DayTrading: Poniedziałek 11.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 sty 2016, 00:00

Wzrost
15
50%
Bez zmian
4
13%
Spadek
11
37%

Liczba głosów: 30

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 11.01.2016

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

atlanticos pisze:IMO w ciagu 2 dni zobaczymy rope na 36.... jestesmy w trakcie uklepywania dna ktore moze potrwac nawet 1-2 miesiace ale do wakacji jak juz pisalem kilka dni temu zobaczymy okolice 60$

60$ wszytko jest możliwe ale na ta chwilę leży do w granicach fantasy (jak zobaczę przesłanki to zajmę pozycję), natomiast 36$ to będzie jak to ująłeś promocja biedronki na krótką pozycje (chcesz grać "pod prąd").
Na tą chwilę czekam na wejście Iranu na rynek (zobaczymy co się wykluje) no i dalsze "problemy" Chin (chyba największa konsumpcja)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

_Kerad_ pisze:
atlanticos pisze:IMO w ciagu 2 dni zobaczymy rope na 36.... jestesmy w trakcie uklepywania dna ktore moze potrwac nawet 1-2 miesiace ale do wakacji jak juz pisalem kilka dni temu zobaczymy okolice 60$

60$ wszytko jest możliwe ale na ta chwilę leży do w granicach fantasy (jak zobaczę przesłanki to zajmę pozycję), natomiast 36$ to będzie jak to ująłeś promocja biedronki na krótką pozycje (chcesz grać "pod prąd").
Na tą chwilę czekam na wejście Iranu na rynek (zobaczymy co się wykluje) no i dalsze "problemy" Chin (chyba największa konsumpcja)
fantasy to 20$ - dzwonil do mnie szejk Ahmed i powiedzial ze cala Arabia ryje z tej nadpodazy w mediach a cena i tak bedzie taka jak oni beda chcieli :)

a tak powaznie to nie bede 100 razy wrzucal wykresu dziennego bo kazdy go tu juz widzial - dolna banda klina po takich spadkach z poziomow grubo ponad 100$ jest wystarczajacym argumentem zeby nie spadlo nizej bez poteznej korekty... tak, tak... wejdzie Iran i nagle z dnia na dzien za darmo beda rope w butelki nalewali... wg mnie pisanie o 20$ jest po prostu malo powazne...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

atlanticos pisze:
_Kerad_ pisze:

wg mnie pisanie o 20$ jest po prostu malo powazne...
max mi mowil ze bedzie po 19. to on nie jest powazny? :d
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

dobryfxplayer pisze: max mi mowil ze bedzie po 19. to on nie jest powazny? :d
nie znam czlowieka :mrgreen:

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spiter »

Już na wp i onecie zaczynają pisać że nie ma co tankować na zapas, bo ceny mogą spokojnie jeszcze spaść i utrzymac się na poziomie 20$.
Mi to troche przypomina pisanie o hossie i kupowaniu spółek giełdowych przy 3800 na wig 20. Bo to przecież będzie rosło i rosło...
Za jakiś czas będziemy mądrzejsi (biedniejsi lub bogatsi)

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

dlaczego za darmo, pokaz mi inną branże gdzie masz marże (pokrywającą wszystkie koszty) ponad 100% bo na ropie taka będzie. Iran pełny koszt wydobycia kształtuje się poniżej 10$

Awatar użytkownika
ConsiliumFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ConsiliumFX »

atlanticos pisze:
_Kerad_ pisze:

fantasy to 20$ - dzwonil do mnie szejk Ahmed i powiedzial ze cala Arabia ryje z tej nadpodazy w mediach a cena i tak bedzie taka jak oni beda chcieli :)

a tak powaznie to nie bede 100 razy wrzucal wykresu dziennego bo kazdy go tu juz widzial - dolna banda klina po takich spadkach z poziomow grubo ponad 100$ jest wystarczajacym argumentem zeby nie spadlo nizej bez poteznej korekty... tak, tak... wejdzie Iran i nagle z dnia na dzien za darmo beda rope w butelki nalewali... wg mnie pisanie o 20$ jest po prostu malo powazne...
Ja popieram - to będzie identycznie ja kw zeszłym roku z SNB. Pojawią się nowe doniesienia w i trzy minuty będziemy daleko w górze.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

_Kerad_ pisze:dlaczego za darmo, pokaz mi inną branże gdzie masz marże (pokrywającą wszystkie koszty) ponad 100% bo na ropie taka będzie. Iran pełny koszt wydobycia kształtuje się poniżej 10$
w jakim swiecie Ty zyjesz? co to jest 100% zysku gdy sie jest monopolista? po co zarabiac 100% jak mozna 500% bo ceny ksztaltuje sie wtedy samemu...

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

atlanticos pisze:
w jakim swiecie Ty zyjesz? co to jest 100% zysku gdy sie jest monopolista? po co zarabiac 100% jak mozna 500% bo ceny ksztaltuje sie wtedy samemu...

OPEC monopolista zgadza się, dlatego nadmuchali cenę do niebotycznej granicy jeszcze zęby to było 500% marży a nie 1400%. Przy takiej bańce cenowej możemy spaść w okolice 20$ i pozostać w konsoli pomiędzy 20$ a 30$ do wakacji, chyba że jak pisałem wcześniej zaczną ciąć wydobycie

no i jeszcze zwróć uwage że transakcję są w $ to "hameryka" i tak zarabia :(

niżej masz prognozę więc jest sygnał na sprzedaż :564:
Ostatnio zmieniony 11 sty 2016, 15:17 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

oczywiście Żaba ma z ropą rację
tyle, że ona nie poleci na 36 ani na 60....

ropa wystrzeli i się sytuacja odwróci, będzie rosła rosła rosła, rosła rosła ;)

przy 50$ będzie 80% na sprzedaż
70$ będzie 95% na sprzedaż
przy 120$ będzie 100% na sprzedaż tych co mają depo
przy $300 ja będę miał WTI na sprzedaż.

:d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany