DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015
bo to równy poziom, który działa na psychikę.
nie no na FX nic nie jest gwarantowaneZulume pisze:Skoro mówisz ze jest gwarantowane, to po co mi ten SL?,
ale ok zrobię jak mówisz stratny i tak nie będę
A czemu akurat równe 1.13? nie pasuje mi to do żadnej świeczki na żadnym interwale? może głupie pytanie ale uczymy sie całe życie

co do SL to dokładnie 1.296..

a dlaczego taki SL ? narysuj fibo spadkowe na M5 to będziesz widział

F0 - szczyt
F100 - poprzedni dołek = SL.
F161 = 1.1258 (czyli 1.126)
jak chcesz możesz sobie dać SL niżej lub TS itp... ale co jak wybije, a potem pójdzie tak jak sobie założyliśmy?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
właśnie mi doszły te trzy stówki z plus500, które zleciłem do wypłaty w zeszłym tygodniu po akcji z grecją. 
już się bałem, że niewypłacalni.

już się bałem, że niewypłacalni.
dwa poziomy do ataku misow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ok już kumam 
no właśnie wcześniej jak grałem na demie to dawałem dosyc wysoki SL własnie ze względu na częste wybijanie przypadkowym knotem, a potem zazwyczaj szlo tak jak planowałem, chociaż to było na D1 a to inna bajka znowuż, na szczęście to było tylko Demo.
Teraz zaś wysoki SL to cenne złocisze z kieszeni, ale trzeba przywyknąć do tego na realu ;/
Dobrze ze są osoby które dzielą się wiedzą, dzięki czemu progres mojej nauki jest znacznie większy ^^ a jesteś pewien że zejdzie jeszcze niżej? Skoro mam nie dawać TP ? Jak patrze na D1 na tego edka to jednak boje sie powrotu, tym bardziej ze nie patrze non-stop na wykres

no właśnie wcześniej jak grałem na demie to dawałem dosyc wysoki SL własnie ze względu na częste wybijanie przypadkowym knotem, a potem zazwyczaj szlo tak jak planowałem, chociaż to było na D1 a to inna bajka znowuż, na szczęście to było tylko Demo.
Teraz zaś wysoki SL to cenne złocisze z kieszeni, ale trzeba przywyknąć do tego na realu ;/
Dobrze ze są osoby które dzielą się wiedzą, dzięki czemu progres mojej nauki jest znacznie większy ^^ a jesteś pewien że zejdzie jeszcze niżej? Skoro mam nie dawać TP ? Jak patrze na D1 na tego edka to jednak boje sie powrotu, tym bardziej ze nie patrze non-stop na wykres
Tutaj nie ma nic pewnegohighend pisze:Zulume pisze:O jak ładnie poszło
Mam ustawionego SL na takiej pozycji która daje mi zaplanowany dzisiejszy zysk 3%.
Także kończę już tylko dostawie TP na 1.121 ^^ Jak wejdzie masz Piwo Highend ; D
SL sobie ustaw 1.13 równe i nie ruszaj i nie dawaj TS.
tak jak mówię: 1.126 gwarantowane, a zapewnia to setup FIBO na M15 spełniający wszystkie wymogi (w tym odbicie od F61). Co dalej - zobaczymy. A jak 1.126 pęknie to lecimy na 1.12 równe.

1.1250 jako okrągły poziom jeszcze jest na przeszkodzie

Generalnie może być ciekawie i z tych poziomów moga znów ruszyć do góry

Jedyne co się zgodze - to zasięg SL'a.
Troszkę ponad 1.13 jest rozsądny.
Zulume pisze:ok już kumam
Przy DayTradingu - nie patrz na wykres dzienny - jest on oczywiście pomocny do ustalania trendu.
Wg mojego doświadczenia (niewielkiego) m15. m30.
zastanawiam się czy przebijemy na edku ok 1.1260, fibo ok ale jest to silne wsparcie (widoczne na day), wszelkie przełamania tego wsparcia miały związek z danymi fund. dlatego zastanawiam się czy to teraz nie dno?
a Grecja ....hmm mysle że skączy się na jakiejs pożyczce sretetete i tyle, a nawet wyjście z strefy euro moim zdaniem spowodowaloby spadek może nawet do 1 ale na tydzien max mc
a Grecja ....hmm mysle że skączy się na jakiejs pożyczce sretetete i tyle, a nawet wyjście z strefy euro moim zdaniem spowodowaloby spadek może nawet do 1 ale na tydzien max mc
MPapiez. A z targetem sie nie zgodzisz?
Jakies masz TP eski?
Jakies masz TP eski?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
malse pisze:Zulume pisze:ok już kumam
Przy DayTradingu - nie patrz na wykres dzienny - jest on oczywiście pomocny do ustalania trendu.
Wg mojego doświadczenia (niewielkiego) m15. m30.
Niby tak, ale wcześniej na edku grając na D1 ładnie depo powiększałem ale jaki trend był

no poszedł w gore zobaczymy czy nie wywali tego SL 1.13