DayTrading: Piątek 29.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 maja 2015, 00:00

Wzrost
15
47%
Bez zmian
5
16%
Spadek
12
38%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 29.05.2015

Post autor: MERLIN »

highend pisze:Kusus na razie wygrał z Mr D o 1.10 edka :)
Zobaczymy dalej co będzie. ... ;)

Ale uwaga. Jak pyknie 1.20 w czerwcu to ja pójdę na odwyk ;)
Tak łatwo nie będzie,mimo to na te 3 świece D1 trzeba uważać-trochę poszperałem i coś takiego znalazłem :wink: http://atskaner.pl/baza/formacje-wiecow ... potr-jne-1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: _Kerad_ »

Kusus pisze:
highend pisze:Dobra. Czas do konca czerwca. Moze byc wczesniej ;)
Niech bedzie do konca czerwca. 1.17 do konca czerwca ty wygrywasz a ja wygrywam w przypadku kiedy 1.17 nie pukniemy ;)

Stawka jest wybrana przez zwyciezce, dowolna whiskey do wartosci 500zl.
jak tak bardzo chcesz to zapraszam chętnie się uwale bo mam "doła" (a i łycha znajdzie się nawet trochę lepsza bo "niebieska")

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TGV2 »

dax h4 :d
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Post autor: atlanticos »

MERLIN pisze:

Tak łatwo nie będzie,mimo to na te 3 świece D1 trzeba uważać-trochę poszperałem i coś takiego znalazłem :wink: http://atskaner.pl/baza/formacje-wiecow ... potr-jne-1
wg mnie sila tych 3 swiec w porownaniu z sila tych wczesniejszych spadkowych jasno pokazuje ze sa one korekcyjne... wyjdzoemy z flagi dolem to jedna swieca spadkowa je wciagnie nosem IMO...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
MERLIN pisze:

wg mnie sila tych 3 swiec w porownaniu z sila tych wczesniejszych spadkowych jasno pokazuje ze sa one korekcyjne... wyjdzoemy z flagi dolem to jedna swieca spadkowa je wciagnie nosem IMO...
Tez tak mysle. Bylem za wzrostem ale po tych pierdach bykow widze ze nic z tego nie bedzie. Gibanie po gornej bandzie kanalu + wykupienie i pin bary na h4. Od poniedzialku jazda na 1.06.

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Post autor: Mariusz k »

Trzyma tu ktoś jeszcze S&P 500?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Te świece na dziennym edka są bez znaczenia
Na weekly patrzcie. Jedna długa spadkowa jako formacja uderzenia i kontynuacja trendu wzrostowego.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TGV2 »

wizja białej gromnicy :D
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: szczudlo6 »

DOLLAR INDEX

W dniu dzisiejszym Indeks dolara amerykańskiego nieznacznie tracił na wartości. Wczorajsza wypowiedź szefa Fed z Minneapolis Narayana Kocherlakota ostudziła zapał inwestorów dotycząca podwyżki stóp procentowych jeszcze w tym roku. Z drugiej strony medalu pojawiają się zwolennicy zaciśnięcia polityki monetarnej. Jednym z nich jest szef Fed z San Francisco John Williams, który na czwartkowym wystąpieniu zaznaczył gotowość gospodarki amerykańskiej do podniesienia stóp. Rozstrzygnięciem podziału będą nadchodzące odczyty zza oceanu, które oszacują obecne nastroje inwestorów. Dzisiejsze dane z USA były mieszane:

PKB: -0,7% (prognoza: -0,7%),
Indeks Uniwersytetu Michigan: 90,7 (prognoza: 88,6),
Indeks Chicago PMI: 46,2 (prognoza: 53),
Deflator PKB: -0,1% (prognoza: -0,1%).

Wyniki odczytów odzwierciedlają sytuację w gospodarce, dlatego gdy nadchodzące dane będą pozytywne pojawi się szansa kontynuacji wzrostów na Indeksie dolarowym. W przeciwnym razie zmaleje zaufanie inwestorów do mocnej waluty.

Na dziennym wykresie Indeksu dolara amerykańskiego można zauważyć odbicie ceny w połowie maja od kluczowego wsparcia (żółty prostokąt) na poziomie (93,30-94,00). Kurs ustalając tam swoje minima odrabia straty poruszając się w kanale wzrostowym skutecznie odbijając się od jego ograniczeń. Dynamicznym ruchem cena dotarła do poziomu 61,8% zniesienia Fibonacciego oraz górnej linii kanału na poziomie (97,50-97,80), gdzie wzrosty zostały powstrzymane przez opór. Inwestorzy utrzymujący przekonanie silnego dolara mogą akumulować swoje zlecenia kupna na poziomie (95,80-96,10), który jest średnioterminowym wsparciem dla kursu. Jego przebicie spowoduje przecenę Indeksu i ruch w kierunku minimów majowych.

źródło: https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... godz-2030/
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Post autor: atlanticos »

Kusus pisze:
atlanticos pisze:
Tez tak mysle. Bylem za wzrostem ale po tych pierdach bykow widze ze nic z tego nie bedzie. Gibanie po gornej bandzie kanalu + wykupienie i pin bary na h4. Od poniedzialku jazda na 1.06.
uwazam ze jakby mieli rosnac to dzis pretekst przy piatku byl idealny...sporo danych, az sie prosilo to wykorzystac... skoro nie mieli nawet sily wyjsc z malej flagi na h1 gora i ja zanegowac to o czyms swiadczy...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany