DayTrading: Piątek 26.10.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dziś

Czas głosowania minął 26 paź 2012, 23:04

Wzrost
32
54%
Bez zmian
4
7%
Spadek
23
39%

Liczba głosów: 59

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 26.10.2012

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

niemiaszek pisze:
Nowy123 pisze:trudno zysk to zysk
dobrze prawisz :564:
taka to jest gra na ekg, że jednemu zabierze a drugiemu da... :D

wesoly mis
można nauczyć się wielu strategii klikania, ale to tylko teoria i żeby to przełożyć w satysfakcjonujący wynik to potrzebne jeszcze doświadczenie a tego nie da się kupić za żadne pieniądze :!:
zdobycie doświadczenia wymaga mnóstwa poświęconego czasu na gapienie się w ekg pod kątem danej strategii i dopiero jak odczujesz na własnej skórze (przeżyjesz złe i dobre chwile), dojdziesz do wniosku i będziesz miał pewność na 1000% że to naprawdę działa wtedy dopiero będziesz mógł powiedzieć że posiadasz specyficzny fach w ręku który da Ci satysfakcję i środki na godne życie dla Ciebie i Twojej rodziny

dokladnie ciezka praca nieprzespane noce ;) czekajac na dane z CHin z lub z Australii nieraz lapiac jakies pozycje w nocy na Azjackiej sesji

wiesz staram sie od razu zabezpieczyc pozycje podnoszac sl nawet 3 lub 5 pipsow ale spokojny jestem :) pips do pipsa i sie zbiera :) wazne by jak namniej SL wybijalo :) ktore jest ponizej ostwarcia gdy sie wchodzi ;)

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

wesoły miś, w tym problem ze jesteś nowy, nie od razu szczecin zbudowano!
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

w Poniedzielek bez danych SP500 wycoagaja troche za wczeniej to robia bo moga dotac czape na koniec ratuja sie ladnie
http://bbs.cobrasmarketview.com/downloa ... &mode=view

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Nowy123 pisze: pips do pipsa i sie zbiera
moją stopkę dobrze widać :D

Nowy123 pisze:wazne by jak namniej SL wybijalo
do SL się trzeba przyzwyczaić bo to naturalny element w tym biznesie, a jeszcze się taki nie urodził co by non stop miał 100% skuteczności i nie popełniał błędów, bo ten się nie myli kto nic nie robi :idea:

a jeżeli kogoś nie stać na małe straty to bym bardziej nie stać go na duże zyski... :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

niemiaszek pisze:
Nowy123 pisze: pips do pipsa i sie zbiera
moją stopkę dobrze widać :D

Nowy123 pisze:wazne by jak namniej SL wybijalo
do SL się trzeba przyzwyczaić bo to naturalny element w tym biznesie, a jeszcze się taki nie urodził co by non stop miał 100% skuteczności i nie popełniał błędów, bo ten się nie myli kto nic nie robi :idea:

a jeżeli kogoś nie stać na małe straty to bym bardziej nie stać go na duże zyski... :idea:
dokladnie trzeba sie liczyc z stratami :)

Edek w konsoli nie wiem co knuja na SP500 czy jakiej korekte spadkow nie zrobia w next tygodniu ale mi jeszcze nie przetstowali 1400/390 na kasowym hmm i postraszyc przebiciem lini trendu taki DIP i odwrot a ci gryza te wsparcie i gryza

na edku m15 orgr jakies widac

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

wesoly mis pisze:@niemiaszek,
On brał longi na eur/usd gdy ja w/g wskażników brałem pod sufit Eski. Ja jestem bankrutem, on zwiedza świat.
Teraz nie dyskutuje, namawiałem go aby zamknał S na golda (1715) ale mnie olewa, on działa cicho i skutecznie.
Nie gra jak ja mikrolotami ale megalotami np 50LxS na eur/dol na 10 pips. I codziennie zarabia tyle co ja zarobię w rok.
Nie podam wam adresu, zaśmiecicie forexfactory. Sami szukajcie.
Forexcube ? No widać gościu obcykany i wie co robi, ma swój system i swoje zasady. Indykatory i gra bez SL to jednak nie dla mnie ale w FOREX strategia to raczej sprawa trzeciorzędna, można rzucać monetą i nieźle zarabiać byleby mieć po żądny RR, MM i strategie wyjścia.
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Option expiry levels of note for Monday 29th October 2012

- EUR/USD 1.2890, 1.2900, 1.2950, 1.2975
- USD/YEN 79.50, 80.20
- GBP/USD 1.6100
- EUR/GBP 0.8030, 0.8060
- AUD/USD 1.0340, 1.0350

Przypominam o zmianie czasu z soboty na niedzielę (w poniedziałek pejsy godzinkę wcześniej zaczynają) :!:

wesoly mis
jest wiele osób, które mają pojęcie o klikaniu i prowadzą lub się udzielają w jurnalach na forum, więc może zacznij od podglądania jak grają inni i potraktuj to jako "mentoring" za free :idea:
taka moja dobra rada nie tylko dla Ciebie ale dla wielu osób które błądzą lub dopiero zaczynają swoją przygodę z ekg... :564:

zresztą poczytasz i sam wyciągniesz wnioski czy warto :D
http://forex-nawigator.biz/forum/z-nedz ... -2360.html

http://forex-nawigator.biz/forum/droga- ... 0-790.html

przykład z wczoraj i popatrz na wykres edka dzisiaj:
http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p522557

-- Dodano: pt 26-10-2012, 21:15 --

Mighty Baz
byłem w trakcie pisania posta i cytowałem Twój wczorajszy wpis, ale mnie troszkę uprzedziłeś :wink: :564:
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 21:18 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Spadnie przed weekendem jeszcze, czy nie spadnie?
O to jest pytanie...

Na małych interwałach, ewidentny spadek.
Na H4 wóz albo przewóz: Albo do góry, albo początek głębszych spadków.

Ach ta Hiszpania, wszyscy na nią czekają...

Na złocie oRGR? Jak myślicie?
Nic chyba tak nie potrafi zaskoczyć jak złoto...
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 21:36 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany