DayTrading: Poniedziałek 24.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 gru 2012, 17:42

Wzrost
8
36%
Bez zmian
3
14%
Spadek
11
50%

Liczba głosów: 22

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 24.12.2012

Post autor: pr7emo »

ciekawe czy wróci do punktu wyjścia, tj. 1,32 +-
pasowało by trochę pipsów odrobić
te reversy intra mnie wykończą :wall:
miało być 1,32 :p
Ostatnio zmieniony 26 gru 2012, 17:39 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

Mpapiez pisze:
Nowy123 pisze:
u mnie nawet gornej bandy nie dotkneli malujac kanal na 1 h czy m15
U ciebie nie dotknęli, a ja sobie pare pipsiorków skosiłem.
Mówiąc potężny, miałem na myśli to, że niemal pewny, a nie że runie niewiadomo jak.

Generalnie H1 nie pozostawia wątpliwości co do kierunku, przynajmniej na razie. Patrząc na index dolara, widać że już były 3 próby przebicia oporu - teraz się index 4-ty raz zbliżył do oporu. Mam uwierzyć że teraz przebije %-) ?

Biorąc cała układankę do kupy - wychodzi na to, że pewnie polecimy do góry - jak dorzucić plotki o tym, jak to dzielny barack przerywa urlop, aby negocjować klif filskalny.

Na m5 pojawił się w ciekawym miejscu sygnał, żeby wiać z eski i tak też zrobiłem. Reszta wszystko daje sygnał na L.

Powodzenia :) !
spoko ja i tak nie siedzie teraz na E/U szkoda czasu na te niemrawe ruchy lepiej daje zerobic EUR JPY :mrgreen: :mrgreen:

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze:
Mpapiez pisze:
Nowy123 pisze:
Mówiąc potężny, miałem na myśli to, że niemal pewny, a nie że runie niewiadomo jak.

Generalnie H1 nie pozostawia wątpliwości co do kierunku, przynajmniej na razie. Patrząc na index dolara, widać że już były 3 próby przebicia oporu - teraz się index 4-ty raz zbliżył do oporu. Mam uwierzyć że teraz przebije %-) ?

Biorąc cała układankę do kupy - wychodzi na to, że pewnie polecimy do góry - jak dorzucić plotki o tym, jak to dzielny barack przerywa urlop, aby negocjować klif filskalny.

Na m5 pojawił się w ciekawym miejscu sygnał, żeby wiać z eski i tak też zrobiłem. Reszta wszystko daje sygnał na L.

spoko ja i tak nie siedzie teraz na E/U szkoda czasu na te niemrawe ruchy lepiej daje zerobic EUR JPY :mrgreen: :mrgreen:
eurjpy jest jak skórka od banana :lol:

Mpapiez

Post autor: Mpapiez »

pr7emo pisze:ciekawe czy wróci do punktu wyjścia, tj. 1,31 +-
Na ten moment nie ma na to żadnych sygnałów. Patrz na H1 jaką masz dupną świecę wzrostową.

Po korekcie, ktora doszla do wsparcia, spójrz na M15 - jest bardzo wyraźny młotek, też wzrostowy.

Nie obstawiaj co będzie - bo tego nikt nie wie - graj to co widać. To co będzie to wiedzą tylko "analitycy" i właśnie dlatego są "analitykami", a nie traderami którzy ściągają poważniejsze pieniądze.

@Nowy123

Spoko ;) - ja gram tylko E/U - staram się wyspecjalizować w jednej parze.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze:
Na ten moment nie ma na to żadnych sygnałów. Patrz na H1 jaką masz dupną świecę wzrostową.

Po korekcie, ktora doszla do wsparcia, spójrz na M15 - jest bardzo wyraźny młotek, też wzrostowy.

Nie obstawiaj co będzie - bo tego nikt nie wie - graj to co widać. To co będzie to wiedzą tylko "analitycy" i właśnie dlatego są "analitykami", a nie traderami którzy ściągają poważniejsze pieniądze.
na tą chwilę to tak widzę że edek wróci do początku żeby dać urlopowiczom jutro zarobić, poza tym jak spojrzeć na cały dzień to formują rgr, na tą chwilę kończą tworzyć drugie ramię drugiego trójkąta (w mt4 na wykresie m5 widać)
jutro bardziej pogram bo podnoszę stawkę, dziś to tak se chciałem pociupać :lol:
do mojej koncepcji rgr właściwym będzie zjazd do 18:00 w rejony 1,3205

-- Dodano: śr 26-12-2012, 17:42 --

jeszcze 6 pipsów brakuje i będę na zero, chociaż byłem +22, ale troszkę odstąpiłem od trzymania się zasad, ale to dobry bodziec przed jutrzejszym spójnym z zasadami graniem

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Skosne powinny troche jeszcze zwalic EUR/USD samym indeksem jak otowrza sie pod kresa zapewne po tej następnej euforii na NIK

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze:Skosne powinny troche jeszcze zwalic EUR/USD samym indeksem jak otowrza sie pod kresa zapewne po tej następnej euforii na NIK
a więc przed otwarciem Japonii edek w dół po to aby nikkei mógł spokojnie rosnąć?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

pr7emo pisze:[qNowy123"]
Mpapiez pisze:
Nowy123 pisze:

eurjpy jest jak skórka od banana :lol:[/quote]

oj tam scenerio sie pierwsze sprawdzilo a ze wybili kanalik to jada dalej a zasieg trzeba bylo obliczyc :)

-- Dodano: śr 26-12-2012, 18:49 --
pr7emo pisze:
Nowy123 pisze:Skosne powinny troche jeszcze zwalic EUR/USD samym indeksem jak otowrza sie pod kresa zapewne po tej następnej euforii na NIK
a więc przed otwarciem Japonii edek w dół po to aby nikkei mógł spokojnie rosnąć?
zalezy jak skończą na SP%00 i edku ;) bo skonsne moga w dol luka sie otworzyc i podciagac w gore ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

właśnie w tym momencie oglądałem wykresy i natrafiłem na s&p, co przekonało mnie do eLki na edka
ostatnimi czasy jak sapina zawracała na północ to zabierała ze sobą edka

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze:

@Nowy123

Spoko ;) - ja gram tylko E/U - staram się wyspecjalizować w jednej parze.
tez gralem i gram na E/U ale ostatnio jakos lepiej pod te JApany idzie oslabienie jena wiec nie ma co pisac o specjalizacji tylko na jednej parze to trzeba wykorzystywac okazje jaka daja Japonce :) tak jak dawal FED na E/U

-- Dodano: śr 26-12-2012, 18:54 --

http://www.zerohedge.com/news/2012-12-2 ... arly-trade

Zablokowany