DayTrading: Środa 01.07.2015
Re: DayTrading: Środa 01.07.2015
Wygląda na to, że dzisiaj wrócił spokój na giełdy. DAX lekko się odbił na rozpoczęciu i nie domknęli luki, więc myślę, że dzisiaj będą grali pod odbicie. Pewnie pojawią się informacje, które im w tym pomogą.
- zastapmnie
- Pasjonat
o, Bemowo! fajnie, że wróciłeś:)Bemowo1 pisze:edi h4 jak na ten moment dobre miejsce na L
-- Dodano: 01 lip 2015, 01:41 --
m3o
gratulacje z potomka! gra już na walutach?

Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
kabel po swoich danych minimum na 1,577
highend pisze:też tak uważam. 4.40 - 4.50 nawet realne.karson pisze:CZKFUND pisze:Jak widzicie eur/pln?
moim zdaniem tylko UP.
śmieszne, nierealne(?) i dlatego się sprawdzi
No raczej nierealne - wtedy przecież nasz rząd zareaguje jak obiecali hehe

Dopóki Grecja w grze to będzie lekko tracić - jak się wyjaśni co nieco to szpila w dół jak dla mnie... Na razie mamy odpływ kapitału z krajów rozwijających się przez to zamieszanie...
-- Dodano: śr 01-07-2015, 9:05 --
No i co z DAX na dziś???

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Myślę, że się odbiją, z niższego poziomu mają na to większe szanse. Ustawią się na niskim poziomie, trafi się "cudowna nowina" i wystrzelą w górę;-)kera.p pisze:
No i co z DAX na dziś???pewnie konsolka ze względu na Grecją - prawie lukę domknęli już a myślałem że już pójdą UP...
EDIT: http://biznes.onet.pl/wiadomosci/finans ... pca/r8912e . Nie znam procedur wyjścia ze Strefy Euro, ale wątpię, żeby udało im się wyjść w miesiąc. Wątpię, żeby w ogóle w ciągu miesiąca podjęli taką decyzję znając ich tempo. Jakby nie patrzeć obu stronom zależy na dogadaniu się. Gdyby było inaczej już dawno skończyliby temat, a tutaj co chwile nowe "ostateczne terminy" się pojawiają.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 10:16 przez pik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktos cos tworzy na EURGBP?
Tendencja na eske.
Tendencja na eske.
No OK tylko właśnie o ten niższy poziom chodzipik pisze:Myślę, że się odbiją, z niższego poziomu mają na to większe szanse. Ustawią się na niskim poziomie, trafi się "cudowna nowina" i wystrzelą w górę;-)kera.p pisze:
No i co z DAX na dziś???pewnie konsolka ze względu na Grecją - prawie lukę domknęli już a myślałem że już pójdą UP...

Bo wszystkie Lki co pakowałem to mnie wybiło - już mnie wkurza ta gra na konsoli

Na dodatek nie wiem jak rynek zinterpretuje pozostanie Grecji, bo jak UE ulegnie to pewnie umorzą dług albo więcej kasy wpompują a czy to dobre dla UE w imię idei...? Więc gorzej będzie jak wszystko poleci po takiej ugodzie na warunkach Grecji...

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Na chwile obecną próbują rozegrać taką kwestie. Dopuścić do bankructwa i nie dostać nic, czy w jakiś sposób przedłużyć agonie i mieć nadzieję, że jakoś oddadzą te pieniądze.kera.p pisze:No OK tylko właśnie o ten niższy poziom chodzipik pisze:Myślę, że się odbiją, z niższego poziomu mają na to większe szanse. Ustawią się na niskim poziomie, trafi się "cudowna nowina" i wystrzelą w górę;-)kera.p pisze:
![]()
![]()
Bo wszystkie Lki co pakowałem to mnie wybiło - już mnie wkurza ta gra na konsoli![]()
Na dodatek nie wiem jak rynek zinterpretuje pozostanie Grecji, bo jak UE ulegnie to pewnie umorzą dług albo więcej kasy wpompują a czy to dobre dla UE w imię idei...? Więc gorzej będzie jak wszystko poleci po takiej ugodzie na warunkach Grecji...
Pisałem o tym wczoraj, że największym problemem z Grecją jest interpretacja danych, bo nie wiadomo, czy np. decyzja o spłacie długów będzie pozytywnie odebrana, czy nie. W końcu w dłuższej perspektywie UE skorzystałoby na wyjściu Grecji, a z drugiej strony nie mogą pozwolić na opuszczenie UE komukolwiek, bo to tak, jakby przyznali się, że Euro i Unia się nie sprawdziły, a co zrobią Ci wszyscy urzędnicy z UE? W Unii mają praktycznie nieograniczoną władzę. Dlatego muszą się dogadać tak, żeby wszyscy byli zadowoleni, a jak się ma maszynkę do drukowania kasy, to nie problem.kera.p pisze: Na dodatek nie wiem jak rynek zinterpretuje pozostanie Grecji, bo jak UE ulegnie to pewnie umorzą dług albo więcej kasy wpompują a czy to dobre dla UE w imię idei...? Więc gorzej będzie jak wszystko poleci po takiej ugodzie na warunkach Grecji...
Zresztą na Świecie obecnie jest tyle problemów, że Grecja to pikuś. Trzeba było tylko pretekstu, żeby zrobić większą korektę.
Jestem ciekaw czy DAX znów spadnie do wsparcia i się odbije, wystawiłem tam zlecenie oczekujące. Po tym uspokojeniu nastrojów powinno chyba trochę odbić.
Pękło na chwilę 11 000 i odbiło, zobaczymy co będzie dalej, cena wydaje się dosyć promocyjna.
Pękło na chwilę 11 000 i odbiło, zobaczymy co będzie dalej, cena wydaje się dosyć promocyjna.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 10:33 przez Mariusz k, łącznie zmieniany 1 raz.