Dadas pisze:[quote="Nowy123te="Dadas"]Dopóki będą tacy, których Państwo musi utrzymywać, zasiłki im wypłacać, dopóty mądrze jestZbychuM pisze:Trochę źle napisałem. Miałem na myśli to, że każdy powinien sam szacować ryzyko, i ponosić odpowiedzialność za skutki swoich decyzji. Jak ktoś przedobrzy, to jego sprawa, a nie państwa. Państwo powinno pilnować tylko tego, żeby były jasno określone i przestrzegane reguły gry. Uważam, że nakładanie ograniczeń na lewar, to już przekroczenie kompetencji państwa.
Dax ma zamiar domknąć lukę, czy nie ?
ograniczyć ludziom możliwość zbyt dużej straty.
Bo większość stosuje dźwignię po to, żeby szybko się wzbogacić małym kosztem, pozornie.
Chcą włożyć 100 PLN, lub 1000 PLN i zaraz podwoić konto w jednej transakcji.
Chociaż, osobiście, mnie takie rządowo narzucone ograniczenia także nie pasują.
Co do DAXa, to myślę, że w końcu domknie.
Ale, póki co wpadł w boczniaka.
-- Dodano: pt 31-10-2014, 13:02 --
Generalnie, to takie coś by pasowało: Chociaż, według mnie jest to dorabianie teorii do wykresu.
do poki panastwem rzadza nieudacznicy poskomunsici ukladowczyki starej daty PO-PIS SLD gdzie przekret goni przekret wraz wyprzedaza polski za srebrniki i bez swojego zdanie pod butem sterowni przez MELKER lub USAIZRAELA nie bedzie lepiej... i sie zgadzam z wypowiedzia ZEILONEJ MGIELKI...
nie chsie wezma za siebie przy korycie walkarze okradajacy POLSKE na kazdym kroku....[/quote]
Każdemu indywidualnie nigdy nie będzie lepiej, o ile ten ktoś nie weźmie pełnej odpowiedzialności
za każdy aspekt swojego życia i nie przestanie się oglądać na innych, i obwiniać wszystko i wszystkich.
Dobrze jest tylko temu, któremu jest dobrze z samym sobą, niezależnie od czynników zewnętrznych.[/quote]
Dados jak ma brac pelna odpowiedzialnosc taki walkarz jak uklady w poskomunistyczne sadach gdzie zasiadaja jego koledzy, jesli spoleczenstwo sie nie obudzi bedzie dalej zylo ta papka sprzedawana przez media upolitycznione TVN itp nie bedzie nic lepiej do pok nie wymra te postkomunistyczne nieroby z ukladami i teczkami w WSI sterowane maronetki kto zrobi z nimi porządek tylko spoleczenstwo lub sami wymra to ze komus jest dobrze to nie znaczy ze ma olewac to co sie dzieje w swoim kraju okradanym i rządzącym przez nieudaczników i patrzec z goryna wszystko co wataha robi z POLSKA....leszcze nasz mentalnosc w wiekszosci wlasnie jest taka jak mi sie powodzi to leje to co sie dzeje z nnymy czy Polska i tym co robia maronetki i tu pies pogrzebany koniec wywowdow