DayTrading: Piątek 26.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 kwie 2013, 00:02

Wzrost
19
41%
Bez zmian
7
15%
Spadek
20
43%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 26.04.2013

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

laktor pisze:
Nowy500 pisze:
nie ma żadnych sekretów zapamiętaj jedno... forex to potęga regularności i procenta składanego, zapomnij o konkretnym % na miesiąc itd, po prostu zacznij regularnie wygrywać, PROPORCJONALNIE zwiększać wolumen i przyjdzie moment że zauważysz-cholera...kasa sama leci.
Ilekroć się napalisz tylekroć będziesz karmił swoimi pieniędzmi brzuszyska bankierów i broka
lepiej bym tego nie ujął - nie dodałem że miesięcznie 30% zysku zostawiam na zwiększenie depo - reszta na konto :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

ZielonaMgielka pisze:
laktor pisze: nie ma żadnych sekretów zapamiętaj jedno... forex to potęga regularności i procenta składanego, zapomnij o konkretnym % na miesiąc itd, po prostu zacznij regularnie wygrywać, PROPORCJONALNIE zwiększać wolumen i przyjdzie moment że zauważysz-cholera...kasa sama leci.
Ilekroć się napalisz tylekroć będziesz karmił swoimi pieniędzmi brzuszyska bankierów i broka
:568: :564:

Tylko dodam ze procent nie ma wiekszego znaczenia. Najwazniejszy jest zwrot w stosunku do podejmowanego ryzyka.
Zwrot 50% przy ryzyku 100% z kapitalu X to nie to samo co zwrot 10% przy ryzyku 1% przy kapitale Y.
ekhem, czuję się zawstydzony będąc docenionym przez Kogoś tak przeze mnie cenionego :564: :wink:

Nowy 500 , może palnę głupote ale nie znam kogoś kto byłby "mistrzem konsoli" ja bym się raczej jeśli już skupił na czekaniu którędy z tej konsoli wyjdzie cena...wtedy można się podłączyć nawet w połowie ruchu i nadal zarobić
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Nowy500 pisze:najlepsza recepta bedzie ten lewar 1:50. jakie macie lewary? bo czytalem na forum ze niektorzy uzywaja 1:20
lewar nie gra i nie ma znaczenia...masz kalkulator?? ja dobrałem tak wielkośc ze jak poleci 100 pipsow w przeciwna strone to trace 3% depo - pisałem o tym kiedys na forum... tego sie trzymam choc czasem kusi zwiekszyc pozycje ale jak zaczynalem to przez takie akcje plynalem i czyscilem depo dlatego teraz dyscyplina to podstawa... i wtedy niw ma znaczenia czy wejdziesz 10 pipsow za wczesnie czy nie bo nie bedziesz mial sraczki... Pamietaj...lewar nie ma znaczenia...to Twoja glowa gra... jak nie bedziesz gral rozsadnie to forex Cie polkie razem z butami nawet przy lewarze 1:1
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

heh, jak ja bym robił co tydzień 10% depo to bym 1x w tygodniu mógł BMW kupować za gotówe:) mi udało się od 1 marca (jak zmieniłem brokera) zrobić 25% całego depo. Z czego jestem bardzo zadowolony.

A i ktoś tam pisał że niedługo będzie się łasił na eLki na ejku i ujku, przemawiam wam do rozsądku, wstrzymajcie się z eLkami bo nie wiadomo gdzie teraz polecimy, myślę że nawet do końca przyszłego tyg można się wstrzymać.

Ja sobie złapałem eSke na 128, mialem zlecenie oczekujące tak jak pisałem w idealnym miejscu jak widać :P

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

laktor pisze:
Nowy 500 , może palnę głupote ale nie znam kogoś kto byłby "mistrzem konsoli" ja bym się raczej jeśli już skupił na czekaniu którędy z tej konsoli wyjdzie cena...wtedy można się podłączyć nawet w połowie ruchu i nadal zarobić
mialem taki system, ale jak zobaczylem ze typy z forum wymitaja na okrynte kazdy ruch to wiesz, teraz i tak nie bede zgladal za bardzo bo sezon sie zaczol i zarobiony bede na maksa, ale puszcze se long termy bez interesowania sie co kto powie na forum, to niestety tez ma swoje wady i zalety, pamietam ostatnio mowilem o wzrostach na zlocie wedlug swojej analizy ale zauwazylem ze luziom ktorym analizy wchodza w 90 % mowili ze nie ma huja pojdzie w dol, lapiesz noze itp, wycielo mi sl zjechalo kilka pipsow w dol i podjechalo w moim kierunku, bez patrzenia na forum wszedlbym w nastepnym momencie i tak aud usd bujal sie w okolicy lt d1, ale no coz moj blad moze kiedys sie naucze. najgorsze ze wielu moze sie wydac ze temat i problem nie jest ciekawy ale to jest chyba kwintesencja forex, wystarczy prostym na sr i bedzie zarabial. tyle ze czasami tydzien trzeba czekac na zajecie pozycji.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 22:54 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nowy500 pisze:
dobra spoko tylko musze wyczaic system na konsole, w trendach radze sobie co do kilku pipsow, a w konsoli jestem beztalenciem. najgorzej ze powielam blad, najlepsza recepta bedzie ten lewar 1:50. jakie macie lewary? bo czytalem na forum ze niektorzy uzywaja 1:20
hmm ja powiem trochę może na odwrót, to prawda że jak nie przesadzasz z lewarem to nie kusi a jak masz to kusi ale... no właśnie skoro ma się wyższy lewar i nie umie się sobie poradzić z tym kuszeniem tzn że jeszcze daleka droga, a jak np spróbujesz mieć wysoki lewar i mimo to używać małych pozycji... sam stwarzasz sobie okazje do doskonalenia mentalności ze stali , a ta bywa przydatniejsza niż jaja ze stali .

