DayTrading: Piątek 26.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 sie 2016, 00:00

Wzrost
1
10%
Bez zmian
3
30%
Spadek
6
60%

Liczba głosów: 10

MasterLukas
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 26.08.2016

Nieprzeczytany post autor: MasterLukas »

Scenariusz na dziś: zaczynamy od wzrostów, a po południu większy ruch w jedną stronę. Poczekać i się podłączyć.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

belon pisze:
Farciarz pisze:
belon pisze:GJ jakoś tak:
GBPJPY H1 sell.png
pzdr
ja nadal skupuje funty przeciw jenowi, nie widzę żadnych powodów, aby GBP/JPY spadło
A jakie widzisz powody dla wzrostów?
w tym momencie analiza instrumentalna pokazuje L od m5 do h1 a to oznacza, że w sesji europejskiej na pewno nie spadnie. Jak spojrzy sie na D1 mamy wybicie z formacji podwójnego dna, kierunek południowy w okolice 131,89 jest mozliwy, ale jak na razie małe TF tego nie potwierdzają, a wiec ruch nastapi w kierunku 133+
Zejście w okolice 131,89 jest możliwe, ale na pewno nie teraz, więc kupuję.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Phantamare pisze:Bałem się wrzucać tu swoje projekcje bo stosuję dość niekonwencjonalną metodę - ale za to bardzo skuteczną. Ale widzę że macie otwarte umysły i niektórzy też takie dość zagmatwane wykresy wrzucają dokładnie je opisując. Więc wrzucę metodę, która zarabia mi systematycznie już od 2 lat i projekcję na tej metodzie do daxa. Jak coś na prv ją wytłumaczę :D.

Najistotniejsza jest zielona linia (nazwałem ją zielony smok) na bazie teorii chaosu wskazuje ona gdzie potencjalnie z dużym prawdopodobieństwem nastąpi retest poziomu.

Linę tę potwierdza nam fioletowa linia (fioletowy smok) zawiera ona precyzyjną projekcję szczytów w ruchach krótkoterminowych. W zasadzie jak nauczycie się wyznaczać tę linię to z dużą dozą prawdopodobieństwa na jej samej można łapać szczyty. Ważne aby dobrze dobrać interwał czasowy. Wskaźnik jest dość czuły więc na m1 lub m5 nie zadziała.

Finalnie macie linię niebieską (niebieski ślimak) łapie ona dołki od ostatniego szczytu który będzie testowany. Na niej nie gramy pokazuje nam tylko trend średnioterminowy nie złapie niestety wszystkich dołków, ani wszystkich retestów tych dołków. W momencie retestu istotnego szczytu ślimak dochodzi blisko do zejścia się smoków - ja to nazywam "ślimak podgląda smoki na kopulacji". Ważne żeby miejsce kopulacji nie wypadło w brązowych kwadratach nierealności. Pokazują one gdzie w jednostce czasu cena nie dojdzie. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby cena naruszyła tę zasadę.
.
Ale jak ty te linie sam wyznaczasz? Nie rozumiem tego.. To jest na podstawie jakiś wskaźników czy czego?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
ajron
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajron »

Farciarz, o 10:30 dane dla funta w tym inwestycje biznesowe po brexicie, na to proponuje zwrocić uwage.
Natomiast o 16:00 na wszystkich crossach z USD spizgamy się w dół.
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.

pierdolony" 8)

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

belon pisze:
Farciarz pisze:
belon pisze:GJ jakoś tak:
GBPJPY H1 sell.png
pzdr
ja nadal skupuje funty przeciw jenowi, nie widzę żadnych powodów, aby GBP/JPY spadło
A jakie widzisz powody dla wzrostów?
Poszła ostatnio plotka, że Brexitu nie będzie :)

Awatar użytkownika
WTF?
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WTF? »

Świeżak44 pisze:
Phantamare pisze:Bałem się wrzucać tu swoje projekcje bo stosuję dość niekonwencjonalną metodę - ale za to bardzo skuteczną. Ale widzę że macie otwarte umysły i niektórzy też takie dość zagmatwane wykresy wrzucają dokładnie je opisując. Więc wrzucę metodę, która zarabia mi systematycznie już od 2 lat i projekcję na tej metodzie do daxa. Jak coś na prv ją wytłumaczę :D.

Najistotniejsza jest zielona linia (nazwałem ją zielony smok) na bazie teorii chaosu wskazuje ona gdzie potencjalnie z dużym prawdopodobieństwem nastąpi retest poziomu.

Linę tę potwierdza nam fioletowa linia (fioletowy smok) zawiera ona precyzyjną projekcję szczytów w ruchach krótkoterminowych. W zasadzie jak nauczycie się wyznaczać tę linię to z dużą dozą prawdopodobieństwa na jej samej można łapać szczyty. Ważne aby dobrze dobrać interwał czasowy. Wskaźnik jest dość czuły więc na m1 lub m5 nie zadziała.

Finalnie macie linię niebieską (niebieski ślimak) łapie ona dołki od ostatniego szczytu który będzie testowany. Na niej nie gramy pokazuje nam tylko trend średnioterminowy nie złapie niestety wszystkich dołków, ani wszystkich retestów tych dołków. W momencie retestu istotnego szczytu ślimak dochodzi blisko do zejścia się smoków - ja to nazywam "ślimak podgląda smoki na kopulacji". Ważne żeby miejsce kopulacji nie wypadło w brązowych kwadratach nierealności. Pokazują one gdzie w jednostce czasu cena nie dojdzie. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby cena naruszyła tę zasadę.
.
Ale jak ty te linie sam wyznaczasz? Nie rozumiem tego.. To jest na podstawie jakiś wskaźników czy czego?
Dzieciaku przecież on kpi z nas.
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

ajron pisze:Farciarz, o 10:30 dane dla funta w tym inwestycje biznesowe po brexicie, na to proponuje zwrocić uwage.
Natomiast o 16:00 na wszystkich crossach z USD spizgamy się w dół.
wiem, dlatego zdjałem nocne TP 133,10, aby przypadkiem nie ciął zysków, nie można sie bać danych, jak pokazuje L to bedzie L i tyle, system sam sie wybroni ilością dobrych wejść, a pomyłki, tak mam, są wkalkulowane
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
boogyman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: boogyman »

Kabel na najbliższe godziny. Po FED może być różnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
There is only one side of the market and it is not the bull side or the bear side, but the right side.
Jesse Livermore

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

MasterLukas pisze:Scenariusz na dziś: zaczynamy od wzrostów, a po południu większy ruch w jedną stronę. Poczekać i się podłączyć.
można wiedzieć czego?
ja podejrzewam ze chodzi o dax ale inni moze tego nie wiedzą,
a moje drugie pytanie brzmi skoro określasz kierunki to może podaj wykres na którym namalujesz że wzrost i spadek :wink:
juz nie pisze o konkretnym wejściu bo skoro bez sl

Phantamare
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phantamare »

Świeżak44 pisze:

.
Historyczny ruch ceny i jego projekcja w czasie, połączona z proporcjami fibo poszczególnych ruchów smoka i ślimaków. Do tego trochę doświadczenia. Generalnie łatwe do nauczenia

Zablokowany