davor5 pisze:Marccello po 1Marccelo pisze:Cześć,
piszę pierwszy raz, ale już trochę podpatruję forum. Jestem świeży, gram od ok. 3 miesięcy.
Mam prośbę, o pomoc kogoś bardziej doświadczonego na temat sytuacji na Goldzie i ewentualnych scenariuszy?
Czy to już poziom konsolidacji i czeka nas ewentualne odbicie, czy tylko prawdopodobny przystanek przed dalszymi spadkami? Chciałbym skonfrontować swoją opinię i nie zamykać pozycji przy stracie wygenerowanej w dniu dzisiejszym:-(
nikt nie wie co będzie za 5 minut można się tylko domyśleć
po 2 nie pytaj nikogo i nikim się nie sugeruj
po 3 Alleluja i do przodu
po 4 zamknij pozycje bo od jutra będą spadki
po 5 patrz na punkt 2
A co złego w analizie tygodniowego interwału? Po to jest, żeby go używać. Wiadomo, że jeśli szukać tu punktu wejśćia to z szeeeeerokim SL-em ;-) Wejścia lepiej szukać na mniejszych interwałach ale W1 może mi służyć do nakreślenia trendu i ten uważam obecnie za spadkowy.ForexTig3r pisze:Widzę to na W1, Wy lubicie wysuwać na pierwszy bazowy plan te alternatywne scenariusze, ale D1 i mniej widać już wyraźnie co się dzieje z dupu zupełnie koniec korekty charakterystyczne no i widać jak się para zachowuje teraz
Większa korekta nic więcej.
Jak Ty grasz na W1 to jest to niepoważne 10k przy kapitale 10m
ForexTig3r pisze:Widzę to na W1, Wy lubicie wysuwać na pierwszy bazowy plan te alternatywne scenariusze, ale D1 i mniej widać już wyraźnie co się dzieje z dupu zupełnie koniec korekty charakterystyczne no i widać jak się para zachowuje teraz
Większa korekta nic więcej.
Jak Ty grasz na W1 to jest to niepoważne 10k przy kapitale 10m