DayTrading: Piątek 28.09.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 wrz 2018, 00:00

Wzrost
1
25%
Bez zmian
1
25%
Spadek
2
50%

Liczba głosów: 4

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 28.09.2018

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tomasz196407 pisze:Wpis troche nie pasujący do dt to sorki adminie i moderatorze postaram sie nadrobić w analizie EU,

Otóż przeoczyłbym temat, w dyskusjach tu na forum i nic bym nie pisał ale może w ten sposób dam sie zastanowić takim młodym i naiwnym traderom, a wiadomo że FX to cięzka praca sam na sam ze sobą.
Juz wczesniej w dziennikach młodych traderów czytałem a po co sie douczać i sam ćwiczyc jak ktoś ma to juz wyćwiczone,
albo prowadzic pozycje przeciwstawne tego typu wpisy
No ten nastepny i mysle
że naprawde trzeba takiego dobrego rozrachunku czy ja sie nadaje na tracenie-zyskiwanie pieniedzy na fx
Chodzi o temat w dyskusjach naszego kolegi szukam-analiz-fal-eliota-t30212.html#p924850

Szokuje mnie naiwność takich traderów, bo szukają tego co niepotrzeba

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EU
h4
Po konsolidacji (górna cześć wykresu zaznaczona) nastapiło wybicie
Z praktyki takie wybicie cechuje sie duzym zasiegiem około x3 czyli 300 fibo

Moim zdaniem charakter tego ruchu ma znamiona impulsu z 1-2-3---- i impulsach w podfalach i-ii-iii-iv

poziom 1,1530 do którego moim zdaniem bedzie zmierzał rynek jest wazny z kilku powodów
-ostatnia korekta w ruchu wzrostowym zakonczona na tym poziomie!! WAZNE
-cena dwukrotnie odbijała sie od tego poziomu po czym wyrysowały sie szczyty 1.18x
Całość powyzsza wpisuje sie w scenariusz korekty płaskiej ABC z wykresu miesiecznego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany