DayTrading: Poniedziałek 26.05.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 26.05.2014
Dla mnie poziom 99 na dolarjen jak najbardziej możliwy , Kuroda zaklina rzeczywistość i radzi inwestorom nie grać na spadki ale to tylko słowna interwencja . Cudem uratowali się od zwałki w zeszłym tygodniu ale wiadomo że korelacja z giełdami jest bardzo duża . Zobaczcie dziś - dolar jen na poziomie piątkowego zamknięcia a dax szczyty ( usa kontrakty też ) więc kwestia korekty na giełdzie i będzie dość szybko 99harymilloki pisze:Po ilości pobrań mojej wizji UJKA można stwierdzić że na forum dzisiaj także mało kto przebywaA może ktoś odniesie się do mojego SCR? CAJTO??? Myślisz ze nie może to tak wyglądać???
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- krzychu3_1989
- Pasjonat
ja ale pulpit składania zleceń mi się nie podoba
mozna tam skladac tylko zlecenia kupna tak?krzychu3_1989 pisze:ja ale pulpit składania zleceń mi się nie podoba
a co do wykresow tych kontraktow gpw jak mozna je wcisnac na platforme mt4?
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- krzychu3_1989
- Pasjonat
kupna i sprzedaży pozycje długie i krótkieDavidFx pisze:mozna tam skladac tylko zlecenia kupna tak?krzychu3_1989 pisze:ja ale pulpit składania zleceń mi się nie podoba
a co do wykresow tych kontraktow gpw jak mozna je wcisnac na platforme mt4?
nie wiem masz tam wykres w pulpicie tego rachunku plus ja podłączyłem sobie na swoim rachunku w biurze maklerskim
ale dokładnie to samo działa w drugą stronę, tyle, że ja na rzeźniku patrzę.rexex pisze:Dla mnie poziom 99 na dolarjen jak najbardziej możliwy , Kuroda zaklina rzeczywistość i radzi inwestorom nie grać na spadki ale to tylko słowna interwencja . Cudem uratowali się od zwałki w zeszłym tygodniu ale wiadomo że korelacja z giełdami jest bardzo duża . Zobaczcie dziś - dolar jen na poziomie piątkowego zamknięcia a dax szczyty ( usa kontrakty też ) więc kwestia korekty na giełdzie i będzie dość szybko 99harymilloki pisze:Po ilości pobrań mojej wizji UJKA można stwierdzić że na forum dzisiaj także mało kto przebywaA może ktoś odniesie się do mojego SCR? CAJTO??? Myślisz ze nie może to tak wyglądać???
DAX urósł z powiedzmy 9800 na 9900, a rzeźnik stoi w miejscu (171,6xx-7xx).
Mnie się wydaje, że pary jenowe podążają za indeksami, a czasami na odwrót (indeksy za parami jenowymi) - jedno przepowiada drugie

Czyli można założyć (takie moje myślenie). DAX urósł na 9900, ale rzeźnik stoi... znaczy, że dax spadnie.... i obserwujemy rzeźnika. Jak rusza w dół - no to wiadomo dax leci... jak rzeźnik hamuje a dax leci dalej

Może to głupie myślenie, ale też się mi na razie sprawdza.
Pewnie z ujkiem jest podobnie

Gdyby jednak ujek spadł na 99 jak prognozuje Hary, to gdzie wtedy byłby rzeźnik?
Ja pisałem o rzeźniku 178 (z przystankiem na 174)

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Jak podlaczyc sobie na swoim rachunku maklerskim?
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- krzychu3_1989
- Pasjonat
chodzi mi o to że mam konto w biurze maklerskim i mogę oglądać notowania i wykresy spółek i dodałem sobie do tych notowań ten kontrakt wig20 na którym gra się w konkursie więc sobie mogę luknąć na wykres na moim koncie maklerskim. Poza tym płynność na tym walorze nie jest oszałamiająca i na wykresie świeczkowym mniejszym niż 1 dzień jest pełno lukDavidFx pisze:Jak podlaczyc sobie na swoim rachunku maklerskim?
@Hary - może, nie może... lepiej, co jest mniej lub bardziej prawdopodobne, dla mnie jest bardziej UP.
W pierwszym dzisiejszym poście przedstawiłem swoje spojrzenie na UJ, później na G/J, żeby nie odsyłać, raz jeszcze:
U/J zrobił fałszywe wyjście z trójkąta dołem, wrócił do wewnątrz formacji i teraz jest pod górna bandą. Na W1 mamy prowzrostowy młotek z samego dołu długiej konsoli, to może byc zapowiedź jej końca i wskazówka dla kierunku na wysokich TF - UP
G/J - potencjalna flaga z zasięgiem na 173.80
W pierwszym dzisiejszym poście przedstawiłem swoje spojrzenie na UJ, później na G/J, żeby nie odsyłać, raz jeszcze:
U/J zrobił fałszywe wyjście z trójkąta dołem, wrócił do wewnątrz formacji i teraz jest pod górna bandą. Na W1 mamy prowzrostowy młotek z samego dołu długiej konsoli, to może byc zapowiedź jej końca i wskazówka dla kierunku na wysokich TF - UP
G/J - potencjalna flaga z zasięgiem na 173.80
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.