DayTrading: Poniedziałek 23.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lut 2015, 00:00

Wzrost
7
21%
Bez zmian
8
24%
Spadek
19
56%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 23.02.2015

Post autor: Nowy123 »

panzupa pisze:
dobryfxplayer pisze:zupa i swoja decyzje oprzesz/powierzysz nowemu?
Dobryfxplayer, pare dni temu prosilem aby nie robic obory z tego forum. Kazdy odpwiada za swoje depo i tyle!

Wypowiedzi Nowego sa dla mnie pomocne, tym bardziej ze sie okazało ze mam tak samo jak on eLke na edku. Moge sobie porównać, co robi bardziej doświadczona osoba.

I jeszcze do Twojej wiadomosci, dzis o 7:30 rano wchodzilem w eSki na edku bez konsultacji z Nowym :-)

@Nowy: Dzięki teraz rozumiem. To mam podobnie... chociaz w sumie jak dojdzie edek do 1.137 to będzie dla mnie mistrzostwo świata (biorac fundamenty pod uwage), wiec jak na moj gust pewnie dzis zjedziemy spowrotem w okolice 1.1315

c jelonka pomoże :)

ale przynamnie USD CAD leci ;)

Zulume
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Zulume »

Kusus ja sie opanowałem i nie korzystam z niczyich rad bezpośrednio, ale mówiąc:
"Bo kim trzeba być, żeby decydować o swojej własnej kasie na podstawie czyjejś analizy? - no kretynem. Nie ma innego słowa na to."

Nie uważasz że niektórzy powierzają swoje pieniądze rożnym ludziom, w różnych branżach, żeby zarobili za nich, za określona prowizje? a tak chłopak ma pieniądze przy tyłku tylko słucha się poleceń (teoretycznie).

panzupa
Gaduła
Gaduła

Post autor: panzupa »

Kusus pisze: Jak nie chcesz robić obory na forum to nie zalewaj go pytaniami o analizę tylko sam ją zrób, pokaż nam i skomentuj czego oczekujesz, na co liczysz i na jakiej podstawie tak zrobiłeś.

Każdy twór tutaj wrzucany powineneś traktować jako ciekawostkę i pamiętaj, że jak porównujesz się do kogoś i utwierdzasz w myśleniu na tej podstawie - tym bardziej nowego - to jesteś zwyczajnym kretynem.

Bo kim trzeba być, żeby decydować o swojej własnej kasie na podstawie czyjejś analizy? - no kretynem. Nie ma innego słowa na to.

Sorry ale nie wytrzymałem...
Wydaje mi sie Kuskus ze zapomniales jak sam sie uczyles. Moze akurat jestes ewenementem, wyjatkowym dzieckiem FXa i Ciebie to nie dotyczylo ale wiekszosc ludzi uczy sie w ten sam sposob (sa stworzone generyczne modele), jednym z etapow nauki jest nasladownictwo. W moim wypadku ograniczone do "porownywania sie z innymi" na tym forum.

Nie kopiuje zagrywek Nowego ani nikogo innego z tego forum.

A na koniec, nie podoba mi sie gdy ktos mnie wyzywa od kretynow nie majac ku temu zadnych dowodow. Wiec moze daj sobie na wstrzymanie.

PS. Co do rysowania setupow - jak do tego dojrzeje to bede publikował na forum swoje przewidywania.

-- Dodano: 23 lut 2015, 17:37 --
Zulume pisze:Kusus ja sie opanowałem i nie korzystam z niczyich rad bezpośrednio, ale mówiąc:
"Bo kim trzeba być, żeby decydować o swojej własnej kasie na podstawie czyjejś analizy? - no kretynem. Nie ma innego słowa na to."

Nie uważasz że niektórzy powierzają swoje pieniądze rożnym ludziom, w różnych branżach, żeby zarobili za nich, za określona prowizje? a tak chłopak ma pieniądze przy tyłku tylko słucha się poleceń (teoretycznie).
Good point!

Jak kupujesz akcje jakiejs firmy to jesteś kretynem bo powierzasz swoje pieniądze jakims obcym ludziom, ktorzy zarzadzaja ta firma.
:twisted: :lol:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Post autor: Kusus »

Taaa.. bo znasz nowego i wiesz kim jest na tyle by podporządkowywać go pod instytucję bądź osobę która może mieć wpływ na inwestowanie czyimś kapitałem - ciekawe...

