Moim celem jest zarabianie, a nie hodowanie strat. Depo mam dużo mniejsze, gdzieś 20k. Myślałem, ze zrobią jakoś korektę, ale jak zwykle stary numer. Znam a się łapię. Dlatego nie warto z tym walczyć. Tych co złapali na S wywiozą dalego w górę i dopiero potem zrobia korektę. To jest psychologia, nic więcej..TsunamiPL pisze:Świeżak po co realizujesz stratę ? Masz 100 k depo to -15 tyś możesz spokojnie sobie przeczekać, i zahedżować coś na L, żeby się bronić.Świeżak44 pisze:Jestem idealnym antywskaźnikiem -15k DAX. Trzeba to wykorzystać.
DayTrading: Poniedziałek 24.04.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 24.04.2017
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Przelewarowałeś i tyle. Uwaliłes 15 z 20 koła. Dla mnie to hazard.Świeżak44 pisze:Moim celem jest zarabianie, a nie hodowanie strat. Depo mam dużo mniejsze, gdzieś 20k. Myślałem, ze zrobią jakoś korektę, ale jak zwykle stary numer. Znam a się łapię. Dlatego nie warto z tym walczyć. Tych co złapali na S wywiozą dalego w górę i dopiero potem zrobia korektę. To jest psychologia, nic więcej..TsunamiPL pisze:Świeżak po co realizujesz stratę ? Masz 100 k depo to -15 tyś możesz spokojnie sobie przeczekać, i zahedżować coś na L, żeby się bronić.Świeżak44 pisze:Jestem idealnym antywskaźnikiem -15k DAX. Trzeba to wykorzystać.
The only way is up
Cały czas nabieram pewności, ze grając konsekwetnie odwrotnie na M5 DAX-a i SP500 miałby system o naprawdę super efektywności. Nieraz odpuszczam przeciwstawne pozycje na tym drugim koncie, bo nie wierzę w powodzenie, a to i tak sie sprawdza!
PS.Na dużych interwałach może wiem o co chodzi, ale to i tak nie ma znaczenia, kiedy się gra na M5.
PS. Zostało gdzieś 18k z tego pierwszego konta. Po prostu jestem bardzo dobry w traceniu.
Na tym drugim jest +60k, a byłoby wiele więcej, jakbym był konsekwentny.
PS.Na dużych interwałach może wiem o co chodzi, ale to i tak nie ma znaczenia, kiedy się gra na M5.
PS. Zostało gdzieś 18k z tego pierwszego konta. Po prostu jestem bardzo dobry w traceniu.

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
To nawet nie hazard, to rosyjska ruletka.TsunamiPL pisze:
Przelewarowałeś i tyle. Uwaliłes 15 z 20 koła. Dla mnie to hazard.
-
- Uczestnik
Cześć, nowy jestem, mam pytanie
Przed weekendem otworzyłem długie pozycje na daxie, ustawiłem TP na poziomie 12200, jednocześnie miałem otworzonych kilka shortów, też na daxie (bez tp i sl). Dzisiaj rano wchodzę na platformę i okazało się, że zyski z buy zostały policzone po 12200, mimo, że kurs był wyższy, a ja w trakcie weekednu nie miałem możliwości modyfikacji (shorty oczywiście są na dużej stracie), mogę czuć się oszukany, czy tak to powinno wyglądać?
Przed weekendem otworzyłem długie pozycje na daxie, ustawiłem TP na poziomie 12200, jednocześnie miałem otworzonych kilka shortów, też na daxie (bez tp i sl). Dzisiaj rano wchodzę na platformę i okazało się, że zyski z buy zostały policzone po 12200, mimo, że kurs był wyższy, a ja w trakcie weekednu nie miałem możliwości modyfikacji (shorty oczywiście są na dużej stracie), mogę czuć się oszukany, czy tak to powinno wyglądać?
-
- Bywalec
Tak to działa ....krzychkacz pisze:Cześć, nowy jestem, mam pytanie
Sprawdź regulamin u broka, jesli jest info że cena zamyka się po cenie otwarcia rynku to składaj reklamację, jeśli nie to nic nie zrobisz.mariomisiek pisze:Tak to działa ....krzychkacz pisze:Cześć, nowy jestem, mam pytanie
-- Dodano: 24 kwie 2017, 11:04 --
Dla grająych USDCAD RGR w realizacji
USD CAD RGR?
moim zdaniem na pewno tam niema RGR-a
dyskwalifikuje go choćby prawe ramię, jest wyższy szczyt od lewego (pomijając fakt ze tam brak prawego ramienia)
WTI odbiła od 61,8 ostatniej fali spadkowej, dodatkowo spadająca gwiazda
na M15
może przyszedł czas na zamknięcie luki
moim zdaniem na pewno tam niema RGR-a
dyskwalifikuje go choćby prawe ramię, jest wyższy szczyt od lewego (pomijając fakt ze tam brak prawego ramienia)
WTI odbiła od 61,8 ostatniej fali spadkowej, dodatkowo spadająca gwiazda

może przyszedł czas na zamknięcie luki
Niezła euforia. Przecież zrealizował się scenariusz bazowy, którego się spodziewano po sondażach 

The only way is up
Na DAXie ich dzisiaj mocno poniosło. Pozostaje kwestia, co zrobią Stany, bo możemy mieć podwójny szczyt i zjazd w dół, albo przebicie maksimów i jazdę w górę, więc bez dużego depo, albo sensownych SL nie ma co się brać za grę w najbliższych dniach.