DayTrading: Poniedziałek 28.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 sty 2013, 19:08

Wzrost
12
26%
Bez zmian
6
13%
Spadek
28
61%

Liczba głosów: 46

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.01.2013

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

Mpapiez pisze:Siemanko znów.

Ta korekta do 1.3424 to mogło być wszystko jeżeli chodzi o korektę.

Cyna dynamicznie zareagowała w tamtym rejonie i nawet kiepskie dane z UE nie zepchały kursu na 1.34.

To może znaczyć tyle że się robi podbudówka pod dalsze ataki na górę. Pewnie spróbują 1.3500 przebić.

Ja się póki co przezbroiłem w elki. Generalnie na ten moment można było w nie bezpiecznie wejśc z SL poniżej 1.3400.
zgadza się

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

richard.cali pisze:rafmax w porządku, alu my tu chcielibyśmy usłyszeć co bedzie teraz, za np kilka godzin, cieszę się że zarobiłeś, wiec podziel się wiedzą i daj zarobić innym tak...proszę nie wspominaj postów i transakcji sprzed kilku dni, nikt tak nie robi, proszę co dalej na E/U, daj zarys, może być bez wykresu, przeszłość zostawmy please, bo mi wstyd, "Mam zakaz gadania o przeszłości" :oops:
ZROBIE ANALIZE TWOIMI SŁOWAMI:

1) zaraz was zdusze
2) nie ma litosci
3) gińcie

i jak fajnie sie czyta? duzo wnosi?
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

robsoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robsoy »

Scorpiman pisze:
rafmax pisze:od kilku godzin straszysz, siut na dół. lecimy do dołu, nic was nie ocali, zniszczyc ich itd. nie ma natomiast ani słowa dlaczego tak uwazasz. puste gderanie
nagania leszczy na S-ki a po czasie wybije się na poziom 1.3500

dopóki jesteśmy ponad poziomem 1.3400 mamy trend wzrostowy i tylko L-ki wchodzą w grę
co uparliście się na poz 1,34 1,3407 jest 1 wsparciem jak puści to poleci po SL po wybiciu i następny mocne podparcie 1,3370-1.3380 osobiście wątpię w ten poziom obecnie ,1,3420 t

u zacznie się zbieranie elek

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

rafmax pisze:
richard.cali pisze:rafmax w porządku, alu my tu chcielibyśmy usłyszeć co bedzie teraz, za np kilka godzin, cieszę się że zarobiłeś, wiec podziel się wiedzą i daj zarobić innym tak...proszę nie wspominaj postów i transakcji sprzed kilku dni, nikt tak nie robi, proszę co dalej na E/U, daj zarys, może być bez wykresu, przeszłość zostawmy please, bo mi wstyd, "Mam zakaz gadania o przeszłości" :oops:
ZROBIE ANALIZE TWOIMI SŁOWAMI:

1) zaraz was zdusze
2) nie ma litosci
3) gińcie

i jak fajnie sie czyta? duzo wnosi?
I to by było sedno teraz na S, uważaj z wielkością pozycji...boss mi kazał napisać, bo dla mnie "rozwalić" i bez litości...
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 13:23 przez richard.cali, łącznie zmieniany 1 raz.
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Mpapiez pisze:Siemanko znów.

Ta korekta do 1.3424 to mogło być wszystko jeżeli chodzi o korektę.

Cyna dynamicznie zareagowała w tamtym rejonie i nawet kiepskie dane z UE nie zepchały kursu na 1.34.

To może znaczyć tyle że się robi podbudówka pod dalsze ataki na górę. Pewnie spróbują 1.3500 przebić.

Ja się póki co przezbroiłem w elki. Generalnie na ten moment można było w nie bezpiecznie wejśc z SL poniżej 1.3400.
jakis argument techniczny za, oprocz przeczucia, bo fundament mówi ci BUY, to juz wiemy???

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

http://www.youtube.com/watch?v=lAZgLcK5LzI piosenka jest dobra na wszystko, another manic monday

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

do moich to prosze o konkretny punkt odniesienia[/quote]
nie spinaj się, argumentuj, lub kontrargumentuj, twoj pinbar z m5 też niczego nie wnosi. :D[/quote]

wnosi, podałem przyczyne dlaczego wchodze i dlaczego uwazam ze bedzie spadek.[/quote]
dobra, to teraz robimy i dlaczego ?? :|[/quote]

wy robcie co chcecie,
ja stoje z boku,to nie ruletka.
dotrze do 1,3380 - kupuje po PA CONFIRMATION.
dotrze do 1,3480 byc moze sprzedam po PA CONFIRMATION
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

@Richard

Dzięki za ostrzeżenie, ale decyzja już zapadła ;), swoje z eski i tak już wziąłem, a jak widzę że cena zaczyna respektować inne linie, to nie pozostaje nic innego jak grać zgodnie z tym co widzę.

Poza tym gra z trendem, jest zawsze bezpieczniejsza niż przeciwko niemu. Pomijam fakt, że tak jak zauważył nowy, cena często przed wejściem US, wraca tam gdzie kończyła na ich sesji. Czyli pewnie przed 14:30 będziemy na 50+.

HF :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

to zaczyna sie krecenie banksterki pod wejscie USA

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

Rafmax, porównaj swój punkt odnesienia za jakiś czas i tyle, jak masz jakiś problem to wnioski mogą być przedyskutowane wspólnie i tyle...nic nie wnosisz jak dla mnie mógłbyś nie isnieć, koniec dyskusji...cześć
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Zablokowany