Możesz mi wytłumaczyć ale FUNDAMENTALNIE a nie technicznie co może odwrócić kierunek? ECB zmieni politykę albo ma asy w rękawie? FED ma coś zmienić o czym nie wiem i zaraz zaczną wypadać trupy z szafy? Kończy się wojna Rosja-Ukraina a Putin znosi embarga i przeprasza za wszystko? Następuje zmiana sentymentu i odpływ kapitału w kierunku bardziej ryzykownych aktywów (euro)? A może coś innego o czym nie wiem? Proszę nie wklejaj mi po raz nty wykresu eur/usd miesięczny czy tam roczny i nie pokazuj mi jakiś tam fal, zniesień, wskaźników, nietoperzy czy Bóg wie czego jeszcze. No chyba że twoja magiczna kula która podpowiada zmianę kierunku to ilość pozycji długich na eur/usd baranów których trzeba ostrzyc z kasy (u twojego brokera). Czekam na rzetelną odpowiedź- brak odpowiedzi lub zaczepki czy ataki traktuje dodając do wrogów i upewniając się tylko że nie masz zielonego pojęcia o rynkach finansowych.lukpiasek pisze:tak sądzisz ?roberttheus pisze:Cos mi się zdaje ze wkrecaja dawców kapitału i trzeba longi trzymać na edku zbyt dużo planktonu juz w skach siedzi
spoko spoko jak się pojawią sygnały tech. bede znowu wróżył 1.4 ale póki co trzeba czekać na korektę bo niedzwiedzie wygrywają nadal , ten miesiąc pewnie wszystko odwróci jak dobrze pojdzie![]()
DayTrading: Poniedziałek 01.09.2014
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Poniedziałek 01.09.2014
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
CHF - coś franek zaczyna się osłabiać, nareszcie!!!
fundamentalnie i technicznie na edku pierwsza lepsza sytuacja z korekta wchodze w shorta z wyzszych pozimow. nie gram pod prąd.
-- Dodano: 01 wrz 2014, 14:38 --
{ o ile wyzsze poziomy beda..}
Venomouss pisze:fundamentalnie i technicznie na edku pierwsza lepsza sytuacja z korekta wchodze w shorta z wyzszych pozimow. nie gram pod prąd.

USD/PLN zaś jak najbardziej
jak ktoś chce wchodzić w longa to SL pod 3,185 i TP pod 3,235, tak to widzę
Swing
koks pisze:Venomouss pisze:fundamentalnie i technicznie na edku pierwsza lepsza sytuacja z korekta wchodze w shorta z wyzszych pozimow. nie gram pod prąd.
{ o ile wyzsze poziomy beda..}ja czekam na te wyzsze poziomy juz od 1,33..
edek chyba nie mój..
USD/PLN zaś jak najbardziej
jak ktoś chce wchodzić w longa to SL pod 3,185 i TP pod 3,235, tak to widzę
aktualnie dla mnie "wyzszy poziom" to chyba 1.3157, te dolki z ubieglego tyg.. zobaczymy
pięknie na samym początku sobie wyjaśniłeś , więc czekaj i obserwuj bo może coś z tego się wydarzy a może nieMaciejWLKP pisze:Możesz mi wytłumaczyć ale FUNDAMENTALNIE a nie technicznie co może odwrócić kierunek? ECB zmieni politykę albo ma asy w rękawie? FED ma coś zmienić o czym nie wiem i zaraz zaczną wypadać trupy z szafy? Kończy się wojna Rosja-Ukraina a Putin znosi embarga i przeprasza za wszystko? Następuje zmiana sentymentu i odpływ kapitału w kierunku bardziej ryzykownych aktywów (euro)? A może coś innego o czym nie wiem? Proszę nie wklejaj mi po raz nty wykresu eur/usd miesięczny czy tam roczny i nie pokazuj mi jakiś tam fal, zniesień, wskaźników, nietoperzy czy Bóg wie czego jeszcze. No chyba że twoja magiczna kula która podpowiada zmianę kierunku to ilość pozycji długich na eur/usd baranów których trzeba ostrzyc z kasy (u twojego brokera). Czekam na rzetelną odpowiedź- brak odpowiedzi lub zaczepki czy ataki traktuje dodając do wrogów i upewniając się tylko że nie masz zielonego pojęcia o rynkach finansowych.lukpiasek pisze:tak sądzisz ?roberttheus pisze:Cos mi się zdaje ze wkrecaja dawców kapitału i trzeba longi trzymać na edku zbyt dużo planktonu juz w skach siedzi
spoko spoko jak się pojawią sygnały tech. bede znowu wróżył 1.4 ale póki co trzeba czekać na korektę bo niedzwiedzie wygrywają nadal , ten miesiąc pewnie wszystko odwróci jak dobrze pojdzie![]()
a i nie zapominaj że forex to nie tylko fundamenty ale i spekulacja
i nie bądz taki pewny siebie

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Westpac opublikował swoje przewidywania. W porównaniu z Goldmanami, nie zakładają deprecjacji € względem $:
http://xpuls.pl/wp-content/uploads/2014 ... 120804.png
skromne zmiany zwłaszcza na usd/jpymelpomena pisze:Westpac opublikował swoje przewidywania. W porównaniu z Goldmanami, nie zakładają deprecjacji € względem $:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Z tym "wyjściem na prostą" USA to bym jeszcze tak się nie cieszył. Zwłaszcza że czekają nas kolejne sankcje, a nie jest tajemnica że Rosja i Chiny przygotowują się do zmiany polityki monetarnej