ja od dawna gram z lewarem 100 bo czasem to się przydaje, na kontach skalperskich potrafię sobie dać 400,500 (ale oczywiście z minimalnym paruset złotowym depo) i i tak ich nie czyścić
przy czym LEWAR to nie wielkość pozycji, lewar decyduje jak dużym wolumenem możesz grać z danej ilości depo, ale to wolumen decyduje o tym że w minute tracisz 5 albo 500 zł np. i lewar nei ma tu nic do rzeczy. lewar jedynie CI pozwala na określony wolumen, ni ewiem czemu wiele osób nadal to myli.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

laktor pisze:
ja od dawna gram z lewarem 100 bo czasem to się przydaje, na kontach skalperskich potrafię sobie dać 400,500 (ale oczywiście z minimalnym paruset złotowym depo) i i tak ich nie czyścić
przy czym LEWAR to nie wielkość pozycji, lewar decyduje jak dużym wolumenem możesz grać z danej ilości depo, ale to wolumen decyduje o tym że w minute tracisz 5 albo 500 zł np. i lewar nei ma tu nic do rzeczy. lewar jedynie CI pozwala na określony wolumen, ni ewiem czemu wiele osób nadal to myli.
prosze cie, co ty pierdolisz jak lewar nie ma nic do rzeczy, wydaje ci ze masz pozycje 100% pakujesz pozycje 10 krotnosc tego co zwykle i w momencie kiedy pojdzie nie w ta strone masz zupe w postaci 50% drowdawn. ehh fakt jest taki ze znowu sie zajebalem w akcji na tym samym. zmieniam lewar i mam wyjebane.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nowy500 pisze:
laktor pisze:
prosze cie, co ty pierdolisz jak lewar nie ma nic do rzeczy, wydaje ci ze masz pozycje 100% pakujesz pozycje 10 krotnosc tego co zwykle i w momencie kiedy pojdzie nie w ta strone masz zupe w postaci 50% drowdawn
1 jeśli tak robisz to właśnie prosisz się o MC i właśnie nad tym masz zapanować, jeśli nie umeisz nad tym panować masz problem
2 w momencie kiedy osoba której się pomaga i radzi mnie zbluzguje ja kończę z taką osobą dyskusje na dobre. Proponuje ochłoń nie zapijaj porażek tylko weź się w garść, szanuj ludzi i sowje pieniądze, bo jak na razie ani jednego ani drugiego nei potrafisz.

ps. skoro wiesz lepiej po co w ogóle kogokolwiek o cokolwiek pytasz? Twoje podejście jakbyś przeanalizował zrozumiałbyś więcej niż po 1000godzin gapienia się w wykres
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 23:02 przez laktor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

laktor pisze:
Nowy500 pisze:
laktor pisze:
prosze cie, co ty pierdolisz jak lewar nie ma nic do rzeczy, wydaje ci ze masz pozycje 100% pakujesz pozycje 10 krotnosc tego co zwykle i w momencie kiedy pojdzie nie w ta strone masz zupe w postaci 50% drowdawn
1 jeśli tak robisz to właśnie prosisz się o MC i właśnie nad tym masz zapanować, jeśli nie umeisz nad tym panować masz problem
2 w momencie kiedy osoba której się pomaga i radzi mnie zbluzguje ja kończę z taką osobą dyskusje na dobre. Proponuje ochłoń nie zapijaj porażek tylko weź się w garść, szanuj ludzi i sowje pieniądze, bo jak na razie ani jednego ani drugiego nei potrafisz.

troche zle mnie zrozumiales nie myslalem ze jestes az tak delikatny, sory jak cie urazilem, w momencie gdy masz sl od 20 do 50 pipsow, regulujesz starty jedynie wielkoscia pozycji, lewar zablokuje mozliwosc zwiekszenia jej niz wczesniej ustalony poziom.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 23:04 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nowy500 pisze:

troche zle mnie zrozumiales nie myslalem ze jestes az tak delikatny, sory jak cie urazilem,
nie jestem delikatny tylko od dłuższego czasu staram się dbać tylko o kontakty z ludźmi którzy nie rpzekraczają pewnych granic z byle powodu a najlepiej w ogóle nie przekraczają, co do podejścia przecyztaj moją dopiskę powyżej.

Przeprosiny przyjęte - nie uraziłeś, po prostu określony styl dyskusji mija się dla mnei z celem komunikacji międzyludzkiej.

-- Dodano: 26 kwie 2013, 22:13 --
Nowy500 pisze:
, w momencie gdy masz sl od 20 do 50 pipsow, regulujesz starty jedynie wielkoscia pozycji, lewar zablokuje mozliwosc zwiekszenia jej niz wczesniej ustalony poziom.
dlatego tak jak mówi Żaba tak dobierać pozycje żeby WIEDZIEĆ że możesz stracić 100 pips i jeśli nadal będziesz pewny swojego kierunku, po prostu dać cenie zrobić swoje :wink:

Zablokowany