DayTrading: Poniedziałek 29.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 mar 2016, 00:00

Wzrost
10
40%
Bez zmian
7
28%
Spadek
8
32%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 29.02.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Ważniak pisze:Znacie jakiś program/stronę do tworzenia własnych indeksów i wykresów index/jakiś walor?
Jeżeli chodzi o platformę MT4, to do tworzenia kodów służy Meta Editor, który jest integralną częścią MT4.
Jeżeli chodzi o pełną dokumentację, to : http://mql4.com

-- Dodano: 29 lut 2016, 17:17 --
Kanecione pisze:A nie oznacza to przypadkiem zmiany trendu?(chwilowo)
Nie, to niczego nie oznacza.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

fx-technik pisze:
andrut pisze:Nadszedł czas na L - Edek - 1,0860 :idea:
Dlaczego???
Dlaczego nie 1.08300 np.?

Mnie zastanawia co innego...
Jak to się ma jeść w kontekscie 10 marca i ECB?
Taka tam chwilówka, zadzwoń do bociana czy wonga, a moż i być 1.0800 :D

nie, no żartuję,

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Sytuacja na edku nie wymaga żadnego komentarza. Spokojna, stabilna kontynuacja trendu po pokonaniu strefy o ktorej byla mowa i spokojne bezproblemowe pipsy. Wszystko z piątku jest aktualne i sytuacja nie zmieniła się ani trochę. Wykresy są oczywiste i nie ma sensu malować dzisiaj nowych projekcji. Czekam na korektę w okolicach 1.08 i podlaczam sie kolejny raz po utworzeniu formacji kontynuacji jazdy w dol ale konkretnie bede to analizowal i rysowal kreski za okoko 48h. Jeszcze 30 pipsow i odwroca swieczke miesięczna - to jest najciekawsze.
Ostatnio zmieniony 29 lut 2016, 17:27 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

To oznacza tyle, że obserwujesz cenę na istotnych poziomach:
USDPLNDaily.png
I postępujesz zgodnie z tym, co ci cena pokazuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oswarek »

dadas ja na poczatku myslalem ze ty wiesz co robisz a ty tylko walisz faramzowny impuls korekta impuls korekta... przecez kazdy wie jak dziala rynek.. tu chodzi o prognoze w ktora strone ile pisp itd.. altanticos pokazuje prognozy ktore w wiekszosci sie sprawdzaja a ty tylko wszystko negujesz i walisz farmazony... kazdy moze napisac "nie rozumiecie nic rynek to impuls korekta impuls itd..." i chwalenie sie dobrymi wejsciami po fakcie.. robisz tu balagan i tyle.. na tym forum nie ma adminow? i jeszcze pisanie rob co cena ci pokazuje.. ale ty piszesz co ci cena pokazala po fakcie bo prognozy nie dales jeszcze ani jednej...

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

oswarek pisze:dadas ja na poczatku myslalem ze ty wiesz co robisz a ty tylko walisz faramzowny impuls korekta impuls korekta... przecez kazdy wie jak dziala rynek.. tu chodzi o prognoze w ktora strone ile pisp itd.. altanticos pokazuje prognozy ktore w wiekszosci sie sprawdzaja a ty tylko wszystko negujesz i walisz farmazony... kazdy moze napisac "nie rozumiecie nic rynek to impuls korekta impuls itd..." i chwalenie sie dobrymi wejsciami po fakcie.. robisz tu balagan i tyle.. na tym forum nie ma adminow? i jeszcze pisanie rob co cena ci pokazuje.. ale ty piszesz co ci cena pokazala po fakcie bo prognozy nie dales jeszcze ani jednej...
Prognozami, to ja sobie mogę tyłek podetrzeć!
Tobie też radzę.
Na prognozach zarabiają analitycy.

A zarabiający traderzy zarabiają na zmianie ceny o X pips, nie na prognozach.

Piszesz, że każdy wie jak rynek działa?
Znaczy to, że każdy zarabia, skoro wie!
To, że teoretycznie wiesz, to dopiero początek drogi.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Nie mogłem się powstrzymać.

