DayTrading: Poniedziałek 07.08.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 07.08.2017
Ja wam powiem tylko jedno. KAŻDY szanujący się przedsiębiorca, handlowiec, biznesmen, trejder etc. robiąc duże pieniądze, robi to w 99% przypadkach w ciszy - nie zdradzają swoich metod lecz subtelnie dzielą się punktem widzenia. Ci co toczą pianę z ust i za wszelką cenę chcą udowodnić wszystkim, że ich metody są najlepsze - zazwyczaj zarabiają najmniej / mają wielkie problemy. Autopsja, z życia wzięte. Przykład można dopasować do każdego zawodu.
Krowa ktora dużo muczy mało mleka daje
Jest konsola, więc gram konsolę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Jakie pudło? Czy on gdzieś pokazał że to ten poziom i tu należy grać? Czy Dadas zasugerował komuś na tym wykresie że ten poziom jest nie do przebicia? Nie zrobił tego, tyk owstawił wykres z możliwościami gdzie cena może pójść i gdzie może dłużej się zatrzymać. Czy to takie trudne do zrozumienia? Każdy wasz post jest atakiem na niego, DSWS wyznacza możliwe opory i wsparcia dla ceny. A teraz uwaga bo was zaszokuje, wy rysując kreseczki robicie to samo (magia co nie?), Kusus, sam przecież narysowałeś sobie kanaliki i dla ciebie to są opory i wsparcia, ciężko jest zrozumieć inne podejście? Sorry ale akurat wy wszyscy zachowujecie się jakbyście tylko wy mieli racje, nikt nawet nie spróbował. Dadas zawsze mowił że jak PA pokaże to wtedy jest wejscie, trzeba obserwować. Ale nie, najlepiej jest powiedzieć, że jest nauczycielem i przymusza wszystkich do własnej racji. A teraz czekam na wywody jaki to ze mnie obrońca Dadasa i co ja tam moge wiedzieć bo wy przecież jesteście na tym forum jeszcze przed Chrystusem wiec Pozdrawiam und Polecam.F-You Money pisze:pudłofx-technik pisze:
PS. nie gram za pomocą DSWS, po prostu czytam forum i to jest moje spostrzeżenie
Edek chyba zaraz sie urwie
-
- Fanatyk
A mówiłem wcześniej Wam o trzech mądrych małpach 
„nie widzę nic złego, nie słyszę nic złego, nie mówię nic złego”.

„nie widzę nic złego, nie słyszę nic złego, nie mówię nic złego”.
Chyba kolego nie bardzo rozumiesz o czym piszesz. Własnie chodzi o to, że nikt pokazując swoje kreski nie wmawia wszystkim, że jego są jedyne i te "najlepsze" bo jego. A wszystkich innych to goowno/chłam itp. A co do wsparcia/oporu to wole z klasycznej AT niż wydumane z połączenia "czegoś tam" (podejrzewam, że głównie fibo). Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie. Taka moja rada gratisMathon pisze:Jakie pudło? Czy on gdzieś pokazał że to ten poziom i tu należy grać? Czy Dadas zasugerował komuś na tym wykresie że ten poziom jest nie do przebicia? Nie zrobił tego, tyk owstawił wykres z możliwościami gdzie cena może pójść i gdzie może dłużej się zatrzymać. Czy to takie trudne do zrozumienia? Każdy wasz post jest atakiem na niego, DSWS wyznacza możliwe opory i wsparcia dla ceny. A teraz uwaga bo was zaszokuje, wy rysując kreseczki robicie to samo (magia co nie?), Kusus, sam przecież narysowałeś sobie kanaliki i dla ciebie to są opory i wsparcia, ciężko jest zrozumieć inne podejście? Sorry ale akurat wy wszyscy zachowujecie się jakbyście tylko wy mieli racje, nikt nawet nie spróbował. Dadas zawsze mowił że jak PA pokaże to wtedy jest wejscie, trzeba obserwować. Ale nie, najlepiej jest powiedzieć, że jest nauczycielem i przymusza wszystkich do własnej racji. A teraz czekam na wywody jaki to ze mnie obrońca Dadasa i co ja tam moge wiedzieć bo wy przecież jesteście na tym forum jeszcze przed Chrystusem wiec Pozdrawiam und Polecam.F-You Money pisze:pudłofx-technik pisze:
PS. nie gram za pomocą DSWS, po prostu czytam forum i to jest moje spostrzeżenie

