DayTrading: Piątek 7.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 07 gru 2012, 23:20

1.3100
4
5%
1.3050
2
3%
1.3000
15
20%
1.2950
5
7%
1.2900
25
33%
1.2850
14
18%
1.2800
11
14%

Liczba głosów: 76

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 7.12.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

xantiros pisze:
kluczyk1234 pisze:Myślę, że lekko wzrośnie, a potem spadek do lini trendu wzrostowego na D1.
sprawdzałeś chociaż D1 ? Od 13.11.2012 owszem jest trend wzrostowy, ale w czwartek-piątek, został od przełamany w dół, chociaż świeczka na D1 piątkowa, sugeruje wzrosty.

nie zostal przelamany trend wzrostowy,owszem ostatnich wzrostow tak,ale nie od lipca a on jest naj,czyli na d1,caly czas jest wzrostowy,poza tym nie wiem czy znacie wczorajsze fundamenty z chin,sa bardzo dobre,a wszystko co bank niemiec mowil o pkb,ulegnie zmianie ,tak sadze bo niemcy zyja z exportu do chin,tam idzie wiekszosc,a skoro w chinach coraz lepiej,to i u niemcow sie zmieni,poza tym te fundamenty musialy takie byc,ja tak sadze,bo zawsze sa w momentach,konca fal i korekt,ja jestem na up,,,,,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

z tym że edziu jest ostatnio oderwany od rzeczywistości, czytaj: mało skorelowany, uważałbym na fundamenty przy podejmowaniu decyzji o trendzie i trzymaniu się jej w grze, popełniłem ten błąd w ciągu dwóch poprzednich tygodni
jutro wpłacam gotówkę od pracodawcy i jadę dalej :]
trzeba być czujnym żeby nie wyszło jak z tą popularną prognozą o łagodnej zimie w tym roku :lol:

menago
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:z tym że edziu jest ostatnio oderwany od rzeczywistości, czytaj: mało skorelowany, uważałbym na fundamenty przy podejmowaniu decyzji o trendzie i trzymaniu się jej w grze, popełniłem ten błąd w ciągu dwóch poprzednich tygodni
dokladnie,po danych z niemiec i slowach draghiego ,tylko edziu skorekcil,reszta indexow nie-dlaczego?bo inwestorzy nie przejeli sie tym az tak,a to sugeruje powroty na szczyty,bo koretka musiala byc akurat tu i teraz,zreszta w czwartek,ktos mial tp, 1,3,127 i pytal czy tam dojdzie,wtedy odpisalem ze napewno bo tam zgodnie z teoria konczyla sie fala 5 na d1,a po 5 fali jest korekta,ktora tez sie skonczyla w miejscu ,do kotrego cena musiala dojsc,dlatego indexy swoje a edziu swoje,a po korekcie co jest?kolejna fala up

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

menago pisze:
pr7emo pisze:z tym że edziu jest ostatnio oderwany od rzeczywistości, czytaj: mało skorelowany, uważałbym na fundamenty przy podejmowaniu decyzji o trendzie i trzymaniu się jej w grze, popełniłem ten błąd w ciągu dwóch poprzednich tygodni
dokladnie,po danych z niemiec i slowach draghiego ,tylko edziu skorekcil,reszta indexow nie-dlaczego?bo inwestorzy nie przejeli sie tym az tak,a to sugeruje powroty na szczyty,bo koretka musiala byc akurat tu i teraz,zreszta w czwartek,ktos mial tp, 1,3,127 i pytal czy tam dojdzie,wtedy odpisalem ze napewno bo tam zgodnie z teoria konczyla sie fala 5 na d1,a po 5 fali jest korekta,ktora tez sie skonczyla w miejscu ,do kotrego cena musiala dojsc,dlatego indexy swoje a edziu swoje,a po korekcie co jest?kolejna fala up
a co takiego powiedział Draghi? on tylko rozważył to co było na pewno ustalane "czy obniżyć stopy procentowe", nie rozumiem dlaczego media naświetliły akurat tą informację. Prostszą odpowiedzią było że inwestorzy po prostu wykorzystali fakt konferencji prasowej do zrealizowania zysków. Bo chyba nikt nie wierzy w tą bajkę że będzie realizowana prognoza Bundesbanku o spadku kondycji w Niemczech, mając pod ręką pewny wzrost w Chinach i "co najmniej" stabilizację wskaźników makro w Eur. Zrobili sobie struktury odniesienia aby w rezultacie osiągnąć jeszcze większe kopyto na indeksach, mamy od dołka z kilku lat wstecz 70-cio procentowy spread pomiędzy indeksami w juesej a w europie.

