$ jest skorelowany z ropa od ok maja 2014.pr7emo pisze:dolar rośnie razem z ropą na h1, może zmieszanie przed burzą
-- Dodano: pn 10-08-2015, 12:40 --
czekam na pokonanie tego wsparcia, no chyba że wybiją jeszcze do góry razem z dolarem
DayTrading: Poniedziałek 10.08.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 10.08.2015
więc jak dolar się umacnia to ropa również drożeje?domin333 pisze:$ jest skorelowany z ropa od ok maja 2014.pr7emo pisze:dolar rośnie razem z ropą na h1, może zmieszanie przed burzą
-- Dodano: pn 10-08-2015, 12:40 --
czekam na pokonanie tego wsparcia, no chyba że wybiją jeszcze do góry razem z dolarem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
chyba chciałes napisać odwrotnie skorelowany.domin333 pisze: $ jest skorelowany z ropa od ok maja 2014.
To teraz ciekawostka bo ropa idzie UP i dolar idzie UP.
Zaraz 1-szy opór na 44 na ropie więc napaleni na eLki niech poczekają

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Co sie dzialo z $ od maja 2014? A co sie dzialo z ropa? Jak $ sie umacnia to aktywa dolarowe zaczely spadac.
Odwrotnie skorelowany, skorelowany zadna roznica, detal.
Odwrotnie skorelowany, skorelowany zadna roznica, detal.
według mnie ropa zacznie drożeć kiedy pierwsze firmy zaczną spłacać ostatnią ratę kredytu który zaciągnęły na początku okresu niskich stóp, te europejskie później zaczną spłacać
na jaki okres firmy biorą średnio kredyty w strefie euro?
pr7emo pisze:według mnie ropa zacznie drożeć kiedy pierwsze firmy zaczną spłacać ostatnią ratę kredytu który zaciągnęły na początku okresu niskich stóp, te europejskie później zaczną spłacać
Firmy takich kresek nie spacaja - rolluja je.
Najpierw Geopolityka potem rynek

Niewyplacalnosc firm na rynku (globalnie ) to moze 2% przy 37$ za barylke, wiec nic wielkiego. Ktos duzy pomaga wszytkim krajom splacac dlugi czyt. zwiekszyc wplywy podatkowe z ropy.
jakby w UE firmy rolowały (bo niskie stopy bez prognoz zacieśnienia) to opłacało by się jeszcze oszczędzać zysk bez spłacania długów, to percepcja trwającego długu może opóźniać podwyżki stóp, ale jakby coś się działo, np inflacja powyżej 2% to EBC daje sygnały że mają zamiar podnosić np w 2017 i do tego momentu firmy zaczęły by spłacać, bo im się bardziej opłaca robić to z niskimi odsetkami
niemozliwe, co pan z FED powiedzial, że dolar się osłabia? gdzie tego można posłuchać? 

macie gorąco? Zaopatrzcie się w zasilanie awaryjne... bo może być kapa z prądem niebawem

macie gorąco? Zaopatrzcie się w zasilanie awaryjne... bo może być kapa z prądem niebawem

Trendy na rynku wyznacza FED, nie EBC albo BoE...inaczej USA utopi EU i UK. Ty zakladasz ze FED obchodzi inna gospodarka niz USA i Chin, to jest ok, jednak ja mysle ze jest calkiem na odwrot. Polityka (geo) i ekonomia idzie w parze w USA, niestety nie ma tego w EU, nie wspominajac juz Polski.
Pisze do ciebie i mi prawie ucieklo
Pisze do ciebie i mi prawie ucieklo

złoto up. platyna leci najpierw na 1024...
czyżby jednak dołkiem platyny było 940, a nie 920 jak wymierzyłem

a chciałem kurde w dołku podebrać tak jak ropę dziś w nocy
grrr ;D
ale mierząc na monthly gdzie jest rozrzut ceny ogromny pomyłka o 20 to chyba żadna pomyłka?
chociaż jest opcja jeszcze że zrobią zawijasa... podbiją najpierw do 1024.. może wyżej (1080?) a potem zawiną na 920 jeszcze hehe... No ale to może być kwestia sporego czasu.... A czas to pieniądź więc gramy co widać.
czyżby jednak dołkiem platyny było 940, a nie 920 jak wymierzyłem

a chciałem kurde w dołku podebrać tak jak ropę dziś w nocy

ale mierząc na monthly gdzie jest rozrzut ceny ogromny pomyłka o 20 to chyba żadna pomyłka?

chociaż jest opcja jeszcze że zrobią zawijasa... podbiją najpierw do 1024.. może wyżej (1080?) a potem zawiną na 920 jeszcze hehe... No ale to może być kwestia sporego czasu.... A czas to pieniądź więc gramy co widać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.