Tak widzę fusy na edku na najbliższe 2 tygodnie - oczywiście na tą chwilę to bardziej wróżbiarstwo i bliżej 10 marca będzie się dało lepiej określić potencjalne zachowanie rynku.
Ogołnie cel 1.055.
10 marca podczas Draghiego strzał do 1.10 i powrót na 1.055 i dalej down.
Edek D1.png
-- Dodano: pn 29-02-2016, 18:44 --
fx-technik pisze:
oswarek pisze:dadas ja na poczatku myslalem ze ty wiesz co robisz a ty tylko walisz faramzowny impuls korekta impuls korekta... przecez kazdy wie jak dziala rynek.. tu chodzi o prognoze w ktora strone ile pisp itd.. altanticos pokazuje prognozy ktore w wiekszosci sie sprawdzaja a ty tylko wszystko negujesz i walisz farmazony... kazdy moze napisac "nie rozumiecie nic rynek to impuls korekta impuls itd..." i chwalenie sie dobrymi wejsciami po fakcie.. robisz tu balagan i tyle.. na tym forum nie ma adminow? i jeszcze pisanie rob co cena ci pokazuje.. ale ty piszesz co ci cena pokazala po fakcie bo prognozy nie dales jeszcze ani jednej...
Tobie też radzę.

1. A analityk nie może być traderem i odwrotnie ?:)
2. Czyli na prognozach nie da się zarabiać?:)
3.
O KUUUWA :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d :d
4. Każdy wie tylko ma na to wpyw 100 innych czynników, ostatnio o tym gadaliśmy. To, że znasz znaki drogowe to nie znaczy że będziesz dobrym kierowcą.

Przestań już prawić te farmazony, każdego pouczać, mówić co działa a co nie i traktować się jak góru bo zakładam się o swoje jaja, że jak porównalibyśmy statsy to okazałoby się że jesteś lamerem a nie traderem :)

Zgłaszajcie jego posty do admina to go w końcu stąd wywali. Z FC go ponoć wywalili to teraz czas na navigatora bo nie idzie już tego czytać ;] Zresztą, kiedyś już go stąd wywalili ale jak widać każdy troll lubi wracać z nowym nickiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oswarek »

fx-technik pisze:
Tobie też radzę.

tak zarabia sie na zmianie ceny ale trzeba byc po dobrej stronie a jak wybierasz sell czy buy? no chyba na podstawei swojej prognozy? chyba ze rzucasz moneta... ale czy rzut moneta to nie prognoza na podstawie rzutu moneta :D daremna gadka... ja tu wchodze zeby sprobowac okreslic kierunek a zawsze musze sie przekopywac przez twoje posty typu "impuls korekta impuls korekta" i kazdy wie ze rynek tak dziala ale nie kazdy zarabia bo nie wie kiedy impuls a kiedy korekta w ktora strone i jak daleko...

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

oswarek pisze:
fx-technik pisze:
Tobie też radzę.

tak zarabia sie na zmianie ceny ale trzeba byc po dobrej stronie a jak wybierasz sell czy buy? no chyba na podstawei swojej prognozy? chyba ze rzucasz moneta... ale czy rzut moneta to nie prognoza na podstawie rzutu moneta :D daremna gadka... ja tu wchodze zeby sprobowac okreslic kierunek a zawsze musze sie przekopywac przez twoje posty typu "impuls korekta impuls korekta" i kazdy wie ze rynek tak dziala ale nie kazdy zarabia bo nie wie kiedy impuls a kiedy korekta w ktora strone i jak daleko...
Decyduję na podstawie czytania wykresu, pomiaru targów i tego, czy jest to na kontynuację, czy na korektę.
Racjonalizuję na podstawie statystyk typowych ruchów dziennych danego instrumentu.
Do tego ile jest pipsów do wzięcia mam swoją miarkę.
Zarządzam pozycją i swoim kapitałem.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

@fx-technik przestań reagować na zaczepki i zmniejsz ilość postów o 2/3. Będą wtedy bardziej rzeczowe ;)

Zablokowany