DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 kwie 2014, 00:00

Wzrost
11
30%
Bez zmian
1
3%
Spadek
25
68%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Nowy123 pisze:DAX jak narazie mamy potrójny szczyt
Ja raczej widzę to jak konic 2 fali po korekcie ABC. Teraz chyba 3 będą budować.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dobre dane to zle dane na SP500 ale pod odbicie zdechlaka sie przyda i znowu sprzedawanie na oporach

ta.bo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ta.bo »

* Euro-dollar; $1.3810, $1.3840, $1.3850, $1.3990
pewnie to max zjazdu na dziś

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

a ja widze korone i analogie z 2011 a ja kbedzie sie okaże :) analogia analogi nie rowna wiadome ale do MAja nie daleko

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

harymilloki pisze::564: POSZLI , Wkońcu bo już książkę z nudów czytałem :)
patrząc jak poszli przy dużo lepszych danych śmię twierdzić, że wieczorem będziemy aktualny ruch widzieć jako fałszywe wybicie :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Nowy123 pisze:dobre dane to zle dane na SP500 ale pod odbicie zdechlaka sie przyda i znowu sprzedawanie na oporach
Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Dobre dane dla gospodarki, to chyba pozytywny impuls dla zakupu akcji ?

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nowy123 pisze:dobre dane to zle dane na SP500 ale pod odbicie zdechlaka sie przyda i znowu sprzedawanie na oporach
Ostatnio tak było. Ale wydaje mi się że na indeksach rożne dane są inaczej interpretowane. Zresztą nie wiem , nie znam się na fundamentach. Dla mnie technicznie to wygląda prowzrostowo. No ale okaże się.
"cierpliwość popłaca..."

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Dokładnie,

nieco wcześniej - na fali 2 impulsu wzrostowego, z którego wychodzi ta dziwna korekta - masz dwa doji - i wstępnie mierzę, że tam się może odbić - bo stamtąd było wybicie 3fali ( co niesie za sobą duży wolumen [zamykanie shortów, otwieranie longów... etc.]) - tak więc dużo zleceń pewnie tam pozostało... i będą pewnie mieli chęć bronić tego poziomu...

Nadal wygląda mi to na korektę... tylko trochę bardziej złożoną.

-- Dodano: pn 14-04-2014, 13:47 --
ZbychuM pisze:
Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Dobre dane dla gospodarki, to chyba pozytywny impuls dla zakupu akcji ?
Wszystko "zależy"...
Dobre dane - potencjalne szybsze zakręcanie kurka, mniej dodruku -> mniej taniego USD w powietrzu, mniej paliwa do wzrostów...
Silniejszy USD...

Tak samo z dobrymi danymi z UK z BoE chciało podnosić stopy%, ale inflacja jest ultra niska - więc banki sepkulują odłożenie polityki podwyżki stóp procentowych na Funcie szterlingu... na później przez BoE.

Tak więc nie zawsze dobre dane to dobre dane... dla rynków...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

marekdt pisze:
Dokładnie,

nieco wcześniej - na fali 2 impulsu wzrostowego, z którego wychodzi ta dziwna korekta - masz dwa doji - i wstępnie mierzę, że tam się może odbić - bo stamtąd było wybicie 3fali ( co niesie za sobą duży wolumen [zamykanie shortów, otwieranie longów... etc.]) - tak więc dużo zleceń pewnie tam pozostało... i będą pewnie mieli chęć bronić tego poziomu...

Nadal wygląda mi to na korektę... tylko trochę bardziej złożoną.

-- Dodano: pn 14-04-2014, 13:47 --
ZbychuM pisze:
Wszystko "zależy"...
Dobre dane - potencjalne szybsze zakręcanie kurka, mniej dodruku -> mniej taniego USD w powietrzu, mniej paliwa do wzrostów...
Silniejszy USD...

Tak samo z dobrymi danymi z UK z BoE chciało podnosić stopy%, ale inflacja jest ultra niska - więc banki sepkulują odłożenie polityki podwyżki stóp procentowych na Funcie szterlingu... na później przez BoE.

Tak więc nie zawsze dobre dane to dobre dane... dla rynków...
Tylko że dodruk ciągle trwa. I to jest fakt!!!
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Panowie wszystko dziś to kwestia interpretacji tylko nie chodzi o naszą tylko grubasów bo to oni ruszają indeksami i ważne jak oni interpretują AF a my możemy tylko interpretować zachowanie ceny i liczyć że zrobiliśmy to w tym kierunku co grubaski mają pozycje ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Zablokowany