DayTrading: Poniedziałek 13.06.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 13.06.2016
Proponuje zmienić brokera. Ja mam Bossafx i nigdy nie miałem sytuacji że były jakieś przerwy albo problemy techniczne.
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."
- fx-technik
- Fanatyk
Teoretycznie możliwe.Cblondyn pisze:Jak patrze na ten wolumen to może udałoby się zebrać grupe, żeby wspólnymi siłami ruszyć mniej płynnym rynkiem. Ktoś zainteresowany?fx-technik pisze:-- Dodano: 13 cze 2016, 12:03 --
Dokładnie i tam widać jaka to próbka.Cblondyn pisze:Te dane o wolumenie pewnie dotyczą mających konto na myfxbook? Czy się myle?
https://www.myfxbook.com/pl/community/outlook
Tylko, że w życiu tak bywa, że jak ktoś w coś uwierzy, to mu jakoś działa.
W praktyce trudne do skoordynowania.
Chyba, żebyś sam Hedge Fund założył i odpowiedni kapitał przyciągnął.
Farciarz próbuje to zrobić.
Hura, wszyscy na hasło razem!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Grupa w kikadziesiąt osób wchodzi w rynek o dokładnie ustalonej godzinie. Co do sekundy. Wszystko da się zrobić. Jak ktos popatrzy na dziury w nocy na parze np eurpln to zrozumie o czym pisze.fx-technik pisze: Teoretycznie możliwe.
ruszenie eurpln jakieś 5-7 lat temu o 2 grosze to była kwestia 5 mln EUR : )Cblondyn pisze:Grupa w kikadziesiąt osób wchodzi w rynek o dokładnie ustalonej godzinie. Co do sekundy. Wszystko da się zrobić. Jak ktos popatrzy na dziury w nocy na parze np eurpln to zrozumie o czym pisze.fx-technik pisze: Teoretycznie możliwe.
w nocy brak płynności, fakt - ale spread duży wszędzie i ruszenie tego o coś więcej niż spread imo trudne.
ale nie niemożliwe : )
powodzenia
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- fx-technik
- Fanatyk
A niektórzy właśnie włączają tryb długoterminowy i zaraz będą koszyczki pleść.fx-technik pisze:Coraz mniej jest tej okazji.fx-technik pisze:Rynek daje okazję uciekać z S na Edku z zyskiem.
Trzeba coś wiedzieć i znać typowe zachowania ceny.
Nikomu nie zalecam tradowania na farta!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spread nie stanowi problemu w pzrypadku otwierania S. W nocy cena kupna oddala sie od ceny sprzedaj. Pozycje zamykac rano gdy spread wraca do normy.pedro pisze:ruszenie eurpln jakieś 5-7 lat temu o 2 grosze to była kwestia 5 mln EUR : )Cblondyn pisze:Grupa w kikadziesiąt osób wchodzi w rynek o dokładnie ustalonej godzinie. Co do sekundy. Wszystko da się zrobić. Jak ktos popatrzy na dziury w nocy na parze np eurpln to zrozumie o czym pisze.fx-technik pisze: Teoretycznie możliwe.
w nocy brak płynności, fakt - ale spread duży wszędzie i ruszenie tego o coś więcej niż spread imo trudne.
ale nie niemożliwe : )
powodzenia
2 grosze to jest 200 pips a 50mln to 500 lotów. W nocy pewnie zdecydowanie mniej
@Technik czym sie różni range bar od renko ?, świece budują się na tych samych zasadach ale wykresy są jednak inne.
jkar pisze:Ten Oops! na Daxie ( jesli wystąpi) bedzie tez " zupą z żółwia".
Przykładowy opis : http://technical.traders.com/tradersonl ... p?art=2414
Witam,
co masz na myśli z tym ups, spadki z trendem czy wzrosty jako kontrę po przebiciu dna?
Moje komentarze i opinie nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z 19.10.2005 ws. informacji stanowiących rekomendacje dot. instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
nom 2 figury, przy takim zaangażowanie to może dać dobry wynik : )Cblondyn pisze: Spread nie stanowi problemu w pzrypadku otwierania S. W nocy cena kupna oddala sie od ceny sprzedaj. Pozycje zamykac rano gdy spread wraca do normy.
2 grosze to jest 200 pips a 50mln to 500 lotów. W nocy pewnie zdecydowanie mniej
ale nie wierze w możliwość skoordynowania takiej akcji ... bo z drugiej strony stanie jakiś goldman z innym meryl lynchem, czy citkiem i zacytują ... " chcieliście wydymać Freda? ... to teraz Fred wydyma Was ... " i rzucą 2 razy większy pakiet w kontrze i pozamiatane : )
chyba za duże ryzyko jednak : )
Jutro też jest dzień.
- fx-technik
- Fanatyk
Nie, nie ta tych samych zasadach.kolbi123 pisze:@Technik czym sie różni range bar od renko ?, świece budują się na tych samych zasadach ale wykresy są jednak inne.
http://www.investopedia.com/articles/tr ... t-view.asp
http://www.investopedia.com/terms/r/renkochart.asp
Na Renko cena była tam, gdzie tego nie widać na wykresie.
Na RB cena była tam, gdzie widać.