DayTrading: Poniedziałek 25.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lis 2013, 00:00

Wzrost
10
26%
Bez zmian
3
8%
Spadek
25
66%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 25.11.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Nowy123 pisze:Kangur dolna banda LT zaapilem sie do brania pod jakies L i KIWI ORGR NA 1 h
kangur na L?
kiepsko to widzę

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Kusus pisze:

Po wykresie złota widać, że dolar się będzie osłabiał w długim terminie. Strzelam na Edku coś pod 1.4 na początku 1 kwartału 2014.
Jednak nieskonczyłeś z forexem ? :D

Witam wszystkich w nowym pięknym tygodniu , mam nadzieje , że pogoda nie dobija :D jak zobaczyłem rano śnieg na szybie to mnie zgarbiło. :mrgreen:

Bemowo1 pisze:
Nowy123 pisze:Kangur dolna banda LT zaapilem sie do brania pod jakies L i KIWI ORGR NA 1 h
kangur na L?
kiepsko to widzę
ja mam nadzieje tez na S

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

krinvest pisze:
Kusus pisze:

Po wykresie złota widać, że dolar się będzie osłabiał w długim terminie. Strzelam na Edku coś pod 1.4 na początku 1 kwartału 2014.
Jednak nieskonczyłeś z forexem ? :D

Witam wszystkich w nowym pięknym tygodniu , mam nadzieje , że pogoda nie dobija :D jak zobaczyłem rano śnieg na szybie to mnie zgarbiło. :mrgreen:

Nie skończyłem ale nie chce mi się grać DT. Wziąłem kilka Lot na długi termin i zobaczymy w kwietniu/maju.

Ja jak zobaczyłem śnieg za oknem to wziąłem tydzień wolnego i jutro jedziemy na urlop... za zimno żeby pracować. Jak temperatura spadnie poniżej -10 to się zwalniamy i wyjeżdżamy stąd....

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:
Nie skończyłem ale nie chce mi się grać DT. Wziąłem kilka Lot na długi termin i zobaczymy w kwietniu/maju.
A powiesz w którą stronę i na jakiej parze? :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Bemowo1 pisze:
kangur na L?
kiepsko to widzę

na Skalpa byl dobry przedzial jak rysniesz na D1 po denku linie gdzie sie zatrzymali

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Kusus pisze:

Ja jak zobaczyłem śnieg za oknem to wziąłem tydzień wolnego i jutro jedziemy na urlop... za zimno żeby pracować. Jak temperatura spadnie poniżej -10 to się zwalniamy i wyjeżdżamy stąd....

spróbuj DT na gpw , trend is your frend , nie ma teraz dużej filozofii , wszyscy zarabiaja :) sporo jeszcze niedowartościowanych spółek.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Kusus pisze:
A powiesz w którą stronę i na jakiej parze? :564:
Oczywiśce - lekkie zagrania.

Gbp/Usd - 4 L z terminem na Luty/Marzec najwcześniej i zasiegięm 1.68 - 1.72. Bez SL. Ustawiony Hedge na 1.58.
Usd/Jpy - 2 L - pozycja zabezpieczona na BE, +71 pips, pozycja jest pozostałością po Hegde ostatniego nieudanego zagrania - bez terminu. Zobaczymy po 2, 3 miesiącach.
Eur/Usd - 1 L - pozycja stratna póki co -37 pips. Liczę na realizację podobnie jak w poprzednich przypadkach - okolice Luty/Marzec i rejony 1.38 - 1.40.

Wszystko może zmienić się w styczniu, pod koniec grudnia kiedy stwierdzę, że to bez sensu i zamknę wszystko bo zmieni mi się układ świec i sytuacja techniczna.

Aktualnie moja aktywność na rynku po nieudanych październikowych tredach była znikoma i w listopadzie wszedłem kilka razy co zaowocowało b. mizernym skutkiem ponieważ zarobiłem jedynie 2% kapitału. Aktualnie mam otwarte tylko te pozycje powyżej i będę raczej biernie obserwował to co się dzieje na rynku zajmując się w tym czasie innym projektem niezwiązanym z rynkiem Forex. Jednak myślę, że raz lub kilka razy w tygodniu tu zajrzę i wrzucę coś od siebie.

Będę was na bieżąco informował jak się mają te pozycję i co pod względem technicznym zrobiłem z nimi jeśli zajdzie taka potrzeba oraz jak zmienia się mój punkt widzenia rynku... O ile to kogoś interesuje oczywiście.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, 14:00 przez Kusus, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

Oczywiśce - lekkie zagrania.

Gbp/Usd - 4 L z terminem na Luty/Marzec najwcześniej i zasiegięm 1.68 - 1.72. Bez SL. Ustawiony Hedge na 1.58.
Usd/Jpy - 2 L - pozycja zabezpieczona na BE, +71 pips, pozycja jest pozostałością po Hegde ostatniego nieudanego zagrania - bez terminu. Zobaczymy po 2, 3 miesiącach.
Eur/Usd - 1 L - pozycja stratna póki co -37 pips. Liczę na realizację podobnie jak w poprzednich przypadkach - okolice Luty/Marzec i rejony 1.38 - 1.40.

Wszystko może zmienić się w styczniu, pod koniec grudnia kiedy stwierdzę, że to bez sensu i zamknę wszystko bo zmieni mi się układ świec i sytuacja techniczna.[/quote]

w tym terminie mam te same cele :564:
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

gold,

potencjalne poziomy zakończenia fali 5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany