DayTrading: Piątek 27.12.2013
Re: DayTrading: Piątek 27.12.2013
Mam dziwne przeczucie, że oni chcą jeszcze dzisiaj dojść do dolnej LT i potem UP.
Dajcie spokój ruchy na edku po 2K pkt dziennie w 2 mańki - toż to szooooook.
Dajcie spokój ruchy na edku po 2K pkt dziennie w 2 mańki - toż to szooooook.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
AUDUSD wygląda dobrze żeby wejść w longa.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
DanielFX pisze:AUDUSD wygląda dobrze żeby wejść w longa.
jak ma sie umacniac USD a terget tam maja 8600 8500

Jak na razie wyszedłem z eSki na AUDUSD z 8940 na 8871 i szkoda tracić mamone przez weekend (swapy, itp.) wiec od nastepnego tyg dalej jazda w dół :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
ciekwe czy to teraz po SL w dorga strone jada czy odwrot na edku i juz jazda w dol rozpoczeta
Tak jak na wykresie. To czy jest odwrót będzie wiadomo jak przebije wsparcie 1,36200 - przynajmniej teoretycznie.Nowy123 pisze:ciekwe czy to teraz po SL w dorga strone jada czy odwrot na edku i juz jazda w dol rozpoczeta
Będę obserwować jak się zachowają na dole kanału.
Tak cofając się wstecz w poniedziałek może być obsuwa do dołu dzisiejszej dziennej świecy i UP.
Zadaniowo rzecz ujmując Japońce mogą dobić do LT i pogonią do góry. Jak to miało dzisiaj miejsce.
W poniedziałek nie ma żadnych ważnych danych więc gra będzie czysto techniczna.
No ale to wszystko rynek zweryfikuje.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
Obama podpisał ustawę budżetową. Cięcia mniejsze o 63 mld dol.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kto gra grubo wygrać musi.
Witam wszystkich forumowiczów i życzę udanego 2014 roku, aby depo się podwoiło i odwagi w odcinaniu stratnych pozycji.goldman pisze:Obama podpisał ustawę budżetową. Cięcia mniejsze o 63 mld dol.
News to news więc może luka na edku ujku ???
Zgłębiając się dalej w EU.
Na wykresie tygodniowym znalazłem 3 identyczne układy na szczytach. Idąc tym tropem może (ale nie musi) nas czekać ponowny atak na LT głównego trendu spadkowego od dołu jak sugerowali koledzy. Utrzymanie kursu powyżej dołu tygodniowej świecy rzutuje na UP.
Uważam, że spadek poniżej tygodniowej świecy może być sygnałem odwrotu lub zawiązania się konsolidacji ale na niższych poziomach.
Do tego EU jest w miejscu ścierania się 2 trendów głównych. Powstał niezwykle ważny klin.
Wybicie nad LT spadkowe oznacza 1,40 i wyżej oraz anulowanie LT spadkowego.
Wybicie pod LT wzrostowe jazdę w dół.
Zauważyłem pewną korelację EU z GBPUSD. To jak powielenie z pewnym opóźnieniem.
Rozważania.
Przyszły tydzień to realizacja zysków na koniec roku, niska płynność ze względu na święta i sylwestra co może skutkować chronicznymi jazdami góra - dół. Po nowym roku w piątek dopiero będą gadać z FED i tutaj bym bardzo uważał.
Zauważyłem, że coraz więcej graczy na EU przechodzi w stronę L więc ....... S?
Na wykresie tygodniowym znalazłem 3 identyczne układy na szczytach. Idąc tym tropem może (ale nie musi) nas czekać ponowny atak na LT głównego trendu spadkowego od dołu jak sugerowali koledzy. Utrzymanie kursu powyżej dołu tygodniowej świecy rzutuje na UP.
Uważam, że spadek poniżej tygodniowej świecy może być sygnałem odwrotu lub zawiązania się konsolidacji ale na niższych poziomach.
Do tego EU jest w miejscu ścierania się 2 trendów głównych. Powstał niezwykle ważny klin.
Wybicie nad LT spadkowe oznacza 1,40 i wyżej oraz anulowanie LT spadkowego.
Wybicie pod LT wzrostowe jazdę w dół.
Zauważyłem pewną korelację EU z GBPUSD. To jak powielenie z pewnym opóźnieniem.
Rozważania.
Przyszły tydzień to realizacja zysków na koniec roku, niska płynność ze względu na święta i sylwestra co może skutkować chronicznymi jazdami góra - dół. Po nowym roku w piątek dopiero będą gadać z FED i tutaj bym bardzo uważał.
Zauważyłem, że coraz więcej graczy na EU przechodzi w stronę L więc ....... S?
2011 
-- Dodano: sob 28-12-2013, 16:43 --
zawsze drukowac mozna to ich polityka

-- Dodano: sob 28-12-2013, 16:43 --
a co myslil ze zycie ponad stan na kredyt marionetka zacisni mocno pasagoldman pisze:Obama podpisał ustawę budżetową. Cięcia mniejsze o 63 mld dol.