Witam,mogłbyś rozwinąć tę myśl? Zainteresowało mnie to, rajd św mikołaja tzn nowe szczyty? i co znaczy efekt stycznia, odreagowanie po tym rajdzie , czyli zjazd w doł?TsunamiPL pisze:Liczę na 4-5 procentową korektę na S&P w nadchodzących dwóch tygodniach, a potem już Rajd Św. Mikołaja i Efekt Stycznia
DayTrading: Piątek 29.11.2013
- LarryGoldberg
- Gaduła
Re: DayTrading: Piątek 29.11.2013
Ciapul pisze:jaki hit ? nic znaczącego póki coBemowo1 pisze:to jest hit!!!, skąd takie info?
http://forsal.pl/artykuly/749391,wielka ... endum.html
hitem to bedzie jak sie s&p w przyszlym tygodniu na 1600 zamknie
jak się sp 500 na 1600 zamknie w przyszłym tygodniu to sobię kupuję motor pod choinkę, bo z pozycji, którą mam otwartą starczy na nowy

Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Trójkąt rozszerzajacy się wszyscy widzą, a wszyscy, jak wiadomo nie mogą zarobić, stąd może pojadą na ok. 1855 pod formacje kanałowe i zgrupowanie zniesień FIBO.
Pytanie czy zrobią po drodze korektę, czy bez?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak czy siak musi to spaść to tylko kwestia czasu no i nerwów, ja otwieram co rusz nowe s-ki.karnak pisze:Trójkąt rozszerzajacy się wszyscy widzą, a wszyscy, jak wiadomo nie mogą zarobić, stąd może pojadą na ok. 1855 pod formacje kanałowe i zgrupowanie zniesień FIBO.
herezja, trojkąty nie trwaja latamikarnak pisze:Trójkąt rozszerzajacy się wszyscy widzą, a wszyscy, jak wiadomo nie mogą zarobić, stąd może pojadą na ok. 1855 pod formacje kanałowe i zgrupowanie zniesień FIBO.

@Marek.
Grasz ewidentnie wbrew trendowi, a to nie popłaca.
W Stanach zaś kanały wzrostowe pod coraz większym nachyleniem i wybicia górą dotychczasowych, świadczą o hiperboli - balon się pompuje i nie ma co wyprzedzać, bo można oberwać.
Dopóki nie przebiją dołem tej grubej kreski na S&P, dopóty nie ma co grać na S.
Jak widać nie szybko to nastąpi. Może się mylę, a może nie.
W Stanach zaś kanały wzrostowe pod coraz większym nachyleniem i wybicia górą dotychczasowych, świadczą o hiperboli - balon się pompuje i nie ma co wyprzedzać, bo można oberwać.
Zupełnie przypadkiem zerknąłem na Twoją analizę, na indeksach nie gram (jeszcze) ale gold mi się podoba.karnak pisze:Trójkąt rozszerzajacy się wszyscy widzą, a wszyscy, jak wiadomo nie mogą zarobić, stąd może pojadą na ok. 1855 pod formacje kanałowe i zgrupowanie zniesień FIBO.
Jak widać na zdjęciu korelacja indeksów do złota rozjechała się. Jeżeli zatem dojdzie do realizacji zysków na akcjach, gdzie wówczas transferować środki?
Sądzę, że takie rozkorelowanie jeszcze jakiś czas potrwa.Bemowo1 pisze:Zupełnie przypadkiem zerknąłem na Twoją analizę, na indeksach nie gram (jeszcze) ale gold mi się podoba.karnak pisze:Trójkąt rozszerzajacy się wszyscy widzą, a wszyscy, jak wiadomo nie mogą zarobić, stąd może pojadą na ok. 1855 pod formacje kanałowe i zgrupowanie zniesień FIBO.
Jak widać na zdjęciu korelacja indeksów do złota rozjechała się. Jeżeli zatem dojdzie do realizacji zysków na akcjach, gdzie wówczas transferować środki?
Złoto nie ma ochoty na wyjście górą z kanału spadkowego, a indeksy (zwłaszcza amerykańskie) nie kwapią się do realizacji zysków, bo i po co, jak balon jest pompowany, a powłoka wytrzymuje?
Status Quo
Pozdr
na miare Michaela Jacksona , pytanie tylko czemu miałoby sie tak stać.Ciapul pisze:
hitem to bedzie jak sie s&p w przyszlym tygodniu na 1600 zamknie
tam wbrew pozorom jest jeszcze sporo miejsca na wzrosty
zgadzam się z tym jest tylko małe ale, nigdy w historii po osiągniętych szczytach wszech czasów dłużej niż 7-8 miesięcy już indeks sp500 nie był w tendencji wzrostowejkarnak pisze:@Marek.