DayTrading: Poniedziałek 14.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 sty 2013, 23:31

Wzrost
18
30%
Bez zmian
10
17%
Spadek
32
53%

Liczba głosów: 60

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.01.2013

Post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:nowy ale masz z tym wymądrzaniem flow :lol:
jakie wymadrzanie pisze jak bylo i jak jest trzeba troche bylo przezyc :)

a teraz dawaj prognoze jakas na E J :) bo maskra jakas chyba trzeba czekac na lepsze ruchy jak skosne wejda :)
po trendzie idzie, tak że mucha nie siada :lol:
jues będą coś kombinować ze zjazdem bo skośnym dostało się tyle czasu z za mocnym jenem, nie będą dawali info bo zrobią ryzyko spadku w średnim terminie, dopiero tak 123,000 coś mogą nawiązywać do korekty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

Adam pisze:Teraz to chyba już sie nic nie będzie działo konkretnego wszystko czeka na 22 Ja dzisiaj miałem S na funcie z jenem lepsze bylo chyba zejście niż z euro teraz czekam na 22 może edek się mocniej ruszy

ja obstawiam ze nie nie bedzie jak nic sie nie dzialo na OBAMIE tak i na wystapienie na uczelni BENKA bo nie raz juz wystepy mial i bez reakcji rynku

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Post autor: ZielonaMgielka »

Nowy123 pisze:nie ma co porównywać lat 30 do aktualnych lat gdzie http://www.obserwatorfinansowy.pl/forma ... -depresji/
Dlaczego?

Wtedy to wlasnie brak mozliwosci dodruku i luzowania polityki pienieznej na rynku byl najwiekszym argumentem najzajadlejszych przeciwnikow owczesnego systemu. Wydaje sie wiec ze zataczamy pelne kolo :)

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MowmiSasiad »

Ciekawa sytuacja na parach z PLN. ostatnio złotówka słabowała (pomimo wzrostów na edku!), ale dzisiaj zdecydowana obrona oporów i wydaje się, że trend umacniania będzie w tym tygodniu kontynuowany.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Nowy500 »

Ciekaw jestem czy echf zareaguje jakos na pierwsze rezystancje 1.234; 1.239.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Post autor: BOCZEK »

a może 1,31, albo chociaż 1,27 dla echf
trudno porgnozować ta walute po h1 jak ona stoi w miejscu od roku czasu
może porgonstykiem bedzie jedynie ta mega konsola od roku czasu i mega wybicie z niej,
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Nowy500 »

BOCZEK pisze:a może 1,31, albo chociaż 1,27 dla echf
trudno porgnozować ta walute po h1 jak ona stoi w miejscu od roku czasu
może porgonstykiem bedzie jedynie ta mega konsola od roku czasu i mega wybicie z niej,

jak go teraz nie wygnie na sr to czemu nie.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

ZielonaMgielka pisze:
Nowy123 pisze:nie ma co porównywać lat 30 do aktualnych lat gdzie http://www.obserwatorfinansowy.pl/forma ... -depresji/
Dlaczego?

Wtedy to wlasnie brak mozliwosci dodruku i luzowania polityki pienieznej na rynku byl najwiekszym argumentem najzajadlejszych przeciwnikow owczesnego systemu. Wydaje sie wiec ze zataczamy pelne kolo :)
masz bialo na czarnym to tylko jedna mala kwestia a reszta ? widzę ze jesteś zwolennikiem drukowanie pustego pieniądza i tworzenia iluzji bogactwa jak BERNAKE mowiac jak akcje beda rosły - giledy = fudusze zarabialy to ludzie poczują sie bogatsi:) i beda wiecej wydawac :) pokaz mi w history ekonomi czy kiedykolwiek drukowanie pustego pieniądza w dl okresie przynosiło pozytywne rezultaty :) jedynie na tym zyskuje ELITA i bogaci a nie szary zjadacz chleba czy tam srednia klasa :) i budownie nastepnej BAŃki

i znowu beda sie smiac z takiego goscia :) http://www.youtube.com/watch?v=kYU_pHua6zQ

po prostu nie ma co porównywać za duzo różnic jest gdzie byly wtedy np CHINY JPONCE a kto kupuje dlug USA :) wspolna waluta UE itd jaka technologia była wtedy a teraz plus w/w instrumenty handlowe

Czterej Jeźdźcy Apokalipsy (Four Horsemen) ogladnie sobie ten film 2012 wile madrych glow sie wypiwada ekonomistow

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Post autor: BOCZEK »

dlaczego nie potrafię zamknąć pozycji jak na niejz arabiam powyżej 20 pipsów, chociaż bym sobie TP ustawiał na te 30 i po psarwie, a tak łapie jakieś śmieszne BE na poziomie 5 czy 10 pipek

Nowy123, dlaczego nie kumasz ze po każdej górce jest dołek? i teraz tych co relizują zyski i szybko się wycofują z rynku nazywasz banksterką (3 znaczenia, bankiero gangster sterujący rynkiem rynkiem - dlatego końcówka streka :mrgreen:), może jakaś własn wizja wyjścia z kryzysu, ratowanie ue, gm

a teraz na rozluźnienie http://www.youtube.com/watch?v=lY-Zv7hpsm0 :564:

idź na impreze z kumplem, pożycz mu przed imprezą 300 złotych, on wyrywa dwie panny, a ty w środku imprezy mu mówisz oddaj mi moje 3 stówki.... no i kolo ma kryzys

opcje dla edka na jutro 1,335 i 1,34 może być ciekawie
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 21:52 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

termometr123
Gaduła
Gaduła

Post autor: termometr123 »

tak na marginesie:może poleci ktoś z was jakieś ciekawe książki związane z tą całą gospodarką i ekonomią. nie chodzi mi tu o jakieś systemy giełdowe itp ale jak to wszystko działa,te dodruki itd bo nie ukrywam że jestem początkujący a zainteresowaliście mnie tą wymianą zdań. Nowy123 skąd posiadasz tak dużą wiedzę? :)

Zablokowany