DayTrading: Poniedziałek 27.07.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 27.07.2015
Tak się zastanawiam, co pompuje edka? W chinach najgorszy dzień od x czasu, a inwestorzy uciekają w Euro?
Jesli tak to od kiedy euro jest "bezpieczną przystanią"? Ja wiem, że to w tej wielkiej juropie ratują bankrutów za wszelką cenę, ale czy to powód do cary trade? Czemu już nie dolar?
Jesli tak to od kiedy euro jest "bezpieczną przystanią"? Ja wiem, że to w tej wielkiej juropie ratują bankrutów za wszelką cenę, ale czy to powód do cary trade? Czemu już nie dolar?
- MagilaGorila
- Stały bywalec
Powoli patrz za spadkami na EURUSD.
to Cie wyczyszcza szybciej niz ustawa przewidujeMagilaGorila pisze:Powoli patrz za spadkami na EURUSD.

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- MagilaGorila
- Stały bywalec
Napisałam:
Co oznacza, że należy patrzeć za sygnałami spadków na H4/H1, a w Long to już grubo za późno, żeby wchodzić.Powoli patrz za spadkami na EURUSD.
dobrze podpowiedziałeMagilaGorila pisze:Napisałam:Co oznacza, że należy patrzeć za sygnałami spadków na H4/H1, a w Long to już grubo za późno, żeby wchodzić.Powoli patrz za spadkami na EURUSD.

-- Dodano: 27 lip 2015, 09:13 --
no to wyczyscili eskowiczów na edku
-- Dodano: 27 lip 2015, 09:24 --
ale ratuja daxa
zz tej h4 na edku co sie teraz rysuje zostanie ino knot
......czerwony !

- MagilaGorila
- Stały bywalec
11200 przetestowane na DAX30, teraz korekta idzie. Ale to niczego nie zmienia. Trend jest w dół.
Cytat z Tradebeat.pl
"Dzisiaj rynki EM królują. Jako że euro jest walutą finansującą, to część inwestorów wycofując kapitał z wyżej oprocentowanych Chin musi kupić z powrotem euro żeby spłacić pożyczkę."
To się wyjaśniło czemu eur tak do góry poszło.
"Dzisiaj rynki EM królują. Jako że euro jest walutą finansującą, to część inwestorów wycofując kapitał z wyżej oprocentowanych Chin musi kupić z powrotem euro żeby spłacić pożyczkę."
To się wyjaśniło czemu eur tak do góry poszło.
W najblizszym czasie euro powinno zyskać trochę na wartości, ale w dłuższym terminie sądzę, że zbliżamy się w kierunku parytetu 1:1 z dolarem. Poruzumienie z grecją NIC nie rozwiązuje. Na dodatek metody szantażu i terroryzmu finansowego stosowanego przez EBC w nogocjacjach z Grekami sugerują, że będzie tylko gorzej. A Dolar będzie na tym tylko korzystał. Jesli ktoś jest zainteresowany prawdą:):
http://systemwkryzysie.blox.pl/2015/07/ ... talna.html
http://systemwkryzysie.blox.pl/2015/07/ ... talna.html
zalezy od TF. Na d1 to ciagle trend wzrostowy na DAX a od 15 kwietnia wszystkie spadki to korekta co dopiero ledwo 38.2 liznęła. na m15 spadkowy i też zaczeła sie korekta która potencjalnie do 11400 może doleciećMagilaGorila pisze:11200 przetestowane na DAX30, teraz korekta idzie. Ale to niczego nie zmienia. Trend jest w dół.