nie ma za coelusia pisze:USD/TRY spadło po interwencji banku. Obniżył stopy depozytowe. Ale super że S z samej góry
DayTrading: Poniedziałek 08.06.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 08.06.2015
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- klimokrates
- Pasjonat

H4 EU
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
eu h4
highend pisze:i zarabiasz na swapie?karson pisze: Fakt nie zauwazylem. Tez mam S z poziomu 2.805, sl 2.82, ryzyko spore ale potencjalny zysk moze byc gigantyczny. Jesi domkna luke to w cźerwu juz tylko ogladma wykresy i nie zajmuje pozycji
generalnie jest tak, że mogą nadal iść wyżej.
Wyznacznik danego trendu to znaczy jego zakończenie wychodziło mi na 2.81, puknęło i spadło.
teraz może się stworzyć nowy trend i.... może to być nowy trend wzrostowy na danym TF.
Wszystko jest fraktalne, mamy główny trend i coraz mniejsze na mniejszych TFach.
Jakiś tam podtrend wzrostowy się zakończył na 2.81 i tyle wiem na teraz.
Tak swap dodatni, ale ja nie trzymam pozycji na noc, wszystko domykam tego samego dnia. Jak nie runą w dol i beda sie kisic to zamykam. Zysk jest juz gruby.
-
Mpapiez
Mówiłem...Mpapiez pisze:Jak by kogos interesowała co sie stało na crossach z dolarem...French official says Obama said strong dollar is a problem
Krótko mówiąc - typowa plotka, raczej zostanie wykorzystana to kupienia dolara.
Standardowe szukanie płynności - idealnie od 1.1175 (okrąglaka) zaczeli spuszczać cene.
Banksterka nigdy mnie nie przestawie zaskakiwać...
Zacytować w reutersie "jakaś" wypowiedź anonimowego francuskiego urzędnika dotyczącą poglądów prezydenta USA.
Tak swoją drogą, prezydent USA nie ma żadnej mocy żeby wpłynąć na FED...
Myśle że każdy tutaj z obecnych wie, do kogo reuters należy
Mpapież - nie zaklinaj wykresu.
Z forex factory:
Coming next:
*China official: German official said Us official didn't say that obama didn't say that strong dollar is a problem.
Coming next:
*China official: German official said Us official didn't say that obama didn't say that strong dollar is a problem.
-
Mpapiez
Nie zaklinam - po prostu napisałem co widzę.highend pisze:Mpapież - nie zaklinaj wykresu.
Dla mnie dalej flaga jest w grze. Wyjście powyżej 1.1175 dopiero zmieni mój punkt widzenia - i ten okrąglak mi definiuje ryzyko. Z resztą zobacz jak ładnie S/R na nim idą.
-- Dodano: pn 08-06-2015, 10:35 --
According to this official Obama said
"The President did not state that the strong dollar was a problem. He made a point that he has made previously, a number of times: that global demand is too weak and that G7 countries need to use all policy instruments, including fiscal policy as well as structural reforms and monetary policy to promote growth"
Obviously something lost in translation then !
USD finding a bit of support again but there'll be a few gaps to fill
Mówiłem że ściema ?
Właścicele reutersa wiedza jak robić kasę.
Zaklina wykres bo szuka pozycji zgodnie z trendem?highend pisze:Mpapież - nie zaklinaj wykresu.
BTW:
Edek ma duże szanse zrobić 1.1620 w czerwcu ale na powyżej 1.1650 nie ma żadnych szans.
A tak w ogóle to to i tak alternatywa bo po pokonaniu 1.0820 nie będzie miał nawet szans zrobić ponownie 1.1050 w czerwcu.
Nigdy nie mów nigdyKusus pisze: Edek ma duże szanse zrobić 1.1620 w czerwcu ale na powyżej 1.1650 nie ma żadnych szans.
A tak w ogóle to to i tak alternatywa bo po pokonaniu 1.0820 nie będzie miał nawet szans zrobić ponownie 1.1050 w czerwcu.