No cóż, świeczki to nie magiczne symbole, które ciągną kurs w daną stronę :). Ich miejsce występowania jest równie istotne - tutaj szanse były spore, bo trafiły się akurat na oporach. Ale jak to mówią "nie ma oporu, którego nie można byłoby przebić". Silny trend wzrostowy załatwił temat.Bouta pisze:Witam wszystkich, bawie sie od jakiegoś czasu na demie, próbuje wychwytywać pewne "oczywiste" sygnały ale jak żyć skoro np widzi się coś takiego? Spadające gwiazdki zarówno na USDCHF jak i na AUDNZD... a potem dalej dzidy w góreCzy po takich pin barach powinno się jeszcze czekać na 1-2 świeczki potwierdzenia?
DayTrading: Środa 01.03.2017
Re: DayTrading: Środa 01.03.2017
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Teraz wiadać skąd się brała wczorajsza siła DAX-a, kiedy nawet przy sporej korekcie pod koniec na SP500 DAX nawet nie drgnął. A wszystko zaczęło się od fałszywego ruchu spadkowego po 13.00, gdzie wyczyścili SL-e. Prosta zagrywka grubasów, a ja nie wiedziałem co się dzieje.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
nic dodac, nic ująć : )raposo pisze:No cóż, świeczki to nie magiczne symbole, które ciągną kurs w daną stronę :). Ich miejsce występowania jest równie istotne - tutaj szanse były spore, bo trafiły się akurat na oporach. Ale jak to mówią "nie ma oporu, którego nie można byłoby przebić". Silny trend wzrostowy załatwił temat.Bouta pisze:Witam wszystkich, bawie sie od jakiegoś czasu na demie, próbuje wychwytywać pewne "oczywiste" sygnały ale jak żyć skoro np widzi się coś takiego? Spadające gwiazdki zarówno na USDCHF jak i na AUDNZD... a potem dalej dzidy w góreCzy po takich pin barach powinno się jeszcze czekać na 1-2 świeczki potwierdzenia?

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Drodzy,
Puszczą dziś tego UJ'ka w dół?
Bo ja już się zapakowałem deczko i kolejne na szczebelkach czekają
No i pytanie, jesli spadnie, to jak głęboko? Do bazy wczorajszej?
Czyżby właśnie potencjalnie podcięli lekko stopy dla S'kowiczów na UJ?
Puszczą dziś tego UJ'ka w dół?

Czyżby właśnie potencjalnie podcięli lekko stopy dla S'kowiczów na UJ?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2017, 14:31 przez alevius, łącznie zmieniany 1 raz.
pozostaje tylko kwestia sl i tppedro pisze:nic dodac, nic ująć : )raposo pisze:No cóż, świeczki to nie magiczne symbole, które ciągną kurs w daną stronę :). Ich miejsce występowania jest równie istotne - tutaj szanse były spore, bo trafiły się akurat na oporach. Ale jak to mówią "nie ma oporu, którego nie można byłoby przebić". Silny trend wzrostowy załatwił temat.Bouta pisze:Witam wszystkich, bawie sie od jakiegoś czasu na demie, próbuje wychwytywać pewne "oczywiste" sygnały ale jak żyć skoro np widzi się coś takiego? Spadające gwiazdki zarówno na USDCHF jak i na AUDNZD... a potem dalej dzidy w góreCzy po takich pin barach powinno się jeszcze czekać na 1-2 świeczki potwierdzenia?
A z jakiego powodu dolar ma tracić?alevius pisze:Drodzy,
Puszczą dziś tego UJ'ka w dół?Bo ja już się zapakowałem deczko i kolejne na szczebelkach czekają
![]()
No tak, wniosek z tego taki że nawet jak świeczka wykazywała dość mocny opór od góry to i tak wypada przeczekać 1 albo 2 kolejne żeby formacja sie potwierdziła. Acz zdziwiłem się bo te dwie były dość spore.raposo pisze:No cóż, świeczki to nie magiczne symbole, które ciągną kurs w daną stronę :). Ich miejsce występowania jest równie istotne - tutaj szanse były spore, bo trafiły się akurat na oporach. Ale jak to mówią "nie ma oporu, którego nie można byłoby przebić". Silny trend wzrostowy załatwił temat.Bouta pisze:Witam wszystkich, bawie sie od jakiegoś czasu na demie, próbuje wychwytywać pewne "oczywiste" sygnały ale jak żyć skoro np widzi się coś takiego? Spadające gwiazdki zarówno na USDCHF jak i na AUDNZD... a potem dalej dzidy w góreCzy po takich pin barach powinno się jeszcze czekać na 1-2 świeczki potwierdzenia?

-
- Fanatyk
ale juz zapakowałes sie?alevius pisze:Drodzy,
Puszczą dziś tego UJ'ka w dół?Bo ja już się zapakowałem deczko i kolejne na szczebelkach czekają
![]()
To spadać nie będzie a na pewno nie dzisiajalevius pisze:Drodzy,
![]()
- pl-samurai
- Pasjonat
No i tak jak mowilem po EUR/USD
- kompletnie brak jakichkolwiek oznak wzrostu.