DayTrading: Piątek 30.01.2015
- nowy joker
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 30.01.2015
Dziś w nocy PMI w Australii może być trochę zamieszania Gbp/aud fajnie wygląda nowy szczyt teraz może jakaś korekta
http://www.biztok.pl/gospodarka/portuga ... ugu_a20049
-- Dodano: ndz 01-02-2015, 14:21 --
02:00 CNY Wskaźnik PMI Manufacturing Chin (Jan) 49,8 50,2 50,1
02:00 CNY Indeks Non-Manufacturing PMI (w sektorze pozaprzemysłowym) w Chinach (Jan) 53,7 54,1 ''==
da nz Astralii sobe mozna wsadzic
CHiny wazne a tutaj wiec chyba lka w dol sie szykuje na AUD
-- Dodano: ndz 01-02-2015, 14:21 --
nowy joker pisze:Dziś w nocy PMI w Australii może być trochę zamieszania Gbp/aud fajnie wygląda nowy szczyt teraz może jakaś korekta

02:00 CNY Indeks Non-Manufacturing PMI (w sektorze pozaprzemysłowym) w Chinach (Jan) 53,7 54,1 ''==
da nz Astralii sobe mozna wsadzic

Sp500
jesli mamy spadac to targety:
1930, 1830 i.. 1680
jeśli rosnąć to nadal 2120 do zrobienia jest.
Wszystko ładnie wyznacza DSWS z aktualnej świecy monthly za styczen.
co zrobią? co z Apple po super wynikach? ehh
jesli do 1830 sięga wisielec (młotko-wisielec?) to teoretycznie powinnismy do niego dojsc, a potem zejsc niżej. Wtedy 1680 całkiem realne. Choć na teraz się może wydawać mało prawdopodobne.
Czy kasa wtedy pójdzie w DAX? który wyleci nawet na 13.000? Who knows?
Tak czy siak - sp500 mam odwagę shorcić, ale daxa ni chu chu.
a co widać na interwale kwartalnym na sp500?
http://stooq.pl/c/?s=^spx&c=30y&t=c&a=lg&b
Trzy ostatnie swiece na monthly (pazdz, listopad, grudzien) - połączone razem tworzą... wisielca - trochę krótkiego co prawda... ale jest. Aktualna rysująca sie świeca na kwartalnym jest czarna (za miesiac styczen).
jesli mamy spadac to targety:
1930, 1830 i.. 1680

jeśli rosnąć to nadal 2120 do zrobienia jest.
Wszystko ładnie wyznacza DSWS z aktualnej świecy monthly za styczen.
co zrobią? co z Apple po super wynikach? ehh

jesli do 1830 sięga wisielec (młotko-wisielec?) to teoretycznie powinnismy do niego dojsc, a potem zejsc niżej. Wtedy 1680 całkiem realne. Choć na teraz się może wydawać mało prawdopodobne.
Czy kasa wtedy pójdzie w DAX? który wyleci nawet na 13.000? Who knows?

Tak czy siak - sp500 mam odwagę shorcić, ale daxa ni chu chu.
a co widać na interwale kwartalnym na sp500?
http://stooq.pl/c/?s=^spx&c=30y&t=c&a=lg&b
Trzy ostatnie swiece na monthly (pazdz, listopad, grudzien) - połączone razem tworzą... wisielca - trochę krótkiego co prawda... ale jest. Aktualna rysująca sie świeca na kwartalnym jest czarna (za miesiac styczen).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2015, 13:32 przez highend, łącznie zmieniany 2 razy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Takie coś zauważyłem, świeczka styczniowa jest najdłuższa w obecnym trendzie spadkowym, tak jak w poprzednich cyklach (oznaczonych 1,2,3), po nich pojawiła się szpula,a następnie odbicie
Luty może być miesiącem, w którym będzie ostra walka w konsoli i może również utworzy się taka szpulka i następnie odbicie, na które tak czekamy (przynajmniej większość).
Wydaję mi się, że parytetu jeszcze nie będziemy mieli, cena spadnie do 1.08387 (fibo 1.168).
Ciekaw jestem czy zrobią szpulę w lutym jeśli tak to może będzie to jakiś sygnał, i dopiero wtedy będę planował jakieś grube L na edku. Ewentualnie w okolicach 1.084 zapodam małą L na dłuższy termin.
Takie coś mi się przyśniło dziś
Krytyka i komentarze mile widziane:)

Wydaję mi się, że parytetu jeszcze nie będziemy mieli, cena spadnie do 1.08387 (fibo 1.168).
Ciekaw jestem czy zrobią szpulę w lutym jeśli tak to może będzie to jakiś sygnał, i dopiero wtedy będę planował jakieś grube L na edku. Ewentualnie w okolicach 1.084 zapodam małą L na dłuższy termin.
Takie coś mi się przyśniło dziś

Krytyka i komentarze mile widziane:)
Let the pips flow 

Co do auda to widać czarne chmury cały czas , ale moim zdaniem potencjał do spadków pomału się wyczerpuje . Owszem cały czas mówi się o spowolnieniu Chin , niskich cenach rudy żelaza i zbyt wysokim kursie ale myślę że dołek osiągniemy w ciągu tygodnia ,dwóch . Potem spodziewałbym się sporego odreagowania bo mam wrażenie że te wszystkie podwyżki stóp w USA to będzie wielki niewypał a zdrowe gospodarki zaczną zyskiwać . Poziom 0,7600 - 7650 - tam widzę miejsce od zwrotu . Wiadomo że RBA będzie straszyć ale chyba nie obniżą stóp bo nawet przy obecnych cenach rudy rentowność nie jest zła , a boją się cały czas rynku nieruchomościNowy123 pisze:
da nz Astralii sobe mozna wsadzicCHiny wazne a tutaj wiec chyba lka w dol sie szykuje na AUD
..
Hey 
Dzisiaj w nocy jadę do Wrocławia, więc chyba nie będę spał. Zagram sobie więc na kangura.
Skończyła się korekta ABC i zaczął impuls, być może już moja wymarzona fala 3!
Może tym razem rynek okaże się dla mnie bardzo łaskawy i podaruje szybkiego swinga w dół, po wybiciu dołka fali 1??

Dzisiaj w nocy jadę do Wrocławia, więc chyba nie będę spał. Zagram sobie więc na kangura.
Skończyła się korekta ABC i zaczął impuls, być może już moja wymarzona fala 3!

Może tym razem rynek okaże się dla mnie bardzo łaskawy i podaruje szybkiego swinga w dół, po wybiciu dołka fali 1??
"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho
a ma ktoś jakiś pomysł na EUR/PLN ? Bo świeca weekly wygląda jak odwrócony młot, a ktoś tam pisał,że euro powinno kosztować 3.90 PLN.... i jestem na S
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Fanatyk
..no własnie jak tu grać taką parą jak ma takie ograniczone ruchy, chodzi mi ze nie ma ruchu w nocy i czesto nie ma handlu na niej?highend pisze:a ma ktoś jakiś pomysł na EUR/PLN ? Bo świeca weekly wygląda jak odwrócony młot, a ktoś tam pisał,że euro powinno kosztować 3.90 PLN.... i jestem na S
a moze usdpln