DayTrading: Środa 01.04.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
mbaxster
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 01.04.2026

Nieprzeczytany post autor: mbaxster »

zloto /skubacz
ja mam zasieg z abc na 490x :568:
ale musza 50fb smielej przeskoczyc :568:
bo moga na 46650 znowu zakrecic by nie było nudno bykom :P
nie gram tego
xxxxxxxxxxxx :!: :!: :!:
Dziś w nocy czasu polskiego świat z napięciem oczekuje decyzji prezydenta Donalda Trumpa dotyczących sytuacji w Iranie. Rynki finansowe i surowcowe wstrzymują oddech, a inwestorzy na całym świecie próbują przewidzieć kierunek dalszego rozwoju konfliktu w Zatoce Perskiej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mbaxster
Stały bywalec
Stały bywalec

pora konczyc dzien bo znowu bdbbbbb
edek bp
ropa 250barylek
gaz
14k lki
reszta tyra na jutro nara
zostawilem lke 0,5 lot na dolcu na farta :P

mbaxster
Stały bywalec
Stały bywalec

kto w nocy nie spi :568: :568: :568:
Zgodnie z informacją Białego Domu w czwartek o godzinie 3:00 nad ranem czasu polskiego Donald Trump zwróci się w swoim wystąpieniu na temat m.in. planów USA wobec Iranu.
bedzie szach mat :P

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

mbaxster pisze: 01 kwie 2026, 19:45 kto w nocy nie spi :568: :568: :568:
Zgodnie z informacją Białego Domu w czwartek o godzinie 3:00 nad ranem czasu polskiego Donald Trump zwróci się w swoim wystąpieniu na temat m.in. planów USA wobec Iranu.
bedzie szach mat :P
Proponuje załadować S na EU na poziomie 1,6
i dać TP na 1,4 .Spadnie trochę niżnej jakby co
Trump popier... jak dobrze to spadnie niżej jak złe to
to odbije.Zapewne powie ze nie lubi NATO .
Polecam zainteresować się strategia chaosu
bo coś mi się wydaje ze jest w tym kierunku sterowany
przez maklerów giełdowych :563:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Powie to co już wiadomo. Plany zadymy w zatoce są na dwa może trzy tygodnie. Prowadzimy rozmowy z Iranem i jesteśmy na dobrej drodze. NATO jest bee i nie pomogli nam, więc chyba z niego wyjdziemy. (Fakt jest taki, że kilka krajów nie zezwala na korzystanie z baz USA/NATO podczas dowózki sprzętu/bomb dla Izraela, który już właściwie wprowadził się do części Libanu i sieje pogrom jak w Gazie.)
W Iranie już właściwe wszytko zniszczyliśmy, ale jeszcze co nieco dobijemy. Przepływ przez Ormuz mnie nie interesuje, mamy swoją ropę i niech kraje które przewożą tamtędy swoją ropę się martwią.
(Wszystko to taka paplanina pod utrzymanie ropy na jak najniższych poziomach jak najdłużej. Może i spadnie jeszcze z 5-7 dolców, ale i tak w rezultacie poleci wyżej, myślę że pyknięcie w jakieś 115 jest prawie gwarantowane(wti) Gdyby nie to że w stanach też drożeje, to Trampa by nie interesowało jakby w PL była przez trzy miesiące po 15PLN/litr ;) )
Izrael jeżeli tylko będzie miał czym to nie odpuści i będzie latał nad Iran do ostatniej bombki którą posiada. USA ich nie zostawią przynajmniej dopóki rządzi Tramp.
Naloty nad Iran ciągle trwają, Iran się odgryza i niszczy cele, teraz sporo w Izraelu, ale w każdej chwili może przycelować w kolejne rafinerie, złoża, porty czy wszystko co związane z paliwami.

I jeszcze jedno, nie wiem ile w tym propagandy, a ile na obecną chwilę zysków, ale Zelenski przyleciał z ekipą przeciwdroniaży do zatoki i chyba im nieźle poszło, bo już kontrakty podobno podpisane sprzętowo/szkoleniowe. Ale myślę że zanim wyszkolą bandę arabów do działania i z rozstawianiem czujek systemowych jak na Ukrainie to trochę minie(miesiąc?)
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2026, 20:38 przez siux, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

siux pisze: 01 kwie 2026, 20:24 Gdyby nie to że w stanach też drożeje, to Trampa by nie interesowało jakby w PL była przez trzy miesiące po 15PLN/litr ;) )
Najnowsze notowania wizjonerskie internetu z wczoraj:
shot YT Artur Bartoszewicz - od 5 do 19 PLN/litr
vlog Jackowski wizja - 27 PLN/litr
:563:
Ps . Obstawiam Jackowskiego wtedy Polacy pogonią ten rząd :563:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

W życiu takich cen nie będzie, wtedy USA zamkną swój rynek i ceny ustalą max jakie mogą być, ale tylko u siebie.
Bartoszewicz to nie jest jakoś specjalnie mądry gość, coś tam kiedyś z nim oglądałem i odpuściłem.
a ten drugi mag no to... :lol:

a w PL w takiej sytuacji to nic by zmiana rządu nie dała. Jakoś tam kiedyś opisywałem gdyby faktycznie ropa poleciała na 200 i tak przez pół roku, no to tylko ostre obcięcie wydatków socjalnych by nas uratowało i dopłaty do paliw.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

siux pisze: 01 kwie 2026, 20:46 W życiu takich cen nie będzie, wtedy USA zamkną swój rynek i ceny ustalą max jakie mogą być, ale tylko u siebie.
Bartoszewicz to nie jest jakoś specjalnie mądry gość, coś tam kiedyś z nim oglądałem i odpuściłem.
a ten drugi mag no to... :lol:

a w PL w takiej sytuacji to nic by zmiana rządu nie dała. Jakoś tam kiedyś opisywałem gdyby faktycznie ropa poleciała na 200 i tak przez pół roku, no to tylko ostre obcięcie wydatków socjalnych by nas uratowało i dopłaty do paliw.
Artur Bartoszewicz – polski ekonomista, wykładowca i ekspert w zakresie polityki publicznej, doktor nauk ekonomicznych.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Artur_Bartoszewicz

Nie wypowiadam się na temat opinii tylko je przedstawiam
Z wykształcenia prawdopodobnie lepszy od mgr.historii D.Tuska :563:
Ten drugi to jest dopiero mag...
Przed II wojna światowa był podobny może trochę lepszy Stefan Ossowiecki
https://pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Ossowiecki
to był gość

Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: skubacz »

Złoto nie zrobiło range czwartkowego ani nie przebiło 4800$
Obrazek
Western Spot
$4784.12
Shanghai Spot
$4794.71
India Spot
$5038.34

Kod: Zaznacz cały

https://comparic.pl/nowe-zasady-wyceny-zlota-od-kwietnia-2026-r-decyzja-indii-moze-wstrzasnac-rynkiem/
Obrazek

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU i Indeks Dolara

Zablokowany