wirtp pisze:wazny opor na edku to 1.3309, potem otwarta droga do 1.3414
DayTrading: Piątek 26.07.2013
Re: DayTrading: Piątek 26.07.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
i grube torcisko pod namiwirtp pisze:wazny opor na edku to 1.3309, potem otwarta droga do 1.3414
- kosmowariat
- Gaduła
To i ja dorzucę swój punkt widzenia. Tydzień obfituje w wydarzenia makro. O ile poniedziałek i wtorek będą w miarę spokojne, o tyle od środy może być ładny rollercoster. Mój scenariusz:
pn, wt - spokojna kontynuacja dystrybucji.
śr - pt - patrząc po pozycjach detalu, najpierw short sqqz, później long sqqz.
edita: nalezałoby też wziąść małą poprawkę na tym co się dzieje na jenie
pn, wt - spokojna kontynuacja dystrybucji.
śr - pt - patrząc po pozycjach detalu, najpierw short sqqz, później long sqqz.
edita: nalezałoby też wziąść małą poprawkę na tym co się dzieje na jenie
Ostatnio zmieniony 28 lip 2013, 21:41 przez kosmowariat, łącznie zmieniany 1 raz.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
AlternatywnieBemowo1
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Banku nie interesuje Twój stop loss, bank nie bawi się w detal.kosmowariat pisze:
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
nie stawiasz SL bank pociągnie na maksa takie pozycje - przykład ?
złotko - kilka miesięcy wcześniej 92% miało longi, już prawdopodobnie nie mają depozytu
weszlo dolem , wiec teoretycznie powinno wyjsc gora, ale to interwal tygodniowy, za kilka mieesiecy nikr pewnie o tych skrinach pamietac nie bedzie
dokładnie, ja już zapomniałemsureshot pisze:weszlo dolem , wiec teoretycznie powinno wyjsc gora, ale to interwal tygodniowy, za kilka mieesiecy nikr pewnie o tych skrinach pamietac nie bedzie
-- Dodano: 28 lip 2013, 21:56 --
tak na wszelki wypadek, aby komuś jaj nie urwało (jutro nie wiele wpisów umieszczę)
- kosmowariat
- Gaduła
Może i bank nie bawi się w detal, ale qrcze, jak patrzę to gra przeciw "tłumowi" jest skuteczniejsza od 99% wszelkiej maści wskaźnikówBemowo1 pisze:Banku nie interesuje Twój stop loss, bank nie bawi się w detal.kosmowariat pisze:
złotko - kilka miesięcy wcześniej 92% miało longi, już prawdopodobnie nie mają depozytu

Co do SLi uważam, że są mocno przereklamowane. Wszędzie się czyta o ustawianiu SLa, mało gdzie można poczytać ciekawe rzeczy o zarządzaniu pozycją i kasowaniu profitu. Ponadto wydaje mi się że mocno promowane są ciasne SLe, które w zasadzie dają "90%" szans na wyrzucenie z rynku.
I jeszcze migająca między postami reklama o gwarantowanych SLach (a o gwarantowanych TP nie piszą

Moim zdaniem, ważniejsze są rzeczy np. takie jak wielkość pozycji, cierpliwość, dyscyplina...
zaczyna się niewinniekosmowariat pisze:Może i bank nie bawi się w detal, ale qrcze, jak patrzę to gra przeciw "tłumowi" jest skuteczniejsza od 99% wszelkiej maści wskaźnikówBemowo1 pisze:Banku nie interesuje Twój stop loss, bank nie bawi się w detal.kosmowariat pisze:
Co do SLi uważam, że są mocno przereklamowane. Wszędzie się czyta o ustawianiu SLa, mało gdzie można poczytać ciekawe rzeczy o zarządzaniu pozycją i kasowaniu profitu. Ponadto wydaje mi się że mocno promowane są ciasne SLe, które w zasadzie dają "90%" szans na wyrzucenie z rynku.
I jeszcze migająca między postami reklama o gwarantowanych SLach (a o gwarantowanych TP nie piszą).
Moim zdaniem, ważniejsze są rzeczy np. takie jak wielkość pozycji, cierpliwość, dyscyplina...
- kosmowariat
- Gaduła
A kończy w zależności od tego jak zarządzałeś depozytem