DayTrading: Poniedziałek 21.03.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 21.03.2016
EURPLN/GBPPLN
ktoś coś? EURPLN miał rosnąć, a GBPPLN spadać.... a tutaj wszystko pospadało.
pytam bo muszę do kantoru sprzedać i nie wiem czy czekać czy iść jutro? Bo dużo tego....
pytam bo muszę do kantoru sprzedać i nie wiem czy czekać czy iść jutro? Bo dużo tego....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Prosta kreska zaczepiona po lokalnych maksach od godziny 13 -stej.YEAZ pisze:co spycha w tym momencie na edku cene w dół,....
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- fx-technik
- Fanatyk
Weź przestań.jkar pisze:Prosta kreska zaczepiona po lokalnych maksach od godziny 13 -stej.YEAZ pisze:co spycha w tym momencie na edku cene w dół,....
Kreska spycha ... LOL.
Podaż spycha w dół, popyt pcha do góry.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Nie widzę powodu dla którego wartoby zwlekać z wymianą.highend pisze:EURPLN/GBPPLN
Jutrzejsze dane niewiele zmienią. Dopóki nie będzie realnej szansy na obniżkę stóp RRP, dopóty jazda w dół do 5 zł.
Zyskać można niewiele nawet przy złych danych, w dół jest dużo miejsca.
O UK niewiele dobrego będzie przez najbliższe 3 miesiące.
Grubasy pompowały PLNa dość długo ale to już przeszłość, skoro oni już odpuścili to już po ptakach.
Do czerwca polecam się hedge'ować na kwotę wymiany na obecnym poziomie.
Ja mam 2 kontrakty forward na 6 i 9 m-cy, pluję sobie w brodę za niski wolumen.
6 zł za funta to był historyczny poziom. Nie sądzę, żebyśmy go zobaczyli ponownie.
Jedyna opcja to brexit-safe heaven + podwyższka stóp UK i jednocześnie stopy w dół w PL.
Średnio to widzę.
\\fx-technik pisze:Weź przestań.jkar pisze:Prosta kreska zaczepiona po lokalnych maksach od godziny 13 -stej.YEAZ pisze:co spycha w tym momencie na edku cene w dół,....
Kreska spycha ... LOL.
Podaż spycha w dół, popyt pcha do góry.
Trzeba miec odrobine wyobrazni ... i uzmysłowic sobie ze ta kreska obrazuje faktyczny aktualny stosunek podazy i popytu a scislej miejsc, w których podaz ostentacyjnie kontroluje popyt..
Ale miałem nadzieję , ze łopatologicznie nie trzeba Ci tego tłumaczyć...
- fx-technik
- Fanatyk
Jakby tego nie było widać gołym okiem...jkar pisze: Trzeba miec odrobine wyobrazni ... i uzmysłowic sobie ze ta kreska obrazuje faktyczny aktualny stosunek podazy i popytu a scislej miejsc, w których podaz ostentacyjnie kontroluje popyt..
Ale miałem nadzieję , ze łopatologicznie nie trzeba Ci tego tłumaczyć...
Jedyna opcja to brexit-safe heaven + podwyższka stóp UK i jednocześnie stopy w dół w PL.
Średnio to widzę.[/quote]
To mnie chyba wystraszyłes/przekonałes z tym funtem....ja cały czas żałuję, że jak było 6.10 czemu nie brałem na spadki...ale człowiek cały czas się uczy..a kiedy się nauczy...
Średnio to widzę.[/quote]
To mnie chyba wystraszyłes/przekonałes z tym funtem....ja cały czas żałuję, że jak było 6.10 czemu nie brałem na spadki...ale człowiek cały czas się uczy..a kiedy się nauczy...
To tak ,zeby wspomóc szwankujacą wyobraznię...
P.S. A odzywki w stylu " weż przestan" ...no cóż- same się komentują...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dla pocieszenia powiem, że nie jesteś w złej sytuacjiTo mnie chyba wystraszyłes/przekonałes z tym funtem....ja cały czas żałuję, że jak było 6.10 czemu nie brałem na spadki...ale człowiek cały czas się uczy..a kiedy się nauczy...

Niezrealizowany zysk to nie strata.
O ile nie musisz pracować z tą parą walutową przy dużym wolumenie to nie ma paniki.
Ja będę panikował za nas obu

- fx-technik
- Fanatyk
No weź, przestań.jkar pisze:To tak ,zeby wspomóc szwankujacą wyobraznię...
Co w tym jest niestosownego?
Kolega jakiś "sztywny" jest?