DayTrading: Piątek 27.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 cze 2014, 00:00

Wzrost
7
35%
Bez zmian
3
15%
Spadek
10
50%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 27.06.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

lukpiasek pisze:
sell stop 1315 sl 1320 tp 1299 jakieś 10% depo tak żeby były emocje a co mi tam :mrgreen:

i jak?... nerwy są? ; ) emocje idą? :)

u mnie, zgodnie z planem... ;) https://www.tradingview.com/x/4BLC7mLI

czarna krecha, zadziałała ;) ... ale szkoda, że do DS2, nie doszli ; ) ... nie mnie jednak, SL@BE.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@Pedro - z tymi kosztami wydobycia poniżej opłacalności (ze niby ponizej 1000 jest nieopłacalne), to moze być tak nie do końca prawda. Gdzieś czytałem (niestety zapomniałem adresu) o tym, że kiedyś , nie tak dawno temu, złoto było o wiele tańsze i wydobycie się wciąż opłacało, złoto poszło na 1900, nikt nie pytał "po ile wy to wydobywacie". Tak naprawdę trzeba by mieć insidera z kopalni złota, a najlepiej kilku i wtedy było by to jasne, a tak to jest powtarzanie tego co się gdzieś zasłyszało bez potwierdzenia u wiarygodnego źródła.
Chyba że ktoś materiały z takowego posiada, to chętnie się z nimi zapoznam.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pedro pisze:
lukpiasek pisze:
sell stop 1315 sl 1320 tp 1299 jakieś 10% depo tak żeby były emocje a co mi tam :mrgreen:

i jak?... nerwy są? ; ) emocje idą? :)

u mnie, zgodnie z planem... ;) https://www.tradingview.com/x/4BLC7mLI

czarna krecha, zadziałała ;) ... ale szkoda, że do DS2, nie doszli ; ) ... nie mnie jednak, SL@BE.
bardzo ale to bardzo szanuje Twoje zagrania i analizy short term :564: a ja być może zbyt ciasno sl dałem no ale to się zobaczy
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

cajto pisze:@Pedro - z tymi kosztami wydobycia poniżej opłacalności (ze niby ponizej 1000 jest nieopłacalne), to moze być tak nie do końca prawda. Gdzieś czytałem (niestety zapomniałem adresu) o tym, że kiedyś , nie tak dawno temu, złoto było o wiele tańsze i wydobycie się wciąż opłacało, złoto poszło na 1900, nikt nie pytał "po ile wy to wydobywacie". Tak naprawdę trzeba by mieć insidera z kopalni złota, a najlepiej kilku i wtedy było by to jasne, a tak to jest powtarzanie tego co się gdzieś zasłyszało bez potwierdzenia u wiarygodnego źródła.
ale ropa też kiedyś była tańsza, a wydobycie nie opiera się na pracy rąk ludzkich, to nie cesarstwo rzymskie...
druga sprawa, że z czasem trzeba kopać głębiej, bo przecież złoto nie rośnie jak trawa
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

nic czeamy na KIWI na jeszcze jedno zejscia zygzaiem do celu

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

zastapmnie pisze:
cajto pisze:@Pedro - z tymi kosztami wydobycia poniżej opłacalności (ze niby ponizej 1000 jest nieopłacalne), to moze być tak nie do końca prawda. Gdzieś czytałem (niestety zapomniałem adresu) o tym, że kiedyś , nie tak dawno temu, złoto było o wiele tańsze i wydobycie się wciąż opłacało, złoto poszło na 1900, nikt nie pytał "po ile wy to wydobywacie". Tak naprawdę trzeba by mieć insidera z kopalni złota, a najlepiej kilku i wtedy było by to jasne, a tak to jest powtarzanie tego co się gdzieś zasłyszało bez potwierdzenia u wiarygodnego źródła.
ale ropa też kiedyś była tańsza, a wydobycie nie opiera się na pracy rąk ludzkich, to nie cesarstwo rzymskie...
druga sprawa, że z czasem trzeba kopać głębiej, bo przecież złoto nie rośnie jak trawa
Acha , ropa.
W lipcu 2009 kosztuje 140, w grudniu tego samego roku 40..., jak to się ma do realnych kosztów wydobycia? Kiedy się opłacało, kiedy nie? Czy w ogóle kiedyś się nie opłacało?
Tylko kto nam, szerokiemu gronu to powie, prezes Texaco, Chevrona, a może Gazprom wyda szczere oświadczenie :lol:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

fakt, ciężko wyestymowac ostateczne koszty produkcji (kopalnie) uncji, ale te rosną... szacunki są w okolicac 1100 - 1200 na 2014 rok:

http://business.financialpost.com/2014/ ... e-of-gold/

to dobre, ale długie bardzo: https://www.explorationinsights.com/peb ... relid=3443 -> warto przeczytac, dla zainteresowanych zlotem,

http://www.ibtimes.com/gold-prices-belo ... il-1553008
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Siema. Szykuje sie ktos na L na UJ przy 100.800. Powinna byc ładna reakcja na ten poziom. Ustawiłam tam oczeujacą
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

@cajto, zmieniając temat, masz kuszetke na rzeźniku, cośmy wczoraj o nim rozprawiali? ; )
Jutro też jest dzień.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

stało by się coś jakby spekulacyjnie złoto przez kilka miechów było poniżej kosztów wydobycia ? może kopalnie się zabezpieczają kontraktami na wypadek spadków cen ?? żeby mieć stałą cenę coś jak z ryzykiem kursowym
w końcu jest sczyt hossy na wall street więc dziwne że złoto tak wysoko
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Zablokowany