Poza tym chodziło mi bardziej o kontekst tego forum. Ani wy, ani ja ani nikt kto tu siedzi nie jest na tyle dużą instytucją ani w ogóle żadną instytucją by powierzać mu cokolwiek. Tu chodziło o detalistów siedzących na tym forum.

Nie nazwałem Cię kretynem bezpośrednio. W moim zdaniu określony był warunek który dodatkowo przypisałem pod konkretnego użytkownika znając mechanizm jego działania a raczej brak mechanizmu...

Poza tym uważam, że skoro wymaga się od kogoś punktu widzenia to powinno się przedstawić swój. Jeśli tego nie robisz to dodatkowo jesteś ignorantem...

AU
Kosi zamknięty zgodnie z planem. Teraz albo pivot albo slingshot D1 i jutro jesteśmy 100 pipsów wyżej.
zobaczy się jak pójdzie close.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, 17:46 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Kusus pisze:.........

Teraz ja nie wytrzymałem: nie powiem kto tu śmieci na forum. I czyj post jest jako co trzeci.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: melpomena »

Kusus pisze:Bo kim trzeba być, żeby decydować o swojej własnej kasie na podstawie czyjejś analizy? - no kretynem. Nie ma innego słowa na to.
Tak sobie pomyślałam, że w ten sposób działają wszyscy klienci wszelakiej maści funduszy :) :) :).

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

btw. APPLE: 131.93
pisałem, że 132 to jest FIBO 423 całego ruchu.
Na razie jakby odbił w dół od tego miejsca.
Aż mnie skręca z ciekawości czy to zadziała czy nie ;)

panzupa
Gaduła
Gaduła

Post autor: panzupa »

Kusus pisze:Nie nazwałem Cię kretynem bezpośrednio. W moim zdaniu określony był warunek który dodatkowo przypisałem pod konkretnego użytkownika znając mechanizm jego działania a raczej brak mechanizmu...
Juz sie nie tlumacz glupio. Wydzwiek, byl akurat jednoznaczny.
Kusus pisze:Poza tym uważam, że skoro wymaga się od kogoś punktu widzenia to powinno się przedstawić swój. Jeśli tego nie robisz to dodatkowo jesteś ignorantem...
Przedstawilem. Moim zdaniem edek dzis 1.1315 jeszcze zaliczy i juz jestem na eSce.

Poza tym, raz na jakis czas ktos moze miec racje i jego scenariusz sie spelni, wiec jesli czyjs scenariusz moim zdaniem jest prawdopodobny to nie widze w tym nic zlego zeby jak kretyn go skopiowac i zarobic :-P (rano Highend sie mylil z edkiem, ale teraz ma szanse miec racje z kablem :-) )

PS. Nie kopiuje zagran Highenda - to tylko przykład :-)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

melpomena pisze:
Kusus pisze:Bo kim trzeba być, żeby decydować o swojej własnej kasie na podstawie czyjejś analizy? - no kretynem. Nie ma innego słowa na to.
Tak sobie pomyślałam, że w ten sposób działają wszyscy klienci wszelakiej maści funduszy :) :) :).
Bo to jest tak, dzwonią do ludzi agenci, umawiają na spotkanie.
wciskają 3-ci filar jako fundusz inwestycyjny z mega prowizjami
zachęcają, pokazują wykresy itp... że stopa zwrotu 10% rocznie itp... itd...
A potem ludzie się na to łapią, płaczą i płacą. Czy są kretynami? Nie wiem - raczej są po prostu oszukani,
bo nie każdy musi się znać na giełdach, finansach itp....

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Post autor: Kusus »

highend pisze:
Kusus pisze:.........

Teraz ja nie wytrzymałem: nie powiem kto tu śmieci na forum. I czyj post jest jako co trzeci.
Tylko, że to jest konkretna sytuacja i dyskusja w której akurat biorę kolego udział. Zdarza się to czasem prawda?

U ciebie jest to schematyczne. Kosisz posty jakbyś się ścigał w nowym, godzina po godzinie, dzień po dniu... które nie zawierają żadnych treści.

AU
S1 -g x 3 -t1
D1 -p or 100p.

Zablokowany