzam na tym forum sporo czasu i wykorzystuje je do weryfikacji swojego widzenia rynku to oczekuje konkretnej i rzeczowej dyskusji bo inna jest właśnie bez sensu. Jeżeli sami nie zadbamy o jakość tego forum to nikt za nas tego nie zrobi, zgodzisz sie ze mną ?
harymilloki pisze:
A jeśli chodzi o to jakich interwałów używam to wielu: m15 do m45 , od h1 do h10 , d1, d2 , w1 . Widzisz w tym coś dziwnego ? Nadzwyczajnego?
a jeśli chodzi o interawały ( i nie tylko zresztą ) to jestem zwolennikiem rozwiązań prostych dlatego dla mnie podstawa to m15 h1 i d1 oraz w ramach podsumowania i szerszego spojrzenia W1. Raczej nie używam TF które różnią się w zależności od strefy czasowej (to raczej to właśnie D1) a już w ogóle nie korzystam z takich, które nie pokrywają mi się z interwałami wyższymi tzn 4 pełne m15 tworzą H1, 24 H1 dają D1, 7 D1 daje W1 a H10 nie pokrywa się ani z D1 ani z W1 - stąd moje zdziwienie.
Chłopaki od Zeussa używają H6 i H8 - ale one właśnie zamykają się w D1
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...