Hmm - nie spodziewałem takiego mocnego i szybkiego umocnienia EUR....
natomiast spodziewałem się gry na AUD... a tu niespodzianka....
w takim razie - tak jak się umocni - tak się osłabi - pytanie co i kiedy spowoduje osłabienie. (jeśli nadal oczekujemy osłabienia EUR)
Jeśli poprawnie są rozpisane fale Eliota... to oczekiwałbym odwrócenia się ... tego trendu z intraday.
DayTrading: Poniedziałek 28.04.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 28.04.2014
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2014, 09:32 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
LTRO znów w grze
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
To kabelka odpuszczam, czekam na edka do wejscia, gl 

Na W1 ostatni bastion spadkowy to 1.7042, jak by nie było to jest 200P UP...freakout pisze:Panowie, gdzie widzicie sufit na kablu? bo mi się rysują okolice 1.7132 według W1
w końcu trend rzeznika jest wzrostowy, tak?pedro pisze: @highend, jak wybije górą rzeźnik, z tego klina, to nawet 178 realne . . .
marekdt pisał o danych doskonałych dla JPY - rzeźnik powinien spadać (oraz ujek i ejek).
I co? funt mocniejszy?
edit: złoto ma niby spadać.... jaki macie SL na shortach? 1306 to taki ciasny myślę? może za ciasny?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
złoto zawsze powinno rosnąchighend pisze:w końcu trend rzeznika jest wzrostowy, tak?pedro pisze: @highend, jak wybije górą rzeźnik, z tego klina, to nawet 178 realne . . .
marekdt pisał o danych doskonałych dla JPY - rzeźnik powinien spadać (oraz ujek i ejek).
I co? funt mocniejszy?
edit: złoto ma niby spadać.... jaki macie SL na shortach? 1306 to taki ciasny myślę? może za ciasny?

a co do gbp czy jpy, czy innych, to chyba raczej pod fed się układają już, ... kupuj plotki, sprzedawaj fakty ... fakty będą w środę o 20 oo ...

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
tylko z jakiego poziomu te fakty sprzedadzą ?pedro pisze:złoto zawsze powinno rosnąchighend pisze:w końcu trend rzeznika jest wzrostowy, tak?pedro pisze: @highend, jak wybije górą rzeźnik, z tego klina, to nawet 178 realne . . .
I co? funt mocniejszy?
edit: złoto ma niby spadać.... jaki macie SL na shortach? 1306 to taki ciasny myślę? może za ciasny?![]()
![]()
a co do gbp czy jpy, czy innych, to chyba raczej pod fed się układają już, ... kupuj plotki, sprzedawaj fakty ... fakty będą w środę o 20 oo ...

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Draghi Awaits Pivotal Price Data That Could Spur Action
dragi gada tak, bo ostanio tylko gadał, a teraz gada tak jak by miał zamiar coś zrobić, ciekawe kidy i czy coś zrobi, poczekamy na dane o inflacji
dragi gada tak, bo ostanio tylko gadał, a teraz gada tak jak by miał zamiar coś zrobić, ciekawe kidy i czy coś zrobi, poczekamy na dane o inflacji
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2014, 09:57 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
G/U - póki co postój na R2
mamy wyjście górą z prostokąta - czekam na następną H1 dla potwierdzenia
https://www.tradingview.com/x/iKvwQhMu/
mamy wyjście górą z prostokąta - czekam na następną H1 dla potwierdzenia
https://www.tradingview.com/x/iKvwQhMu/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
tylko z jakiego poziomu te fakty sprzedadzą ?lukpiasek pisze:złoto zawsze powinno rosnącpedro pisze:w końcu trend rzeznika jest wzrostowy, tak?highend pisze: @highend, jak wybije górą rzeźnik, z tego klina, to nawet 178 realne . . .
I co? funt mocniejszy?
edit: złoto ma niby spadać.... jaki macie SL na shortach? 1306 to taki ciasny myślę? może za ciasny?![]()
![]()

Na tą chwilę są jeszcze 3 dni więc nie powinno Cię to teraz interesować. Kupuj i zaczniesz zastanawiać się w środę nad zmianą kierunku. Możemy być 40, 100 a nawet 300 pipsów wyżej do tego czasu. Raczej jest małe ryzyko umacniania się dolara do Fedu.
To samo pary z funtem i euro.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2014, 09:58 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.