A kolesi z gatunku "wyżej sra niż doope ma" to jak widzisz wielu wręcz nie trawi

-
- Fanatyk
Mathon to jak czytasz nas tu to potrafisz obiektywnie tez ocenic sytuacje zwiazana o tym co tu wspomniałes w tym pościeMathon pisze:Jakie pudło? Czy on gdzieś pokazał że to ten poziom i tu należy grać? Czy Dadas zasugerował komuś na tym wykresie że ten poziom jest nie do przebicia? Nie zrobił tego, tyk owstawił wykres z możliwościami gdzie cena może pójść i gdzie może dłużej się zatrzymać. Czy to takie trudne do zrozumienia? Każdy wasz post jest atakiem na niego, DSWS wyznacza możliwe opory i wsparcia dla ceny. A teraz uwaga bo was zaszokuje, wy rysując kreseczki robicie to samo (magia co nie?), Kusus, sam przecież narysowałeś sobie kanaliki i dla ciebie to są opory i wsparcia, ciężko jest zrozumieć inne podejście? Sorry ale akurat wy wszyscy zachowujecie się jakbyście tylko wy mieli racje, nikt nawet nie spróbował. Dadas zawsze mowił że jak PA pokaże to wtedy jest wejscie, trzeba obserwować. Ale nie, najlepiej jest powiedzieć, że jest nauczycielem i przymusza wszystkich do własnej racji. A teraz czekam na wywody jaki to ze mnie obrońca Dadasa i co ja tam moge wiedzieć bo wy przecież jesteście na tym forum jeszcze przed Chrystusem wiec Pozdrawiam und Polecam.F-You Money pisze:pudłofx-technik pisze:
tylko z innego punktu widzenia
-osoby która jest atakowana?
Niech sobie gra nawet metodą pstrąga i szynki konserwowej. Wali mnie to jak on gra bo mam swój styl gry ale nie jest to główny powód - on po prostu każdy szczery post o tym, że akurat wtopiłem pozycję, ze mi coś nie wyszło, że dzisiaj nie zarobiłem - przykrywał DSWS'em. Zrozum, każdy może robić co chce ale ten facet próbował zrobić z tego tematu szkołe DSWS... Czaisz nie?Mathon pisze:Jakie pudło? Czy on gdzieś pokazał że to ten poziom i tu należy grać? Czy Dadas zasugerował komuś na tym wykresie że ten poziom jest nie do przedbicia? Nie zrobił tego, tyk owstawił wykres z możliwościami gdzie cena może pójść i gdzie może dłużej się zatrzymać. Czy to takie trudne do zrozumienia? Każdy wasz post jest atakiem na niego, DSWS wyznacza możliwe opory i wsparcia dla ceny. A teraz uwaga bo was zaszokuje, wy rysując kreseczki robicie to samo (magia co nie?), Kusus, sam przecież narysowałeś sobie kanaliki i dla ciebie to są opory i wsparcia, ciężko jest zrozumieć inne podejście? Sorry ale akurat wy wszyscy zachowujecie się jakbyście tylko wy mieli racje, nikt nawet nie spróbował. Dadas zawsze mowił że jak PA pokaże to wtedy jest wejscie, trzeba obserwować. Ale nie, najlepiej jest powiedzieć, że jest nauczycielem i przymusza wszystkich do własnej racji. A teraz czekam na wywody jaki to ze mnie obrońca Dadasa i co ja tam moge wiedzieć bo wy przecież jesteście na tym forum jeszcze przed Chrystusem wiec Pozdrawiam und Polecam.F-You Money pisze:pudłofx-technik pisze:
Sens ma to tylko wtedy kiedy każdy wymienia swój punkt widzenia ale logiczne jest też to, że opieramy się na podobnych narzędziach. Sam DSWS w sobie to poprostu jakieś poziomy które sobie wymyślił, może fibo - nie wiem. Najgorszy jest styl w jaki próbował nam to wepchnąć wszędzie - w analizy, w styl, w złą pozycję, rano, wieczorem i wielkie monologi i wywody o tym jak to ja źle gram bo nie słucham rynku i nie włączam DSWS.
paranoja, parodia, bucowatość i kilometr mułu - tak jakby istniało cokolwiek co jest nieomylne.. no kurfa.
Ja się mogę z kimś zgodzić lub nie ale jeśli nie to wrzucam analizę i mówię "ja myślę tak i tak" - ironicznie lub nie a dadas walił 15 postów o wyższości DSWS nad innymi i próbował - nie wiem po co - na każdym kroku sprzedać nam swoją wiedzę i styl gry.
PO CO? Czy chcecie bym ja wam na każdy post odpisywał, że najlepsza jest technika nietoperza i szlachetnej stonogi a trejding ma sens jedynie wtedy kiedy wchodzisz w longi metodą ciuciubabki i czerwonego kapturka a Twoje PA to gówno?
No i chciałbym kiedyś usłyszeć odpowiedź na pytanie.. po co ten facet to robi? Żeby wzbudzić zainteresowanie? Po co? Bo świętego grala nie znalazł. Po co aż tak narzuca swoją osobę i techniki innym?
Ostatnio zmieniony 07 sie 2017, 18:27 przez Kusus, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wspomnę juz o sposobie wyrażaniu sie o innych i słownictwie