DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 lut 2015, 00:00

Wzrost
8
31%
Bez zmian
5
19%
Spadek
13
50%

Liczba głosów: 26

CR04
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015

Nieprzeczytany post autor: CR04 »

bo to równy poziom, który działa na psychikę.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Zulume pisze:Skoro mówisz ze jest gwarantowane, to po co mi ten SL? :D,
ale ok zrobię jak mówisz stratny i tak nie będę :D
A czemu akurat równe 1.13? nie pasuje mi to do żadnej świeczki na żadnym interwale? może głupie pytanie ale uczymy sie całe życie :D
nie no na FX nic nie jest gwarantowane ;) To po prostu jest wypełnienie setupu fibo i zakładam, że da radę jak to niektórzy mówią "z automatu".

co do SL to dokładnie 1.296.. :) więc zaokrągliłem
a dlaczego taki SL ? narysuj fibo spadkowe na M5 to będziesz widział ;)
F0 - szczyt
F100 - poprzedni dołek = SL.
F161 = 1.1258 (czyli 1.126)

jak chcesz możesz sobie dać SL niżej lub TS itp... ale co jak wybije, a potem pójdzie tak jak sobie założyliśmy? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

CR04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CR04 »

właśnie mi doszły te trzy stówki z plus500, które zleciłem do wypłaty w zeszłym tygodniu po akcji z grecją. :D
już się bałem, że niewypłacalni.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dwa poziomy do ataku misow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zulume
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zulume »

ok już kumam :D
no właśnie wcześniej jak grałem na demie to dawałem dosyc wysoki SL własnie ze względu na częste wybijanie przypadkowym knotem, a potem zazwyczaj szlo tak jak planowałem, chociaż to było na D1 a to inna bajka znowuż, na szczęście to było tylko Demo.
Teraz zaś wysoki SL to cenne złocisze z kieszeni, ale trzeba przywyknąć do tego na realu ;/
Dobrze ze są osoby które dzielą się wiedzą, dzięki czemu progres mojej nauki jest znacznie większy ^^ a jesteś pewien że zejdzie jeszcze niżej? Skoro mam nie dawać TP ? Jak patrze na D1 na tego edka to jednak boje sie powrotu, tym bardziej ze nie patrze non-stop na wykres

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:
Zulume pisze:O jak ładnie poszło
Mam ustawionego SL na takiej pozycji która daje mi zaplanowany dzisiejszy zysk 3%.
Także kończę już tylko dostawie TP na 1.121 ^^ Jak wejdzie masz Piwo Highend ; D

SL sobie ustaw 1.13 równe i nie ruszaj i nie dawaj TS.

tak jak mówię: 1.126 gwarantowane, a zapewnia to setup FIBO na M15 spełniający wszystkie wymogi (w tym odbicie od F61). Co dalej - zobaczymy. A jak 1.126 pęknie to lecimy na 1.12 równe.
Tutaj nie ma nic pewnego :), co najwyżej prawdopodobnego.
1.1250 jako okrągły poziom jeszcze jest na przeszkodzie ;).

Generalnie może być ciekawie i z tych poziomów moga znów ruszyć do góry :).

Jedyne co się zgodze - to zasięg SL'a.
Troszkę ponad 1.13 jest rozsądny.

malse
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malse »

Zulume pisze:ok już kumam :D
no właśnie wcześniej jak grałem na demie to dawałem dosyc wysoki SL własnie ze względu na częste wybijanie przypadkowym knotem, a potem zazwyczaj szlo tak jak planowałem, chociaż to było na D1 a to inna bajka znowuż, na szczęście to było tylko Demo.
Teraz zaś wysoki SL to cenne złocisze z kieszeni, ale trzeba przywyknąć do tego na realu ;/
Dobrze ze są osoby które dzielą się wiedzą, dzięki czemu progres mojej nauki jest znacznie większy ^^ a jesteś pewien że zejdzie jeszcze niżej? Skoro mam nie dawać TP ? Jak patrze na D1 na tego edka to jednak boje sie powrotu, tym bardziej ze nie patrze non-stop na wykres

Przy DayTradingu - nie patrz na wykres dzienny - jest on oczywiście pomocny do ustalania trendu.

Wg mojego doświadczenia (niewielkiego) m15. m30.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

zastanawiam się czy przebijemy na edku ok 1.1260, fibo ok ale jest to silne wsparcie (widoczne na day), wszelkie przełamania tego wsparcia miały związek z danymi fund. dlatego zastanawiam się czy to teraz nie dno?

a Grecja ....hmm mysle że skączy się na jakiejs pożyczce sretetete i tyle, a nawet wyjście z strefy euro moim zdaniem spowodowaloby spadek może nawet do 1 ale na tydzien max mc

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MPapiez. A z targetem sie nie zgodzisz?
Jakies masz TP eski?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zulume
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zulume »

malse pisze:
Zulume pisze:ok już kumam :D

Przy DayTradingu - nie patrz na wykres dzienny - jest on oczywiście pomocny do ustalania trendu.

Wg mojego doświadczenia (niewielkiego) m15. m30.

Niby tak, ale wcześniej na edku grając na D1 ładnie depo powiększałem ale jaki trend był :)
no poszedł w gore zobaczymy czy nie wywali tego SL 1.13

Zablokowany