DayTrading: Poniedziałek 31.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 kwie 2014, 00:00

Wzrost
14
45%
Bez zmian
1
3%
Spadek
16
52%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 31.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

nowy1234 pisze:funt w góre bo bedzie podwyzka stóp wczesniej niz w usa
a jak do tego sie ma róźnica w QE ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
rafal_r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafal_r »

Tak troche z innej beczki zapytam ... jaką pelecacie lekture dotyczącą Fal Elliota? zastanawiam sie nad : http://www.maklerska.pl/teoria-fal-elliotta-p-17.html

Awatar użytkownika
piera
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: piera »

jen-yy pisze:
piera pisze:a czy kontekstem historycznym nie może być po prostu cena? czemu ma być coś konkretnego rynek jest irracjonalny dlatego cena tworzy swoje przystanki to tu to tam
ja się z tym nie zgadzam
to że panuje szum, to nie znaczy że rynek jest irracjonalny.
Wbrew pozorom jest bardzo racjonalny, tylko ludzkie giełdowe ADHD karze nam grać irracjonalnie :d
jeżeli jesteś w stanie to udowodnić to należy Ci się Nobel w dziedzinie ekonomii, teoria racjonalnego wyboru została obalona w 2000 roku
forex to czarna dupa

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

piera pisze:a czy kontekstem historycznym nie może być po prostu cena? czemu ma być coś konkretnego rynek jest irracjonalny dlatego cena tworzy swoje przystanki to tu to tam
Co rozumiesz przez cene jako kontekst historyczny. Przeciez kazdego dnia kurs reaguje w obrebie dobrze zdefiniowanych wsparc badz oporow. Nie ma potrzeby na szukanie nowych definicji tych poziomow.

Awatar użytkownika
piera
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: piera »

ZielonaMgielka pisze:
Co rozumiesz przez cene jako kontekst historyczny. Przeciez kazdego dnia kurs reaguje w obrebie dobrze zdefiniowanych wsparc badz oporow. Nie ma potrzeby na szukanie nowych definicji tych poziomow.

no przecież ja ich nie definiuje tylko mówię, że cena tworzy swoje przystanki to tu to tam, czytanie ze zrozumieniem?
forex to czarna dupa

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

piera pisze:
jen-yy pisze:
ja się z tym nie zgadzam
to że panuje szum, to nie znaczy że rynek jest irracjonalny.
Wbrew pozorom jest bardzo racjonalny, tylko ludzkie giełdowe ADHD karze nam grać irracjonalnie :d
jeżeli jesteś w stanie to udowodnić to należy Ci się Nobel w dziedzinie ekonomii, teoria racjonalnego wyboru została obalona w 2000 roku
Ja jestem to w stanie udowodnic ale sprobuj zrobic to sam.
Porownaj respektowanie poziomow na wybranym instrumencie i wylosowanym wykresie.
Za kazdym razem stosunek odbic do przebic bedzie wiekszy na tym pierwszym.

Zacznij od skantyzowania kursu w osi ceny na rowne bloki i bedziesz mial poczatek ciekawego eksperymentu :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Ale pieprznelo na zlocie :-) wszystkich longowiczoe wycielo w pien :-)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

Ciapul pisze:
nowy1234 pisze:funt w góre bo bedzie podwyzka stóp wczesniej niz w usa
a jak do tego sie ma róźnica w QE ?

rozjasnij?dla mnie ruch w strone 200 na rzezniku jest przesadzony,tak samo jak 1.40 na edku no chyba ze bedzie ciecie stop ecb,

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

piera pisze:
ZielonaMgielka pisze:

no przecież ja ich nie definiuje tylko mówię, że cena tworzy swoje przystanki to tu to tam, czytanie ze zrozumieniem?
Przeciez to oczywiste ze nie mozna oczekiwac zmiany trendu na tych poziomach. Ja pisze o zwyczajnej reakcji kursu w wyniku rozmieszczonych zlecen w tych obszarach.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

nieźle te złoto dołują na koniec miesiąca ... :) Ale to chyba dobrze, może to być oznaka że następny będzie UP. Penie ktoś powie "tłumacz sobie tak tłumacz " :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Zablokowany