DayTrading: Poniedziałek 24.02.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 24.02.2014
Kabel,
zielony prostokąt to dopuszczalny przedział dla wariantu spadkowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
okNowy123 pisze:<°)))))>< pisze:jest koniec miesiąca zaczęli molestować kangura cel jest jasny 1900
Bearish bets against the S&P 500 shrank to 12,085 contracts in the week ended Feb. 21. Based on the price of the futures contract, that amounted to a notional value of about $5.6 billion in bets against the index.
Investors were net long S&P 500 futures by 30,000 contracts on Jan. 10, for a swing of about 40,000 contracts in the past five weeks. That’s the biggest bearish move since August 2011, when hedge funds went from being net short 4,400 contracts to net short 107,913 contracts, according to CFTC data that started in 1997. That move preceded a 9.8 percent retreat in the S&P 500 as investors sold stocks amid Europe’s government debt crisis.
czas nas rozsądzi

W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

Przyznaj sie z jakim wolumenem siedzisz i kiedy wszedles? Tak z ciekawosci. Moim zdaniem nie ma raczej szans w ciagu kilku nastepnych dni, a pewnie i dluzej - to wynika z fundamentow bo z AT to powinno jebnac dzis kolo 12harymilloki pisze:Dobrze to ująłeśAlcar pisze:Czyli jednak złoto nie poleci jak wróżył harymilloki. Chyba.Chyba

-- Dodano: 24 lut 2014, 20:37 --
Bemowo1 pisze:Kabel,
Z calym szacunkiem , ale co z tego wynika? Ze pojdzie w gore.....ALBO do dolu

to wynika, że w zielonym prostokącie możesz uśredniać - powyżej daj sobie spokójdasiekk80 pisze:Bemowo1 pisze:Kabel,
To jest moja wizja. Przedstaw swój punkt widzenia
na NOC sie mozna przyczic pod L na u JPY jak by tak skosne wyskoczyly w gore z NIKKIE to i mialy robote za USA robic
i rzeznika itd
i rzeznika itd
- harymilloki
- Maniak
gold
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
Bemowo1 pisze:to wynika, że w zielonym prostokącie możesz uśredniać - powyżej daj sobie spokójdasiekk80 pisze:Bemowo1 pisze:Kabel,
Ja to raczej nie mam wizji na kabla , powiem inaczej - nie zastanawialem sie - bo nie gram na kablu. Tak w ogole to jak juz kiedys pisalem - nie jest teraz wedlug mnie dobry czas na analize techniczna. Jest po prostu zupelnie nieprzewidywalna. Ja to raczej wskazniki i fundamenty

Ale tak na szybkiego , poslucham LBC i przeczytam FT i Economist to mi jasno wychodzi ze powinno isc UP

dasiekk80 pisze:
Ja to raczej nie mam wizji na kabla , powiem inaczej - nie zastanawialem sie - bo nie gram na kablu. Tak w ogole to jak juz kiedys pisalem - nie jest teraz wedlug mnie dobry czas na analize techniczna. Jest po prostu zupelnie nieprzewidywalna. Ja to raczej wskazniki i fundamenty

Ale tak na szybkiego , poslucham LBC i przeczytam FT i Economist to mi jasno wychodzi ze powinno isc UP

I tak powinieneś powiedzieć od razu,
Tylko do jakiego poziomu up? według Ciebie.
Co do analizy technicznej. Obecne ruchy można za pomocą AT opisać i to staram się robić. Niestety AT wskazuje na alternatywy.
Odnośnie przedziału który wskazałem (zielony prostokąt), - opisuje głębokość korekty dla wariantu spadkowego - nie jest on zanegowany (po sygnale S warto sie zastanowić nad S - ponieważ po pokonaniu dzisiejszego low spadki przyśpieszą - a otwieranie S poniżej dzisiejszego minimum będzie zadaniem trudnym - co można dzisiaj było zaobserwować.
Natomiast oznaczenia czerwone są prowzrostowe -[ABC] (wskazują na możliwość zakończenia większej struktury korekcyjnej). Jeżeli ten układ się sprawdzi to będę miał spory problem odnośnie dalszych prognoz, jeżeli wyjdziemy na nowy top - wówczas sky is the limit.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2014, 21:13 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlanticos
- Maniak
na edku u mnie oznaczenia i zasięgi h4 wyglądają tak... a co na to rynek się okaże... jak narazie ostatnio podziela mój punkt widzenia co mnie bardzo cieszy 
https://www.tradingview.com/x/zREoaMeA/

https://www.tradingview.com/x/zREoaMeA/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
nie myśleliście kiedyś aby się gdzieś spotkać wszyscy z forum i upić do nieprzytomności za pieniądze oczywiście z forexa tylko że mi się nie chce jechać na drugi koniec Polski ale raz na ruski rok można by było