DayTrading: Poniedziałek 19.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj (19.11.2012)

Czas głosowania minął 19 lis 2012, 19:36

Wzrost
48
59%
Bez zmian
2
2%
Spadek
32
39%

Liczba głosów: 82

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 19.11.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

marekdt pisze:Pewnie dalej będzie nudna nudna sesja aż do 16:00 Gdzie zbiją pewnie cenę do 1.2720 i tam odbiją piłeczkę... bo znajdzie się cudowne porozumienie lub dane ... i zaliczylibyśmy zmienność. .. a może rozłoży się to w czasie do wieczora ?
W końcu poniedziałek (statystycznie) to nie jest dzień do "zmienności"
tak bedzie,zreszta jak dla mnie ,to zawsze trend mowi jakie beda dane i plotki

Awatar użytkownika
marker74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marker74 »

klimokrates pisze:
marker74 pisze:eurusd m15

Rogalski : " EUR/USD – Wyjście ponad 1,28 będzie dość pozytywnym sygnałem

Linia spadkowa trendu widocznego na wykresie kanału spadkowego, przebiega w okolicach 1,2790, a kilka pipsów wyżej (1,2803) można wyznaczyć poziomy opór na bazie dawnego minimum z 1 października br. Generalnie wyjście ponad poziom 1,28 (biorąc pod uwagę ostatnie zachowanie się rynku, oraz wskazania płynące ze wskaźników), będzie odebrane jako dość pozytywny sygnał w średnim terminie, a znaczenie kolejnego oporu (1,2830) nie powinno być aż tak duże. Niemniej dopiero wyraźne uporanie się ze strefą 1,2850-1,2880 będzie świadczyć o tym, iż w kolejnych tygodniach (grudzień) mamy szanse na testowanie wrześniowo-październikowych szczytów powyżej 1,31. Chociaż już teraz prawdopodobieństwo zaistnienia powyższego scenariusza można ocenić jako duże.
"
Daj spokój z tym spamem nie dość, że nie wklejasz swoich rysunków to jeszcze nie swoje komentarze. Gdzie są moderatorzy się pytam.
jeżeli nie chcesz to skorzystaj z opcji " dodaj do wrogów " i nie bedziesz tego widzial , ale w koncu nie jestes tu sam . Są tutaj też inni mniej doświadczeni od Ciebie i może to im pomoże spojrzeć na rynek inaczej . Wybór należy do Ciebie ? Pozdr.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

a może by tak zmienić ankietę na

dziś;
- zarobię
- stracę

:D :D :D
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

BOCZEK pisze:a może by tak zmienić ankietę na

dziś;
- zarobię
- stracę

:D :D :D
lub wyjdę na zero :> daj trochę więcej optymizmu :)

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

byłoby 100% zarobię :D

ostatnio czytałem że na tym forum jest TE 10%
Ostatnio zmieniony 19 lis 2012, 15:17 przez molmomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

- spadek i zarobię
- spadek i stracę
- wzrost i zarobię
- wzrost i stracę
marekdt pisze:Pewnie dalej będzie nudna nudna sesja aż do 16:00 Gdzie zbiją pewnie cenę do 1.2720 i tam odbiją piłeczkę... bo znajdzie się cudowne porozumienie lub dane ... i zaliczylibyśmy zmienność. .. a może rozłoży się to w czasie do wieczora ?
45 minut do godziny zero, 50 pipek do przełamania, lub co najmniej dwadziescia
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

BOCZEK pisze:- spadek i zarobię
- spadek i stracę
- wzrost i zarobię
- wzrost i stracę
45 minut do godziny zero, 50 pipek do przełamania, lub co najmniej dwadziescia
a czy transakcj dluzszej niz jeden dzien ,tez liczyc?bo ja np.szukam dobrych wejsc,pozniej stopniowo dokladam i jestem w stanie nawet tydzien czekac na zysk,bo nie zawsze jak wiesz wchodzi od razu,a na krotko to juz sie nagralem,tylko stresu od zajebania i zlosci,a tak pozycja poza rynkiem,to tez pozycja

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

marker74 pisze:
klimokrates pisze:
marker74 pisze:eurusd m15

Rogalski : " EUR/USD – Wyjście ponad 1,28 będzie dość pozytywnym sygnałem

Linia spadkowa trendu widocznego na wykresie kanału spadkowego, przebiega w okolicach 1,2790, a kilka pipsów wyżej (1,2803) można wyznaczyć poziomy opór na bazie dawnego minimum z 1 października br. Generalnie wyjście ponad poziom 1,28 (biorąc pod uwagę ostatnie zachowanie się rynku, oraz wskazania płynące ze wskaźników), będzie odebrane jako dość pozytywny sygnał w średnim terminie, a znaczenie kolejnego oporu (1,2830) nie powinno być aż tak duże. Niemniej dopiero wyraźne uporanie się ze strefą 1,2850-1,2880 będzie świadczyć o tym, iż w kolejnych tygodniach (grudzień) mamy szanse na testowanie wrześniowo-październikowych szczytów powyżej 1,31. Chociaż już teraz prawdopodobieństwo zaistnienia powyższego scenariusza można ocenić jako duże.
"
Daj spokój z tym spamem nie dość, że nie wklejasz swoich rysunków to jeszcze nie swoje komentarze. Gdzie są moderatorzy się pytam.
jeżeli nie chcesz to skorzystaj z opcji " dodaj do wrogów " i nie bedziesz tego widzial , ale w koncu nie jestes tu sam . Są tutaj też inni mniej doświadczeni od Ciebie i może to im pomoże spojrzeć na rynek inaczej . Wybór należy do Ciebie ? Pozdr.
Ale ja nie chce byś był moim wrogiem, chodzi mi o to, że masz w dupie regulamin i chcesz sobie nabić posty.

Regulamin DT:
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.

Ludzie ten regulamin ma tylko 5 punktów !
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Proszę się powstrzymać od wystawiana durnych pochwał bo kogoś coś rozbawiło bądź za "dałem S"...

1. Pochwałę może przyznać autor wątku użytkownikowi, którego wypowiedź pomogła rozwiązać problem lub wnosi bardzo dużą wartość dodaną do wiedzy ogólnej Forum (każda pochwała musi być opatrzona sensownym uzasadnieniem).

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Rogalski pisze:..... Niemniej dopiero wyraźne uporanie się ze strefą 1,2850-1,2880 będzie świadczyć o tym, iż w kolejnych tygodniach (grudzień) mamy szanse na testowanie wrześniowo-październikowych szczytów powyżej 1,31...
"
Rogal, zapomniał dodać ze w tym miejscu może skończyć sie fala C, czyli korekta 5 falowych spadków, które teraz doskonale widać na H4, a każdy wie, ten kto sie zna na falach, ten wie ze po fali C nadchodzi fala 1, a w dłuższej perspektywie kolejne 4 fale spadkowe
krótko mówiąc, dobicie i odbicie od poziomu 1,285 - 1,288 może sprowokować spadki do 1,16

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/70718

ciekawa sytuacja, szczyt i wygaśniecie opcji, teraz S?
Ostatnio zmieniony 19 lis 2012, 16:00 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak myślę!

Zablokowany