DayTrading: Poniedziałek 10.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 mar 2014, 00:00

Wzrost
13
33%
Bez zmian
3
8%
Spadek
23
59%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 10.03.2014

Post autor: lukpiasek »

mój pogląd na edka od lutego nadal taki sam :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
neosb
Gaduła
Gaduła

Post autor: neosb »

atlanticos pisze:edek d1 - jak dla mnie w przypadku tej spadającej gwiazdy z piątku bardziej istotne od jej wielkości jest miejsce w którym się pojawiła... zamknięcie świecy dziennej powyżej niebieskiej bandy będzie sygnałem UP... do tego czasu nie bardzo widzę dalsze wzrosty bez solidnego odreagowania (100-150 pipsów)

https://www.tradingview.com/x/53hN9vhJ/
ja nadal uważam, że ta świeca to jest nie w tym miejsu, gdyby była na poziomie 1.395 to nie spierałbym się wcale, ale teraz brakuję mi sporo do mojej linii trendu z miesięcznego i wiem, że trochę miejsca może być dla ceny i odbicia, ale na wykresie tygodniowym jeszcze nic nie widać... nie bój żaby, zobaczymy co ten tydzień nam powie ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Post autor: pedro »

edi na w1, kilka ważnych LT przebił, wczoraj wieczorem pisałem i rysowałem ;) :) :

edi w1: https://www.tradingview.com/x/5unjikir/ -> czarna przerywana, jeżeli LT od góry wytrzyma ;)

i z bliska https://www.tradingview.com/x/V5QCEmoH/, ... ta niebieska LT 4 razy pukana, aż za 5tym pusciła, jednocześnie przebijając wyższą LT (zieloną)... korekta może nie być głęboka 1.382 - 1.38, bo ta zielona stestowana od góry powinna utrzymać ;)

i czyściej ;)) https://www.tradingview.com/x/nQYYIwdK/
byki przejmują kontrole? ...

-- Dodano: 09 mar 2014, 21:54 --

a tak to wyglada na świczkach, https://www.tradingview.com/x/c7of1ath/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:
pedro pisze:[quote="pr7emuote]Inflacja CPI będzie wzrastać, choć do I kwartału 2016 r. pozostanie poniżej celu inflacyjnego NBP wynoszącego 2,5 proc. - wynika z marcowej projekcji NBP
http://finanse.wnp.pl/nbp-inflacja-cpi- ... 1_0_0.html
mogli by podjąc w koncu męską decyzje, i wspomoc gospodarke tanim pieniądzem, skoro inflacji nie ma... fakin assholes, :!:[/quote]
mam podobne zdanie ;)
kiedyś nawiązywali do historii polskich stóp procentowych, jak dotąd nie znalazły się one tak nisko
ale chyba nie chodzi o możliwe zachowania konsumentów w otoczeniu bardzo niskich stóp?
według mnie oddziaływania "cenowe" zachodu skutecznie hamują nam inflację

-- Dodano: pn 10-03-2014, 10:05 --

odważna ta długo-długoterminowa projekcja NBP
czy może mieć jakiś związek z wprowadzeniem Euro?
kwestie inflacji mieliby załatwioną w tych warunkach wprowadzenia wspólnej waluty[/quote][/quote][/quote]

dzis znowu mielenie na SP500 bankstrow

do FEdu tez jest czas jeszcze

EUR JPY mi wychodzi po tych zabawach teraz jaks 4 rka w dol zobaczymy

a USD JPY 103 35 pozniej 103 50

103 35 skonczyli USAKI w Piatek wiec czekanie do USA

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Post autor: atlanticos »

A.S.A.T. pisze:
atlanticos pisze:edek d1 - jak dla mnie w przypadku tej spadającej gwiazdy z piątku bardziej istotne od jej wielkości jest miejsce w którym się pojawiła... zamknięcie świecy dziennej powyżej niebieskiej bandy będzie sygnałem UP... do tego czasu nie bardzo widzę dalsze wzrosty bez solidnego odreagowania (100-150 pipsów)

https://www.tradingview.com/x/53hN9vhJ/
ooo siema zabcia,

czy na Twoja analize ma wpływ piatkowa eska po "tej swiecy na h1"?:564:
nie...

