DayTrading: Poniedziałek 06.10.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 06.10.2014
edek wklejałem już (w weekend!), ale ponowię 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Czyli tym samym obstawiasz osłabienie dolara? Czyli pary z dolarem np. kiwi, kangur też w górę, mimo polityki osłabienia ndz? I tym samym usd/jpy, pln w dół?highend pisze:edek wklejałem już (w weekend!), ale ponowię

Bądź cierpliwy.
Az tak daleko bym sie nie rozpedzal, 1.30 dla mnie max, polityka ecb i fedu jest za bardzo rozbierznahighend pisze:edek wklejałem już (w weekend!), ale ponowię
czy nie powinno byc odwrotnie kabel w gore a edek za nim ? co sie tak boja kable przeciez lepiej miec go niz euracza na chwile obecna
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

1. Pogłoski o możliwym działaniu SNB na grudniowym posiedzeniu banku.tuvok pisze:Ktoś wie co jest grane z eurchf?? Jak na ostatnią dynamikę na tej parze to mamy rakietę po prostu
2. Jutro dane o inflacji w Szwajcarii
3. Pogłoski o dużych zleceniach SNB w okolicach 1,2050 z którego poziomu mieliśmy dynamiczne odbicie w zeszłym tygodniu
nic nie obstawiamMexB. pisze:Czyli tym samym obstawiasz osłabienie dolara? Czyli pary z dolarem np. kiwi, kangur też w górę, mimo polityki osłabienia ndz? I tym samym usd/jpy, pln w dół?highend pisze:edek wklejałem już (w weekend!), ale ponowię

dane dla dolara były złe ostatnio - z wyjątkiem piątku (bezrobocie 5.9% wobec 6.1%) i wystrzał był.
Przecież nie wiem czy to się sprawdzi, ale ładnie pasuje do reszty wykresu

Nie no, ja wiem że się może sprawdzić, albo nie sprawdzić, tylko ciekawi mnie właśnie pogląd na te pary walutowe, jako że są ze sobą trochę skorelowanehighend pisze:nic nie obstawiamMexB. pisze:Czyli tym samym obstawiasz osłabienie dolara? Czyli pary z dolarem np. kiwi, kangur też w górę, mimo polityki osłabienia ndz? I tym samym usd/jpy, pln w dół?highend pisze:edek wklejałem już (w weekend!), ale ponowięnie tykam edka
służy jako drogowskaz jedynie
dane dla dolara były złe ostatnio - z wyjątkiem piątku (bezrobocie 5.9% wobec 6.1%) i wystrzał był.
Przecież nie wiem czy to się sprawdzi, ale ładnie pasuje do reszty wykresu![]()
![]()

a z tego co widziałem, to właśnie dużo sugerujesz się indeksem dolara, ja tego wcześniej zupełnie nie brałem pod uwagę, ale że lubię próbować nowych rzeczy, zacząłem właśnie ostatnio sprawdzać, jak się ma np. indeks doalra do sp500 i do par z usd.
Bądź cierpliwy.
http://pclab.pl/news59933.html
Wiadomo, ze to kosmos jest - nie żebym był wróżką, ale jeśli USD poleci w dół to TO COS (bitcoin) poleci w górę.
Na pewno wiecie jak działa bitcoin. Jak ktoś nie wie to w skrócie: wyliczany matematycznie, istnieje skończona liczba możliwych do wygenerowania bitcoinów, dlatego bankom nie podoba się ta "waluta" bo nie można jej dodrukować.
Generalnie wg. mnie - może to być niezła okazja do wejścia
Wiadomo, ze to kosmos jest - nie żebym był wróżką, ale jeśli USD poleci w dół to TO COS (bitcoin) poleci w górę.
Na pewno wiecie jak działa bitcoin. Jak ktoś nie wie to w skrócie: wyliczany matematycznie, istnieje skończona liczba możliwych do wygenerowania bitcoinów, dlatego bankom nie podoba się ta "waluta" bo nie można jej dodrukować.
Generalnie wg. mnie - może to być niezła okazja do wejścia

siedzie w EURUSD w L i nie wiem kiedy kończyć... eh