DayTrading: Piątek 26.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 wrz 2014, 00:00

Wzrost
10
45%
Bez zmian
5
23%
Spadek
7
32%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 26.09.2014

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

dobryfxplayer pisze:Żabka na jakich parach najlepiej wychodza tobie flagi? Dlamnie edek, ujek, rzeznik, kiwi i zloto. ciekaw jestem na ktorych jeszcze je odnajdujesz?

Przepraszam chodzilo mi o trojkaty :P
na każdej
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

lukpiasek pisze:highend chcę złoto up lukpiasek "mówi" dół a jak zrobi złoto ? :D

https://www.tradingview.com/x/ZF5cxYgl/
To wie tylko Dadas, ale się obraził chyba i sobie poszedł.

-- Dodano: 26 wrz 2014, 10:25 --

I chyba ta druga opcja - edek na 1.26 by była prawidłowa, zgodnie z tym:

https://www.tradingview.com/v/58GQaS4l/
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

waller pisze:
atlanticos pisze:
waller pisze:Jak uważacie o Kablu?
Wg mnie będziemy już powoli rosnąć zgodnie z tym co przedstawiłem na wykresie.
Pzdr :564:
a czemu flage wrzuciles życzeniowo a nie narysowales jej na punktach zaczepienia? Została wybita dołem, a swieczki tygodniowe sa tego niezlym potwierdzeniem :564:
Bo zanim została wybita dołem - wybiła się też górą, co już ją unieważniło. To nie flaga btw tylko kanał.
skoro twierdzisz ze to nie flaga to nie spieram sie... każdy ma prawo kopac sie z koniem - jak dla mnie dopiero po powrocie do flagi (ja zostaje przy swoim) można mówic o L - w tak silnym trendzie łapanie dołków zostawiam innym

https://www.tradingview.com/x/Dc4gaU7R/

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

jeśli założyć, że edek od szczytu 1,40 do 1,35 miał 1 falę spadkową, a od 1,37 rozpoczęła się 3, to wczoraj na poziomie 1,2690 osiągnęliśmy długość 1,618 pierwszej fali. Teraz powinniśmy skorygować ten ruch w okolice 38,2 zniesienia fibo, czyli do poziomu 1,3070, a później powrócić do dalszych spadków w ramach fali 5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

waller

Nieprzeczytany post autor: waller »

atlanticos pisze:skoro twierdzisz ze to nie flaga to nie spieram sie... każdy ma prawo kopac sie z koniem - jak dla mnie dopiero po powrocie do flagi (ja zostaje przy swoim) można mówic o L - w tak silnym trendzie łapanie dołków zostawiam innym

https://www.tradingview.com/x/Dc4gaU7R/
Moim zdaniem flaga nie powinna znosić więcej jak 50% impulsu, a Ty sugerujesz, że flaga to niemal formacja odwrócenia, tzw. "V".

To są flagi:
Obrazek

Obrazek

A ja przynajmniej kupuję na wsparciu :564:

Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dzis dane z USa nie zapomniec 14:30 USD PKB (raz na kwartał) 4,6% 4,2%
14:30 USD Wskaźnik Cen PKB (raz na kwartał) 2,1%

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

dla mega skalperow :P sa tu tacy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

obstawiam zgodne z oczekiwaniami lub lekko gorsze

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

waller pisze: Moim zdaniem flaga nie powinna znosić więcej jak 50% impulsu, a Ty sugerujesz, że flaga to niemal formacja odwrócenia, tzw. "V".
widzę że jak Ci nie pokaże d1 to nie zrozumiesz... wiec poniżej masz inną perspektywę... znieslismy 38.2% impulsu... nadal twierdzisz ze to nie flaga? jak napisałem - masz do tego prawo

https://www.tradingview.com/x/7u3QnzYk/

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

SP500

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Patrzę sobie na to SP500 (futures) i myślę, że tam nie ma co kombinować. Na D1 ta korekta jak na razie bardzo przypomina tą z 4-11.04.2014. Tam było ABC z A=C i zniosło nieco ponad 50% fali wzrostowej (tyle samo, co korekty z lutego i sierpnia). Moim zdaniem teraz albo już jest po korekcie (magiczny poziom 1960 ;) ), albo też będzie A=C, czyli spadek do 1946 i nieco ponad 50% zniesienia fali wzrostowej jednocześnie (za te równości fal podziękowania dla Nowego, bo ja patrzyłem tylko na fibo).

Oczywiście tym razem może być inaczej, ale niby dlaczego? Trend wzrostowy, więc najprościej przyjąć, że jest okazja do kupna (pamiętając o tym, że może jeszcze spaść do okolic 1945) i tyle.

Serwisy są zgodne, że powodem spadków jest to info o przepisach z Rosji, które wklejał Nowy (tutaj po polsku: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxSlotIMT), na wykresie niektórzy jeszcze na siłę szukają RGR (ja go tam nie widzę). Teoretycznie jak Rosjanie zaczną szaleć, to sytuacja może się jeszcze rozwinąć, tego nie przewidzimy, ale patrząc na wykres, to nic szczególnego się nie dzieje, więc to mógł być tylko pretekst do korekty, żeby na spokojnie ruszyć w stronę 2030.
A gdybając nt. fundamentów, to sytuacja na Ukrainie jako tako się stabilizuje i ostatnio widziałem gdzieś wzmiankę, że w przyszłym tygodniu UE jeszcze raz przemyśli sankcje i jeśli uznają, że jest lepiej, to mogą je znieść. Może ktoś wie więcej na ten temat?

Zablokowany