edit: kabel h4

kabla w tym tygodniu widziałbym tak - wyjście powyżej 6800 z wiadomych względów neguje projekcję

https://www.tradingview.com/x/ETJcMaP9/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

pedro pisze:żeby eur jak najpozniej wprowadzic
ja chciałbym już dziś płacić euro
zniknie ryzyko walutowe dla firm zachodnich
obecnie jest tak ze wszelakie projekcie długoterminowe określają zachowanie złotówki jak umacniające
Euro dziś jest 4,20 a według analityków kurs w kolejnych latach może zjechać nawet o całą złotówkę
firma niemiecka wchodzi na polski rynek i rozkręca działalność, ale wg projekcji w kolejnych latach będzie się pogarszał stosunek zysków ze sprzedaży za granicą do kosztów ponoszonych w Polsce, tutaj jest problem :P

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

Post autor: A.S.A.T. »

neosb dobrze pisze.
dodam tylko od siebie ze ta opadajaca TL W1 juz dawno rozjechalismy... ;)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Post autor: pedro »

pr7emo pisze:
obecnie jest tak ze wszelakie projekcie długoterminowe określają zachowanie złotówki jak umacniające
Euro dziś jest 4,20 a według analityków kurs w kolejnych latach może zjechać nawet o całą złotówkę
firma niemiecka wchodzi na polski rynek i rozkręca działalność, ale wg projekcji w kolejnych latach będzie się pogarszał stosunek zysków ze sprzedaży za granicą do kosztów ponoszonych w Polsce, tutaj jest problem :P

wiem, wiem... znam to z doświadczenia :) punkt widzenia zelaży od punktu siedzenia, import-export ;) ... firmy w PL mogą się rozliczac w EUR, więc dlaczego z tego nie korzystac? :)
problem jest w tym, że nie ma jednej jasnej drogi kiedy wchodzimy do strefy, póki co bujania i bajanie wszystkich... powinna byc wyznaczona jedna data, np 1 stycznia 2014, wtedy wszyscy by się przygotowali i mieli jasny plan działania : )

:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:
pedro pisze:[quote="pr7emuote]Inflacja CPI będzie wzrastać, choć do I kwartału 2016 r. pozostanie poniżej celu inflacyjnego NBP wynoszącego 2,5 proc. - wynika z marcowej projekcji NBP
http://finanse.wnp.pl/nbp-inflacja-cpi- ... 1_0_0.html
mogli by podjąc w koncu męską decyzje, i wspomoc gospodarke tanim pieniądzem, skoro inflacji nie ma... fakin assholes, :!:
mam podobne zdanie ;)
kiedyś nawiązywali do historii polskich stóp procentowych, jak dotąd nie znalazły się one tak nisko
ale chyba nie chodzi o możliwe zachowania konsumentów w otoczeniu bardzo niskich stóp?
według mnie oddziaływania "cenowe" zachodu skutecznie hamują nam inflację

-- Dodano: pn 10-03-2014, 10:05 --

odważna ta długo-długoterminowa projekcja NBP
czy może mieć jakiś związek z wprowadzeniem Euro?
kwestie inflacji mieliby załatwioną w tych warunkach wprowadzenia wspólnej waluty[/quote][/quote][/quote]

dzis znowu mielenie na SP500 bankstrow

do FEdu tez jest czas jeszcze

EUR JPY mi wychodzi po tych zabawach teraz jaks 4 rka w dol zobaczymy

a USD JPY 103 35 pozniej 103 50

103 35 skonczyli USAKI w Piatek wiec czekanie do USA[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
ciekawe co będzie jeżeli bezrobocie w stanach spadnie głęboko, a inflacja pozostanie nisko ze względu na niskie ceny surowców energetycznych, nie będą chcieli podwyższać stóp bo inflacja poniżej celu, czy raczej wzrost PKB i niskie bezrobocie zmotywuje do tego FED?
albo mogą czekać do wyjaśnienia kwestii ceny paliw kopalnych, to znaczy do momentu jak ruszą pełną parą z wydobyciem, wtedy kiedy ceny ustabilizują się na jakimś poziomie
jak będą ustabilizowane nisko to większa szansa że wzrosną w kolejnych okresach i to może być właśnie przedział czasowy kiedy odbędzie się szerzej zakrojona dyskusja nad podwyższaniem stóp ze względu na inflację
bo wtedy zniknie kwestia wielkości bezrobocia
bezrobocie w stanach pojawia się na biurkach FEDu chyba tylko wtedy jak jest większy collapse

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:

co ty chcesz EUR W PL :shock: :shock: EURKOLCHOZ mieć juz 100% nasnie stac jescze na takie cos w tym problem

Zablokowany