Kazdego szanuje i nie neguje nikogo,dobryfxplayer pisze:tomasz juz cie lubie. zakumplujmy sie.
DayTrading: Poniedziałek 20.03.2017
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Poniedziałek 20.03.2017
ja do Ciebie tak sympatycznie, a Ty mi znowu że głupoty piszę ... ale biorę to na klatę, niewielu jest tak dobrze jak ja wychowanych ...Kazik pisze:
Ok, to jeszcze jedno....
Napisałeś głupotę co do RGR (dotyczy innych formacji).
Chodzi o to, że najlepsze formacje RGR (W,M) występują nie tylko po silnych trendach
ale na korektach.
Sprawdź wykresy. Właśnie te formacje na korektach to najbardziej pipsodajne momenty.
Zakres mniejszy (wszystkie zasady zachowane) ale skuteczność zasadniczo większa.
w korektach te formacje nazywa się flagami, chorągiewkami, proporczykami itp ... rgr i orgr to opisane już dawno temu formacje ... miałem już tu dawno temu dyskusję na ten temat z innym kolegą, który tak jak Ty twierdził, że korekta może zbudować formację rgr/orgr, czyli że korekta jest formacją. ... no ja w tym temacie akurat konserwatywny jestem mocno i nie zgadzam się z tym pojęciem rgr/orgr .... ale każdy ma prawo interpretować jak lubi, ale w ten sposób tworzysz nową AT, której fundamenty są niezmienne... Plummer (taki filozof wykresu) opisał skąd jest RGR i ORGR, podał zasięgi FIBO tych formacji (od 161% do 261%) i jeżeli jest jakiś dogmat to się go trzymam ... powodzenia Kazik! ... szczerze powodzenia, nie szyderczo....
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
pedro pisze:ja do Ciebie tak sympatycznie, a Ty mi znowu że głupoty piszę ... ale biorę to na klatę, niewielu jest tak dobrze jak ja wychowanych ...Kazik pisze:
Ok, to jeszcze jedno....
Napisałeś głupotę co do RGR (dotyczy innych formacji).
Chodzi o to, że najlepsze formacje RGR (W,M) występują nie tylko po silnych trendach
ale na korektach.
Sprawdź wykresy. Właśnie te formacje na korektach to najbardziej pipsodajne momenty.
Zakres mniejszy (wszystkie zasady zachowane) ale skuteczność zasadniczo większa.
w korektach te formacje nazywa się flagami, chorągiewkami, proporczykami itp ... rgr i orgr to opisane już dawno temu formacje ... miałem już tu dawno temu dyskusję na ten temat z innym kolegą, który tak jak Ty twierdził, że korekta może zbudować formację rgr/orgr, czyli że korekta jest formacją. ... no ja w tym temacie akurat konserwatywny jestem mocno i nie zgadzam się z tym pojęciem rgr/orgr .... ale każdy ma prawo interpretować jak lubi, ale w ten sposób tworzysz nową AT, której fundamenty są niezmienne... Plummer (taki filozof wykresu) opisał skąd jest RGR i ORGR, podał zasięgi FIBO tych formacji (od 161% do 261%) i jeżeli jest jakiś dogmat to się go trzymam ... powodzenia Kazik! ... szczerze powodzenia, nie szyderczo....
Nie tworzę nowej AT, znam te zasięgi i inne zależności.
Nie powołuję się na Guru, którzy strzelali sobie w łeb,... (Plamer nie wiem czego dokonał, czytałem Jego dzieło
ale niewiele z tego wyniosłem).
Zawsze jak coś takiego odkrywczego czytam, to patrzę na wykresy.
Sprawdzam o czym pisze autor.
Ponadto "podał zasięgi FIBO tych formacji (od 161% do 261%).
... to tak jakbyś skakał z 10-go pietra.
[/color]Zostańmy przy swoich zdaniach i założeniach.
zostańmy, ale nie obrażajmy się nawzajem ... ja tu nigdy nikomu nie napisałem, że głupoty wypisuje... samych udanych transakcji Tobie .Kazik pisze: Zostańmy przy swoich zdaniach i założeniach.
Jutro też jest dzień.
-
- Maniak
EUR/USD hmm

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

Zostańmy,... ja jestem starej daty ,... i jak widzę kogoś bez nogi to mówiępedro pisze:zostańmy, ale nie obrażajmy się nawzajem ... ja tu nigdy nikomu nie napisałem, że głupoty wypisuje... samych udanych transakcji Tobie .Kazik pisze: Zostańmy przy swoich zdaniach i założeniach.
inwalida. A nie " niepełnosprawny"
podobnie jak ktoś bredzi, to nie "owijam w bawełnę".
Nikogo nie obrażam.
-
- Fanatyk
bo nie wypisujesz,pedro pisze:zostańmy, ale nie obrażajmy się nawzajem ... ja tu nigdy nikomu nie napisałem, że głupoty wypisuje... samych udanych transakcji Tobie .Kazik pisze: Zostańmy przy swoich zdaniach i założeniach.

to jest ważne!!
Ty, ja i kazdy tu jest życzeniowo i grzecznościowo,
jeden bedzie tylko czytał tu , drugi zabierze głos, i ma wyjątkowe prawo do tego,
a trzeci bedzie własnie drwił, bedzie donosił o głupotach,
nie mówie tu o kaziku, wcale
był tu jeden taki co kazdego określił że pisze głupoty, ale znikł
może stwierdził że za mądry jest na progi nawigatora
Szanujmy sie nawzajem,

Tomasz wy tu gadu... a ropka sobie spada i będziemy jeździć za darmo 

- dobryfxplayer
- Maniak
ropka byla po 25$ ale jakos nie zauwazylem czterokrotnego spadku ceny na stacjach
aby byla za darmo to by musiala kosztowac minus 100 dolcow.

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
dobryfxplayer pisze:ropka byla po 25$ ale jakos nie zauwazylem czterokrotnego spadku ceny na stacjach![]()
Kolego jesteś w błędzie bo....
jak doliczysz akcyze około 1900 zł/t i 22% Vat to dalej trzeba płacić po 5zł za litr

a tak poważnie to myslę ze przetestujemy dziś 47,15 na WTI za baryłkę