DayTrading: Poniedziałek 24.04.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 kwie 2017, 00:00

Wzrost
4
57%
Bez zmian
2
29%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 24.04.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

TsunamiPL pisze:
Świeżak44 pisze:Jestem idealnym antywskaźnikiem -15k DAX. Trzeba to wykorzystać.
Świeżak po co realizujesz stratę ? Masz 100 k depo to -15 tyś możesz spokojnie sobie przeczekać, i zahedżować coś na L, żeby się bronić.
Moim celem jest zarabianie, a nie hodowanie strat. Depo mam dużo mniejsze, gdzieś 20k. Myślałem, ze zrobią jakoś korektę, ale jak zwykle stary numer. Znam a się łapię. Dlatego nie warto z tym walczyć. Tych co złapali na S wywiozą dalego w górę i dopiero potem zrobia korektę. To jest psychologia, nic więcej..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Świeżak44 pisze:
TsunamiPL pisze:
Świeżak44 pisze:Jestem idealnym antywskaźnikiem -15k DAX. Trzeba to wykorzystać.
Świeżak po co realizujesz stratę ? Masz 100 k depo to -15 tyś możesz spokojnie sobie przeczekać, i zahedżować coś na L, żeby się bronić.
Moim celem jest zarabianie, a nie hodowanie strat. Depo mam dużo mniejsze, gdzieś 20k. Myślałem, ze zrobią jakoś korektę, ale jak zwykle stary numer. Znam a się łapię. Dlatego nie warto z tym walczyć. Tych co złapali na S wywiozą dalego w górę i dopiero potem zrobia korektę. To jest psychologia, nic więcej..
Przelewarowałeś i tyle. Uwaliłes 15 z 20 koła. Dla mnie to hazard.
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Cały czas nabieram pewności, ze grając konsekwetnie odwrotnie na M5 DAX-a i SP500 miałby system o naprawdę super efektywności. Nieraz odpuszczam przeciwstawne pozycje na tym drugim koncie, bo nie wierzę w powodzenie, a to i tak sie sprawdza!
PS.Na dużych interwałach może wiem o co chodzi, ale to i tak nie ma znaczenia, kiedy się gra na M5.
PS. Zostało gdzieś 18k z tego pierwszego konta. Po prostu jestem bardzo dobry w traceniu. :D Na tym drugim jest +60k, a byłoby wiele więcej, jakbym był konsekwentny.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

grubypejs
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grubypejs »

TsunamiPL pisze:
Przelewarowałeś i tyle. Uwaliłes 15 z 20 koła. Dla mnie to hazard.
To nawet nie hazard, to rosyjska ruletka.

krzychkacz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: krzychkacz »

Cześć, nowy jestem, mam pytanie
Przed weekendem otworzyłem długie pozycje na daxie, ustawiłem TP na poziomie 12200, jednocześnie miałem otworzonych kilka shortów, też na daxie (bez tp i sl). Dzisiaj rano wchodzę na platformę i okazało się, że zyski z buy zostały policzone po 12200, mimo, że kurs był wyższy, a ja w trakcie weekednu nie miałem możliwości modyfikacji (shorty oczywiście są na dużej stracie), mogę czuć się oszukany, czy tak to powinno wyglądać?

mariomisiek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariomisiek »

krzychkacz pisze:Cześć, nowy jestem, mam pytanie
Przed weekendem otworzyłem długie pozycje na daxie, ustawiłem TP na poziomie 12200, jednocześnie miałem otworzonych kilka shortów, też na daxie (bez tp i sl). Dzisiaj rano wchodzę na platformę i okazało się, że zyski z buy zostały policzone po 12200, mimo, że kurs był wyższy, a ja w trakcie weekednu nie miałem możliwości modyfikacji (shorty oczywiście są na dużej stracie), mogę czuć się oszukany, czy tak to powinno wyglądać?
Tak to działa ....

grubypejs
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grubypejs »

mariomisiek pisze:
krzychkacz pisze:Cześć, nowy jestem, mam pytanie
Tak to działa ....
Sprawdź regulamin u broka, jesli jest info że cena zamyka się po cenie otwarcia rynku to składaj reklamację, jeśli nie to nic nie zrobisz.

-- Dodano: 24 kwie 2017, 11:04 --

Dla grająych USDCAD RGR w realizacji

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

USD CAD RGR?

moim zdaniem na pewno tam niema RGR-a
dyskwalifikuje go choćby prawe ramię, jest wyższy szczyt od lewego (pomijając fakt ze tam brak prawego ramienia)

WTI odbiła od 61,8 ostatniej fali spadkowej, dodatkowo spadająca gwiazda :D na M15

może przyszedł czas na zamknięcie luki

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Niezła euforia. Przecież zrealizował się scenariusz bazowy, którego się spodziewano po sondażach :wink:
The only way is up

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Na DAXie ich dzisiaj mocno poniosło. Pozostaje kwestia, co zrobią Stany, bo możemy mieć podwójny szczyt i zjazd w dół, albo przebicie maksimów i jazdę w górę, więc bez dużego depo, albo sensownych SL nie ma co się brać za grę w najbliższych dniach.

Zablokowany