menago
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:
menago pisze:
a co takiego powiedział Draghi? on tylko rozważył to co było na pewno ustalane "czy obniżyć stopy procentowe", nie rozumiem dlaczego media naświetliły akurat tą informację. Prostszą odpowiedzią było że inwestorzy po prostu wykorzystali fakt konferencji prasowej do zrealizowania zysków. Bo chyba nikt nie wierzy w tą bajkę że będzie realizowana prognoza Bundesbanku o spadku kondycji w Niemczech, mając pod ręką pewny wzrost w Chinach i "co najmniej" stabilizację wskaźników makro w Eur. Zrobili sobie struktury odniesienia aby w rezultacie osiągnąć jeszcze większe kopyto na indeksach, mamy od dołka z kilku lat wstecz, 70-cio procentowy spread pomiędzy indeksami w juesej a w europie.
dokladnie nic nie powiedzial co by moglo zaszkodzic,tylko prognozy pkb obnizyl,ale o tym bylo wiadome,ta rozmowa o obnizkach byla tylko pretekstem do szybszej korekty ,ktora i tak musiala byc i skonczyc sie w miejscu 1,2880 zgodnie z teoria eliota,tam byl dolek fali 4 ostatniego cyklu
Ostatnio zmieniony 09 gru 2012, 14:55 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

EU bylo najmocniej skupowana waluta ostatnich tygodni i dlatego po realizacji zyskow widzimy spadki na EU a nie na calej tablicy rynkow skorelowanych z sentymentem risk on/off. Niewiem czy ktos zauwazyl ale takie rajdy bardzo czesto koncza sie przed NFP... dlaczego?... nikt nie chce byc z duza pozycja podczas publikacji danych ktore kiedys potrafily ruszyc rynkiem o 100 pipsow w ciagu jednej godziny.

Menago. Zazdrosze twojej pewnosci co do tego ze cena "musi" cos zrobic. Chyba musze odkurzyc swoja krysztalowa kule :)... LOL

menago
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze:EU bylo najmocniej skupowana waluta ostatnich tygodni i dlatego po realizacji zyskow widzimy spadki na EU a nie na calej tablicy rynkow skorelowanych z sentymentem risk on/off.

Menago. Zazdrosze twojej pewnosci co do tego ze cena "musi" cos zrobic. Chyba musze odkurzyc swoja krysztalowa kule :)... LOL
ja tylko to twierdze po teorii eliota,poczytaj o niej i porownaj z wykresami,zreszta w eskach tam mialem tp,teraz znowu siedze w lkach

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze:nikt nie chce byc z duza pozycja podczas publikacji danych
ja chce być :d
po ostatnim żeglowaniu pod prąd, zmieniłem nieco przekonania dotyczące interpretacji kierunku trendu, priorytetem jest teraz wykres, a konkretnie to jak zakończył się dzień i jaką świeczkę utworzył (wzrostową albo spadkową), jest to dla mnie wyznacznik rozpoczęcia nowego kierunku, a dane fundamentalne choćby nie wiem jakie były, czy nawet świeczki (pinbary są mniej skuteczne niż antykoncepcja hehe) traktuję jako potwierdzenie, zobaczymy na ile sprawdzi sie ta strategia bo takie gafy jak w poprzednich dwóch tygodniach to jeszcze nie popełniałem, trzeba się odkuć
Ostatnio zmieniony 09 gru 2012, 15:05 przez pr7emo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

menago pisze: ja tylko to twierdze po teorii eliota,poczytaj o niej i porownaj z wykresami,zreszta w eskach tam mialem tp,teraz znowu siedze w lkach
Znam teorie Eliota ale poprostu uwazam ja za nonsens... :) ... Jesli Tobie dziala w 100% za kazdym razem to gratuluje.

-- Dodano: 09 gru 2012, 15:09 --
pr7emo pisze:
ZielonaMgielka pisze:nikt nie chce byc z duza pozycja podczas publikacji danych
ja chce być :d
po ostatnim żeglowaniu pod prąd, zmieniłem nieco przekonania dotyczące interpretacji kierunku trendu, priorytetem jest teraz wykres, a konkretnie to jak zakończył się dzień, jest to dla mnie wyznacznik rozpoczęcia nowego kierunku, a dane fundamentalne choćby nie wiem jakie były, czy nawet świeczki (pinbary są mniej skuteczne niż antykoncepcja hehe) traktuję jako potwierdzenie, zobaczymy na ile sprawdzi sie ta strategia bo takie gafy jak w poprzednich dwóch tygodniach to jeszcze nie popełniałem hehe
My jako detalisci mozemy sobie na to pozwolic ale instytucjonalne pozycje czesto musza byc likwidowane przed wazniejszymi publikacjami. Co do pinbarow to po czesci masz racje ze w oderwaniu od ogolnego obrazu rynku moga nic nie znaczyc ale kiedy pojawiaja sie podczas penetracji gorek/dolkow gra robi sie duzo ciekawsza i PBki nagle zaczynaja magicznie dzialac ... kluczem jest selektywnosc i zrozumienie gdzie gromadzi sie plynnosc :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

@mgiełka, tez jestem tego zdania, tylko chodzi mi o to że różnego rodzaju świeczki które skłaniają do nabierania przekonania o zmianie trendu mają mniejszy priorytet jak dla mnie przy podejmowaniu decyzji, oczywiście każda decyzja jest dokładnie rozważana, ale regułę z poniesionych doświadczeń już sobie wyrobiłem
p.s. gram w dwie strony to nawet lepiej jak huśta rynkiem

Zablokowany