lukpiasek pisze:
sell stop 1315 sl 1320 tp 1299 jakieś 10% depo tak żeby były emocje a co mi tam
i jak?... nerwy są? ; ) emocje idą?

u mnie, zgodnie z planem...

czarna krecha, zadziałała

lukpiasek pisze:
bardzo ale to bardzo szanuje Twoje zagrania i analizy short termpedro pisze:lukpiasek pisze:
i jak?... nerwy są? ; ) emocje idą?![]()
u mnie, zgodnie z planem...https://www.tradingview.com/x/4BLC7mLI
czarna krecha, zadziałała... ale szkoda, że do DS2, nie doszli ; ) ... nie mnie jednak, SL@BE.
ale ropa też kiedyś była tańsza, a wydobycie nie opiera się na pracy rąk ludzkich, to nie cesarstwo rzymskie...cajto pisze:@Pedro - z tymi kosztami wydobycia poniżej opłacalności (ze niby ponizej 1000 jest nieopłacalne), to moze być tak nie do końca prawda. Gdzieś czytałem (niestety zapomniałem adresu) o tym, że kiedyś , nie tak dawno temu, złoto było o wiele tańsze i wydobycie się wciąż opłacało, złoto poszło na 1900, nikt nie pytał "po ile wy to wydobywacie". Tak naprawdę trzeba by mieć insidera z kopalni złota, a najlepiej kilku i wtedy było by to jasne, a tak to jest powtarzanie tego co się gdzieś zasłyszało bez potwierdzenia u wiarygodnego źródła.
Chyba że ktoś materiały z takowego posiada, to chętnie się z nimi zapoznam.
Acha , ropa.zastapmnie pisze:ale ropa też kiedyś była tańsza, a wydobycie nie opiera się na pracy rąk ludzkich, to nie cesarstwo rzymskie...cajto pisze:@Pedro - z tymi kosztami wydobycia poniżej opłacalności (ze niby ponizej 1000 jest nieopłacalne), to moze być tak nie do końca prawda. Gdzieś czytałem (niestety zapomniałem adresu) o tym, że kiedyś , nie tak dawno temu, złoto było o wiele tańsze i wydobycie się wciąż opłacało, złoto poszło na 1900, nikt nie pytał "po ile wy to wydobywacie". Tak naprawdę trzeba by mieć insidera z kopalni złota, a najlepiej kilku i wtedy było by to jasne, a tak to jest powtarzanie tego co się gdzieś zasłyszało bez potwierdzenia u wiarygodnego źródła.
druga sprawa, że z czasem trzeba kopać głębiej, bo przecież złoto nie rośnie jak trawa
fakt, ciężko wyestymowac ostateczne koszty produkcji (kopalnie) uncji, ale te rosną... szacunki są w okolicac 1100 - 1200 na 2014 rok:cajto pisze:@Pedro - z tymi kosztami wydobycia poniżej opłacalności (ze niby ponizej 1000 jest nieopłacalne), to moze być tak nie do końca prawda. Gdzieś czytałem (niestety zapomniałem adresu) o tym, że kiedyś , nie tak dawno temu, złoto było o wiele tańsze i wydobycie się wciąż opłacało, złoto poszło na 1900, nikt nie pytał "po ile wy to wydobywacie". Tak naprawdę trzeba by mieć insidera z kopalni złota, a najlepiej kilku i wtedy było by to jasne, a tak to jest powtarzanie tego co się gdzieś zasłyszało bez potwierdzenia u wiarygodnego źródła.