Nowy500 pisze:
dobra spoko tylko musze wyczaic system na konsole, w trendach radze sobie co do kilku pipsow, a w konsoli jestem beztalenciem. najgorzej ze powielam blad, najlepsza recepta bedzie ten lewar 1:50. jakie macie lewary? bo czytalem na forum ze niektorzy uzywaja 1:20
hmm ja powiem trochę może na odwrót, to prawda że jak nie przesadzasz z lewarem to nie kusi a jak masz to kusi ale... no właśnie skoro ma się wyższy lewar i nie umie się sobie poradzić z tym kuszeniem tzn że jeszcze daleka droga, a jak np spróbujesz mieć wysoki lewar i mimo to używać małych pozycji... sam stwarzasz sobie okazje do doskonalenia mentalności ze stali , a ta bywa przydatniejsza niż jaja ze stali .
ja od dawna gram z lewarem 100 bo czasem to się przydaje, na kontach skalperskich potrafię sobie dać 400,500 (ale oczywiście z minimalnym paruset złotowym depo) i i tak ich nie czyścić
przy czym LEWAR to nie wielkość pozycji, lewar decyduje jak dużym wolumenem możesz grać z danej ilości depo, ale to wolumen decyduje o tym że w minute tracisz 5 albo 500 zł np. i lewar nei ma tu nic do rzeczy. lewar jedynie CI pozwala na określony wolumen, ni ewiem czemu wiele osób nadal to myli.