DayTrading: Środa 01.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lip 2015, 00:00

Wzrost
9
26%
Bez zmian
6
18%
Spadek
19
56%

Liczba głosów: 34

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 01.07.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

Wygląda na to, że dzisiaj wrócił spokój na giełdy. DAX lekko się odbił na rozpoczęciu i nie domknęli luki, więc myślę, że dzisiaj będą grali pod odbicie. Pewnie pojawią się informacje, które im w tym pomogą.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Bemowo1 pisze:edi h4 jak na ten moment dobre miejsce na L

-- Dodano: 01 lip 2015, 01:41 --

m3o
o, Bemowo! fajnie, że wróciłeś:)
gratulacje z potomka! gra już na walutach? :mrgreen:
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Ali
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ali »

kabel po swoich danych minimum na 1,577

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

highend pisze:
karson pisze:
CZKFUND pisze:Jak widzicie eur/pln?

moim zdaniem tylko UP.
też tak uważam. 4.40 - 4.50 nawet realne.
śmieszne, nierealne(?) i dlatego się sprawdzi :)

No raczej nierealne - wtedy przecież nasz rząd zareaguje jak obiecali hehe :d

Dopóki Grecja w grze to będzie lekko tracić - jak się wyjaśni co nieco to szpila w dół jak dla mnie... Na razie mamy odpływ kapitału z krajów rozwijających się przez to zamieszanie...

-- Dodano: śr 01-07-2015, 9:05 --

No i co z DAX na dziś??? :) pewnie konsolka ze względu na Grecją - prawie lukę domknęli już a myślałem że już pójdą UP...
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

pik
Pasjonat
Pasjonat

kera.p pisze:

No i co z DAX na dziś??? :) pewnie konsolka ze względu na Grecją - prawie lukę domknęli już a myślałem że już pójdą UP...
Myślę, że się odbiją, z niższego poziomu mają na to większe szanse. Ustawią się na niskim poziomie, trafi się "cudowna nowina" i wystrzelą w górę;-)

EDIT: http://biznes.onet.pl/wiadomosci/finans ... pca/r8912e . Nie znam procedur wyjścia ze Strefy Euro, ale wątpię, żeby udało im się wyjść w miesiąc. Wątpię, żeby w ogóle w ciągu miesiąca podjęli taką decyzję znając ich tempo. Jakby nie patrzeć obu stronom zależy na dogadaniu się. Gdyby było inaczej już dawno skończyliby temat, a tutaj co chwile nowe "ostateczne terminy" się pojawiają.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 10:16 przez pik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Lolo »

Ktos cos tworzy na EURGBP?
Tendencja na eske.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

pik pisze:
kera.p pisze:

Myślę, że się odbiją, z niższego poziomu mają na to większe szanse. Ustawią się na niskim poziomie, trafi się "cudowna nowina" i wystrzelą w górę;-)
No OK tylko właśnie o ten niższy poziom chodzi :d :564:
Bo wszystkie Lki co pakowałem to mnie wybiło - już mnie wkurza ta gra na konsoli :mrgreen:

Na dodatek nie wiem jak rynek zinterpretuje pozostanie Grecji, bo jak UE ulegnie to pewnie umorzą dług albo więcej kasy wpompują a czy to dobre dla UE w imię idei...? Więc gorzej będzie jak wszystko poleci po takiej ugodzie na warunkach Grecji... :roll:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

kera.p pisze:
pik pisze:
kera.p pisze:

No OK tylko właśnie o ten niższy poziom chodzi :d :564:
Bo wszystkie Lki co pakowałem to mnie wybiło - już mnie wkurza ta gra na konsoli :mrgreen:

Na dodatek nie wiem jak rynek zinterpretuje pozostanie Grecji, bo jak UE ulegnie to pewnie umorzą dług albo więcej kasy wpompują a czy to dobre dla UE w imię idei...? Więc gorzej będzie jak wszystko poleci po takiej ugodzie na warunkach Grecji... :roll:
Na chwile obecną próbują rozegrać taką kwestie. Dopuścić do bankructwa i nie dostać nic, czy w jakiś sposób przedłużyć agonie i mieć nadzieję, że jakoś oddadzą te pieniądze.

pik
Pasjonat
Pasjonat

kera.p pisze: Na dodatek nie wiem jak rynek zinterpretuje pozostanie Grecji, bo jak UE ulegnie to pewnie umorzą dług albo więcej kasy wpompują a czy to dobre dla UE w imię idei...? Więc gorzej będzie jak wszystko poleci po takiej ugodzie na warunkach Grecji... :roll:
Pisałem o tym wczoraj, że największym problemem z Grecją jest interpretacja danych, bo nie wiadomo, czy np. decyzja o spłacie długów będzie pozytywnie odebrana, czy nie. W końcu w dłuższej perspektywie UE skorzystałoby na wyjściu Grecji, a z drugiej strony nie mogą pozwolić na opuszczenie UE komukolwiek, bo to tak, jakby przyznali się, że Euro i Unia się nie sprawdziły, a co zrobią Ci wszyscy urzędnicy z UE? W Unii mają praktycznie nieograniczoną władzę. Dlatego muszą się dogadać tak, żeby wszyscy byli zadowoleni, a jak się ma maszynkę do drukowania kasy, to nie problem.

Zresztą na Świecie obecnie jest tyle problemów, że Grecja to pikuś. Trzeba było tylko pretekstu, żeby zrobić większą korektę.

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Jestem ciekaw czy DAX znów spadnie do wsparcia i się odbije, wystawiłem tam zlecenie oczekujące. Po tym uspokojeniu nastrojów powinno chyba trochę odbić.

Pękło na chwilę 11 000 i odbiło, zobaczymy co będzie dalej, cena wydaje się dosyć promocyjna.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 10:33 przez Mariusz k, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany